Anonimen
|
Kar se samohranilstva tiče, jaz osebno mislim, naj se mamice brez dohodkov oz. z minimalnimi dohodki znajdejo . Sem pa prepričana, da to izkoriščajo tudi osebe z visokimi dohodki, to pa ne odobravam. Približno dve leti nazaj v 7 mesecu nosečnosti 2. otrok, je moj dragi ostal brez službe (ne po svoji krivdi, da ne bo pomote), nove službe pa še ni imel, sem šla na CSD, da bi mi izgubo dohodov upoštevali pri otroškem dodatku, pa so rekli nemogoče, gleda se za dohodek za eno leto nazaj . Kje je logika, ne vem. Povedali so mi za možnost socialne pomoči, pa sem bila preponosna, da bi jo sprejela. Danes bi se verjetno odločila drugače. Preživeti z eno plačo trije, plačati položnice ni bilo lahko, a je šlo. Pomoč tašče je druga. Moja tašča je sicer dobra po srcu, preprosta, vendar nemogoča za prenašat oz. živeti z njo (na srečo ne živim z njo). Vsaka 2 do 3 meseca, ko pride na obisk, govori 4 ure nepretrgoma kako je bilo pred leti, me sprašuje kolikokrat na leto operem povštre in oddeje , če imam poseben pralni stroj, da mi ni treba popivnati vodo na gumi, ker se kao guma uniči , obesim perilo, ga obesi drugače in brez pretiravanja še 2x v enem dnevu obrne na drugo stran, da se prej posuši, otroka vedno premalo oblečem, za jest mu dam prevelike kose... v 6 letih sem jo en mesec nazaj prvič prosila za varstvo 2 mojih otrok za 8 ur, pa jo je moj dragi 20 minut po telefonu pregovarjal, da je prišla. (se ne počuti dovolj sposobno, kaj pa če se mi otrok zaduši, kaj naj mu dam jest, je bila tema madona sem bila jezna, saj je imela 5 svojih Torej, hotela sem povedat, da je moja tašča dobra po srcu, vendar nehote oz se ne zaveda tudi nemogoča, obsedena s čistočo, tako da bi bila res vesela, če bi mi vsaj 1x na mesec odpeljala oba otroka na 2 urni sprehod, da se posvetim sama sebi, ali pa pucam stanovanje. gre brez pomoči tašče, a želela bi si vsaj občasno pomoč. karin, dokler sta brez otrok še gre, boš videla, da bo šlo z otroki malo težje, a verjamem da ti bo uspelo.
|