|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pregrada in nosečnost
31.10.2007 16:05:51   
Dinki
Drage user posted image ,
imam vprašanje, ki mi šele sedaj ne da miru.
Pred skoraj 6. leti so odkrili, da imam v maternici pregrado (t.i. srčasto obliko maternice). Moja G me je takrat napotila na nadaljnji pregled, torej na še dodatno strokovno mnenje - ali je pregrado potrebno odstraniti ali ne. Takrat so se po ponovnem pregledu na ginekološkem oddelku KC odločili, da pregrada ni tako moteča, da bi jo bilo potrebno odstraniti.

Sedaj sem v 19. tednu nosečnosti (nikoli nobenih težav, vmesnih krvavitev, nobenega predhodnega SS). Na NS me je pri pregledu G vprašala zakaj nisem odstranila pregrade? in bila zelo šokirana ko sem ji povedala situacijo, ki sem jo imela pred skoraj 6. leti.

Sedaj berem tovrstne tematike, kjer je velikokrat zaradi pregrade omenjen prezgodnji porod (tudi že v 33. tednu?? user posted image ) ali pa porod s CR.
Zanima me, je mogoče še kakšna user posted image , ki ima pregrado, oz. kakšna mamica, ki je imela kljub pregradi uspešno nosečnost brez zapletov.
Prosim za vaša mnenja oz. morebitne izkušnje.
Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pregrada in nosečnost
31.10.2007 16:14:31   
TinaUros
Pozdravljena
Meni je bila diagnosticirana pregrada pri NS (čeprav se med nosečnostjo takih diagnoz naj nebi postavljalo).
No, danes sem noseča 38t3dni in do sedaj brez težav.
O pregradah pa veliko piše na forumu dr.Pušenjaka. Poišči v iskalniku.

Lepo nosečnost še naprej
Tina

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.10.2007 16:25:36   
Anonimen
Moja znanka je imela pregrado oziroma srčasto obliko maternice, pa je obakrat zanosila prvi mesec (ker naj bi bilo kao težje zanositiuser posted image ) in rodila skoraj na rok, normalno, brez težav.

(odgovor članu TinaUros)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
31.10.2007 17:03:09   
ataner
Pozdravljene. Lepo je brati, da je kljub pregradi vse o.k. Tudi jaz jo imam, toda ne vem kakšna je. Pravijo, da če se otrok naseli stran od pregrade, da bi naj bilo vse dobro. Jutri bo 8. teden nosečnosti in G mi je pri prvem pregledu ugotovila pregrado, saj mi do takrat še ni delala "notranjega" ultrazvoka. Toda tudi tokrat mi ni nič opisala za kaj se gre. Rekla je le, da zdaj če jo že mam, jo pač mam! Upam le, da bo vse dobro z bebico!!

V TREBUŠČKU JE MAJCENA, DROBCENA PIKA, KI POSTAJA VEDNO VEČJA IN VELIKA!
ZDAJ JE PA ŽE OD 15.06.2008 OB MENI!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.10.2007 18:18:30   
eva78
Dinki, jaz sem še ena, ki naj bi imela pregrado. Tako mi je omenila gin. v 6.tednu, vendar o tem nisva več debatirali. Sicer sem jo nekje v 16.tednu vprašala, kaj to pomeni, v kolikor jo imam, za nadaljnjo nosečnost, vendar je sama rekla, da se v nosečnosti ne postavlja te diagnoze. Smešno, ne? Pa ona mi je prva to omenila. Nakar sem sama šla na samoplačniški UZ v 19.tednu in zopet vprašala, kako je s temi pregradami. Pa me je druga gin.  pomirila,da sicer lahko pride do kakšnih BH popadkov nekje v 25.,26.tednu - ni pa nujno. Skratka nič pretresljivega!

Dr.Pušenjak pa pravi glede tega nekako tako, omenja možnost poznega splava oz.prezgodnjega poroda, pa medenično vstavo. 1x odgovarja,da je pregrado smiselno odstranit, drugič pa da ne. Tudi sama sem zmedena, ker sem zdaj v 21.tednu in me ta zadeva skoz matra. Jaz z zanositvijo nisem imela problemov, sem pa en mesec pred to zanositvijo imela ss v 5.tednu. Za katerega pa nevem pravega vzroka.

Upam le na najboljše,da ne bo nič od tega in da bo nosečnost normalno potekala do konca.user posted image

(odgovor članu ataner)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.10.2007 19:15:28   
Dinki
Hvala punce, torej se bom poskusila neobremenjevati s to mojo pregrado in ostati optimistična še naprej user posted image .
Drugače sem brala tudi veliko forume na katerih odgovarja dr. Pušenjak, vendar je ravno on tisti (kot si napisala Eva78), ki pravi, da je pregrado potrebno odstraniti, drugič pa da raje ne zaradi možnih poškodb MV.

Hvala vsem za pozitivne besede, predvsem pa veliko sreče tebi Eva78, saj sva obe na istem glede pregrade pa še obe sva marčevki user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.10.2007 20:32:10   
eva78
Dinki, hvala za lepe želje. Tudi jaz želim sebi in tebi, da srečno zvoziva do konca nosečnosti. Kot da že ni dovolj skrbi v nosečnosti, se morava obremenjevati še s tem. user posted image  Naj ti povem,da sem sama nekaj tednov nazaj kar brskala z vsemi možnimi iskalniki o pregradah. Ko sem brala vse te zgodbe na RR in Pušenjaku pa še kje, sem bila čisto fertik. Enkrat ena napiše tak,drugič drugače. Seveda so se mi v misli vtisnile samo žalostne zgodbe in sem bila čisto obupana.  Tudi danes mi še ni bistveno boljše, se še vedno obremenjujem s tem,pa še s čim drugim. KAj če bo to ali  pa to.....

Ampak imam pravilo, da ne brskam in ne čitam več o tem. Vsaj zaenkrat ne. Pa mi pomaga. KOt mi je rekla ginekologinja,ko sem ji razlagala moje strahove... Naj ne izzivam, ker slabo še samo od sebe pride.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.10.2007 21:31:12   
Bonnie_RR
Pregrado mi je G odkrila na 1. pregledu v nosečnosti. Zanosila sem nenačrtovano (torej brez problemov user posted image ), nosečnost je potekala mirno in brez zapletov, rodila sem 2 dni pred PDPjem s CR zaradi medenične vstave.

G mi po pregledu po porodu ni svetovala odstranitve maternice, ker, razen medenične vstave in posledično CR, ni bilo nobenih zapletov.

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.10.2007 22:22:12   
TinaUros
Eva, narobe si razlagaš dr. Pušenjaka.
...no, tle pa je link enega izmed že stotih njegovih odgovorov na to temo
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4250891,4251386#msg-4251386

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.10.2007 22:43:56   
mojčca
Jaz imam pregrado v maternici, dvakrat zanosila brez problema (ko sva se odločila za user posted image , nama je uspelo v prvem mesecu), nosečnost pa je bila obakrat kar problematična. No, rodila pa sem potem skoraj na rok oz. hčerkico  6 dni pred rokom, sinčka pa 13 dni prej.

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.11.2007 10:39:51   
*BellaLuna*
Tudi meni so na NS postavili sum na pregrado ali srčasto maternico. Moram rečt, da sem bila kakšne 14 dni čist na tleh zaradi tega, potem pa sem se spravila k sebi in se prepričala, da bo vse ok. Namreč jaz imam za sabo že en ss (vzrok bi lahko bila tudi pregrada), po katerem smo kar nekaj časa čakali na zanositev. Sem se pa pozanimala, kakšni so možno zapleti in to so medenična vstava ali prezgodnji porod. Seveda pa lahko ni nič od tega. Mi je pa G rekla, da če kljub temu normalno donosiš, da potem v kasnejših nosečnostih naj ne bi bilo težav zaradi tega.

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?