TANTRA
|
Sem tudi novemberka in od samega začetka poznam tvojo zgodbo... Upala sem, da boš zmogla v sebi prepoznati, da je otrok darilo in se odločiti zgolj zanj... Na žalost te je premagal strah in si se podredila željam fanta..... Bila sem rosno mlada, ko sem se začela soočati z problemom zanositve. Šla sem čez težke trenutke in velikokrat še s težjim srcem opazovala mamice, ki so se trudila desetletja... Sreča mi je ponudila roko in imam dve odraščajoči hčerki, v prihodnjih dneh pa se bo pridružil še bratec... Lahko pa bi imela že dveletnika -ico, pa mu ni bilo namenjeno.... Kako boleča preizkušnja....Kako težki trenutki, ki nama je porušil sanje, upanje.... Veš, v tej nosečnosti sem v bolnišnici preživela mesec dni ...trepetala, da bi bilo z njim vse ok.... Se srečevala z mamicami, ki so se soočale z bolečinami, trpljenjem, izgubami .... In vse nas, ki čakamo je strah, da ne bi šlo kaj narobe, da končno ugledamo ljubljeno bitje... Veliko nas je, ki smo močno trpele...Veliko jih je, ki se z globoko bolečino soočajo zaradi porodnih težav, zdravstvenih težav novorojenčka....Vse pa nas drži upanje, da bo vse ok... Ur+sa, želim ti, da v sebi premisliš kaj bi pomenila ponovna zanositev za vajin odnos! Premisli, preden bo prepozno za odločitve... Kondom ali ne ni rešitev. Če še vedno nisi dovolj zrela, da bi stala za svojimi odločitvami ti svetujem, da počakaš....Morda tvoj še dolgo ne bo pripravljen....Morda nikoli.... Otrok potrebuje oba starša, odgovorna in pripravljena, da bosta z njim doživljala tudi slabe trenutke... Starševstvo pomeni veliko odgovornost in ni sredstvo za reševanje odnosov. Lahko le poslabša trhel odnos, nerazščičena čustva.... Zato premisli kaj tvegaš, še preden se lahko ponovno ponovi in zaključi nerojena zgodba... Morda ti ne bo več namenjeno, morda si svojo usodo zapečatila....Morda ne bo več ne drugič, tretjič.... Si mislila na to tistega usodnega aprila????? Če ti je res še namenjeno, ne ponovi več iste napake..... Da pa bi lažje razumela kaj prestajamo mamice, ki bomo rodile, ki so že rodile pa preberi te žalostne zgodbe...Kako veliko odrekanje je potrebno za eno samo samcato bitjece...Morda boš doumela, zrasla, da se soočiš z eno samo preprosto resnico: otrok je dragoceno darilo.
|