|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ponos ali....?
30.10.2007 14:58:40   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Odnašajo rit.user posted image

Samo ni mi jasno kako take osebe živijo naprej, ko starši umrejo? Sej se ne znajdejo sami.user posted image

hvala taula

ja verjetno velja tisto, da ko neplavalca vržejo v vodo v sili splava user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 51
30.10.2007 15:02:48   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

[Verjamem da se bodo moje vrednote mal spremenile ko bodo otroci, sigurno se bodo....sam glih drastično pa verjetno ne. Bo pa treba kkšn kompromis sklent med mojo "komotnostjo" in ponosom verjetno ja.

saj to je to....dokler nisem dobila otroka, sem bila isto "ponosna" in sem hotela vse sama narediti....prvič sem se zlomila v zadnjem mesecu nosečnosti, ko sta mi mama in  tašča pucali bajto pred selitvijo....

v periodi "po otroku" pa sem resnično hvaležna za vse, kar mi kdorkoli pomaga....

in mislim, da si moja dva zaslužita še tule javno en ogromen user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
30.10.2007 15:04:37   
bučkabb
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Odnašajo rit.user posted image

Samo ni mi jasno kako take osebe živijo naprej, ko starši umrejo? Sej se ne znajdejo sami.user posted image

ja tud to mene zanima.
vam povem ko bom to uspela videt, mam v sorodstvu tak primer.
citiram njene besede:"jas pa že ne bom šla od doma, bom doma pri mami živela, ko mi vse naredi in bo tud moji družini kuhala in prala", tak nekak je rekla, ko smo ji rekl, da bo mogla začet na stanovanju delat.
vam pa moram povedat tud to, da še peglat ne zna, kaj da bi kaj skuhalauser posted image user posted image .

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 53
30.10.2007 15:08:31   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: bučkabb

ja tud to mene zanima.

oprosti, kaj pa ma to tebe brigatuser posted image
a nimaš svojega življenjauser posted image

...vox populi...

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 54
30.10.2007 15:11:52   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: bučkabb

vam pa moram povedat tud to, da še peglat ne zna, kaj da bi kaj skuhalauser posted image user posted image .

Jaz tudi ne znam peglati. No, ja, za silo že speglam, če je treba, ampak večinoma ne peglam sploh, ker ne rabim. Tisto, kar pa pač moram speglati, je pa speglano bolj po domače in ugani - smo še vsi živi.
Aja, pa mi nihče drug ne pegla sploh - ker ne peglamo pri nas.

In peglanje naj bo merilouser posted image  Dajte no, brez marsičesa se da komot preživetiuser posted image

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 55
30.10.2007 15:22:04   
bučkabb
jas ne pravim, da je peglanje merilo, in vem, da se tud brez tega da živet.  hotela sem povedat, da je hudo če ne znaš še za sebe poskrbet, le kako boš za ostale. če pa maš enkrat otroke, se mi pa zdi da boš mogu, kaj znat naredit, no razen če računaš na to, da tep pač ne bo treba delat, ker maš za to mamo.

ja rija, mam svoje življenje v katerem vem, da bom sama skrbela zase in za svojo družino in ne bo mela glavne vloge moja mama.
če pa nekomu stopiš na žul, pa boli jauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 56
30.10.2007 15:27:25   
mami_miki
če se ti ob tem počutiš ponižana, je pa to čist tvoj problem....jaz mam malega dojenčka in kup stvari še poleg za nardit...ko mi ga včasih mami pazi, ker sem službeno odsotna...mi vseeeeeeee počisti....jaz se ne obremenjujem, ker je vsrano...ona pa zeeeeeeelo rada pospravlja....če to ona rada počne pa naj!!!
jaz sem vesela, ker je pospravljeno, ona pa tud...saj če nebi hotela nebi rabila, če pa ji je pa naj,,,saj je nihče ne sili....to glede da si pa preposnosna, pa ponižana....na dugi strani pa si morda zelo občutljiva....ne vem...to veš ti...

pa glede tega samohranisltva: ok,,,,jaz nisem tako prijavljena...ampak če že drugače ne bi znala....zakaj bi prevm planu obsojala tiste, ki to počneje...pa še luknja je v zakonu...pa naj....mene pa to nič ne moti...

ko bi ti vedela kolk tebe država okoli prinaša,pa od tvojih plačanih davkov, vskaič ko greš v trgovino,,,kaj s tem denarjem počnejo...

NAJ VRŽE KAMEN TISTI, KI JE BREZ GREHA!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
30.10.2007 15:31:44   
taška30
Men je pa hecno, da ste ene prepričane, da so tiste mame/babice, ki pomagajo/odnašajo rit (berite kakor komu dragouser posted image ) žrtve. In boge in izkoriščane.

A kdo komu drži pištolo ob glavi? Očitno jim paše svojim mladičem pomagat/odnašat rit. Pa kaj vam gre to tolk v nos? Če so vsi zadovoljni, je čist OK. Če kdo ni (ena ali druga stran), se bo pa uprl. Al kaj?!? Recimo Karin, tale babica od tvojga? A jo kdo s pištolo sili, da to dela? Očitno ima eno korist od tega. Mogoče zadovoljstvo, da pomaga, mogoče ji je v življenju dolgčas, pa si ga tko izpolnjuje (saj mogoče jamra pri sosedi kolk je zato boga, ampak najbrž jo to gor drži), ne vem, nekaj mora bit, da to počne.

Pa še malo muzike od Beatlov:user posted image

HELP
When I was younger
so much younger than today
I never needed anybody's
help in any way

But now these days are gone
I'm not so self assured
now I find I've changed my mind
I've opened up the doors

Help me if you can I'm feeling down
and I do appreciate you being round
help me get my feet back on the ground
won't you please please help me

And now my life has changed
in oh so many ways
my independence seems to
vanish in the haze

But every now and then
I feel so insecure
I know that I just need you like
I've never done before

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 58
30.10.2007 15:46:29   
Anonimen
Recimo Karin, tale babica od tvojga? A jo kdo s pištolo sili, da to dela? Očitno ima eno korist od tega

Ne seveda jo ne sili. Ona misli da je dolžna to počet. Se pol verjetno ful koristno počuti k to počne. Očitno ji je v veselje, ne vem.
Saj jaz jo tud kdaj kaj vprašam kao da ne znam(čeprav znamuser posted image ), k vem da se ji ful fajn zdi k lahko pomaga.
Sam da bi pa konstantno ležala na njenih plečih pa ne. K če men nekdo nekaj skoz kaže, dela namest mene, mam občutek da sm nesposobna tist sama narest. Tga filinga pa ne maram. Zato pa sprašujem če je to ponos al kej druzga.user posted image

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
30.10.2007 15:49:21   
rija
bučka, danes ne morem nehat komentirat user posted image user posted image user posted image

nisi mi stopila na žulj, ker ga nimam....ga maš pa očitno ti....praviš, da tvoja mama ne bo igrala glavne vloge v tvojem življenju?
sem šla brat še tvoje druge poste, pa mislim, da si tu že vlak zamudila....

...vox populi...

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 60
30.10.2007 15:51:02   
rija

Zato pa sprašujem če je to ponos al kej druzga.user posted image

ni nujno. lahko je želja po dokazovanju. da zmoreš.

pa ne mislim tega kot nekaj negativnega, da ne bo zopet debata za 3 strani daljša zaradi napačno razumljenega user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
30.10.2007 16:02:17   
Anonimen
ni nujno. lahko je želja po dokazovanju. da zmoreš.

Hm...vidiš....ravno to premišljujem. Zna bit ja.user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
30.10.2007 16:04:59   
taška30

Recimo Karin, tale babica od tvojga? A jo kdo s pištolo sili, da to dela? Očitno ima eno korist od tega

Ne seveda jo ne sili. Ona misli da je dolžna to počet. Se pol verjetno ful koristno počuti k to počne. Očitno ji je v veselje, ne vem.

No, vidiš.user posted image In zakaj bi ji jemali to veselje? Samo zato, ker se 'ne spodobi'? Če obema stranema ustreza (očitno jim, ker je njena hčerka pač tak karakter, zelo drugačen od tvojega), tud prav.

Ja, si ponosna. Pa nič zato, ker ni to nič slabega, dokler zaradi golega ponosa ne greš v svojo škodo. Jaz sem tud bila, no še vedno sem, ampak odkar imam male otroke, me določene stvari več ne motijo. Pa kaj če mi tašča po kosilu (pri nas) začne pospravljat krožnike v pomivalca? Valda ji vsakič iz vljudnosti rečem: saj bom jaz, ampak kej dost se pa ne upiram. Zakaj le? Če vem, da je srečna, da lahko pomaga in se počuti koristno. In to nikakor ne pomeni, da jaz ne zmorem sama.
Dokler nisva imela otrok so pa obiski drugače zgledali, ja. Smo pa sedeli na sedežni, sem jih postregla in smo vljudno klepetali.user posted image  Zdej se je pa naš odnos za 100% spremenil-na bolje, na bolj domače.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
30.10.2007 16:07:52   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

Dokler nisva imela otrok so pa obiski drugače zgledali, ja. Smo pa sedeli na sedežni, sem jih postregla in smo vljudno klepetali.user posted image  Zdej se je pa naš odnos za 100% spremenil-na bolje, na bolj domače.

v tem pa je ogromno resnice...

...vox populi...

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 64
30.10.2007 16:20:10   
bučkabb
IZVIRNO SPOROČILO: rija

bučka, danes ne morem nehat komentirat user posted image user posted image user posted image

nisi mi stopila na žulj, ker ga nimam....ga maš pa očitno ti....praviš, da tvoja mama ne bo igrala glavne vloge v tvojem življenju?
sem šla brat še tvoje druge poste, pa mislim, da si tu že vlak zamudila....

moja mama nima nobenka vpliva na mene, če pa misliš da ga ma zato ker ji jaz trenutno pomagam pri negi babic, pa to ni isto.  skrbim za babice in ne za mamo no posredno že, ker naredim jaz in njej ni treba. ampak je problem v tem, da so ene že 80 let stare mamike, ki niso sposobne skrbet za sebe. in če si prebrala moje poste pol veš da jaz takšno pomoč odobravam, ne odobravam pa pomoči, ki si jo deležna ti od mame, ker bi lahka to naredila verjetno sama, no zdravje ti to dopušča, al ne... in sploh ne prenesem žensk oz. punc, ki ne znajo oz. jim sploh ni interes poprijet za gospodinjska dela, češ da one tega ne bodo potrebovale. mes se zdi prav sramotno ža žensko srednjih let, da ne zna vsaj neki malga skuhat,
men mama dokler bom jaz zdrava ne bo pospravljala stanovanja, kuhala, položnice plačevala in hodila nakupovat namesto mene, da smo si na jasnem.

oprosti takšno je moje mneje in mislim, da je ta forum, za to da lahko izrazimo svoja mnenja.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 65
30.10.2007 16:27:41   
rija
a počnemo kaj drugega kot izražamo svoja mnenjauser posted image

samo po tvoje je edino tvoje življenje PRAVO in samo ti imaš prav.

kdo ti daje pravico da ODOBRAVAŠ ali pa ne pomoč mojih staršev? se ti ne zdi, da greš v svoji fanatičnosti tukaj malce predaleč....?

in ja, znam skuhat prav vse, znam likat, znam poskrbet za otroka, znam poskrbet za partnerja in znam poskbet za posel. 

pa vendar ne bom nikoli na naslovnici supermame user posted image  

ker sem pač čisto povprečna, zadovoljna ženska.

za razliko od tebe.

in tu bom nehala, ker se mi zdi vsako nadaljevanje nesmiselno in bom še dobila občutek, da se opravičujem za karkoli. pa se ne.

...vox populi...

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 66
30.10.2007 17:47:05   
Anonimen
Jaz pa pomagam tistemu, ki si zasluži pomoč in si pustim pomagat, ker vem da si zaslužim. Je pa ogromna razlika pomagat nekomu, ki si zasluži ali pa podpirati lenobo.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
30.10.2007 18:04:40   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Je pa ogromna razlika pomagat nekomu, ki si zasluži ali pa podpirati lenobo.

jap, tle bo tisti keč. se strinjam.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
30.10.2007 18:33:07   
Anonimen
Ma ja no, tle ste se oglasile večinoma tiste, ki vam tašča ali mama malo popazi otroke, pa kašno uslugico naredi... ne vem no, meni grejo pa na živce tiste, ki jamrajo tlele kolk majo grozne tašče in kolk so oh in sploh bedaste, po drugi strani pa jim tale tašča pomaga marsikaj. In potem ko jaz kaj napišem o moji tašči, ki nikoli ne pazi mojih otrok, mi nič ne pomaga, ne hodi niti na obisk, ko pridem jaz k njej mi ne skuha niti kavice, ko nas ima samo takrat, ko ima od tega koristi ali da se lahko pohvali, ko pa mi kaj rabimo, takrat naj ne hodimo k njej, v življenju še nisem enega obroka pri njej jedla, svojega sina je sama odjavila in ga k nam prijavila brez vprašanja, zato da ni imela stroškov odvoza smeti, za novo leto nismo več otroci, da bi dobivali darila, ona pa si izbira kaj naj ji kupimo, kričala je, da hoče imet vnuke, ob rojstvu jim pa niti enega medvedka ni mogla prinesti.... - takrat imam pa občutek, da me potem mečejo v isti koš z unimi, ki sem jih zgoraj opisala.

Lepo je, če si med seboj pomagamo, da smo iskreni eden do drugega, da živimo eden za drugega (v družini seveda), naj pa to ne presega zmožnosti in naj ne bo enostransko. Čisto jasno je, da se bo večina s taščo težko brezpogojno razumela, saj smo si različni, pa generacijska razlika, pa še kaj... ampak eno spoštovanje mora bit z obeh strani.

Saj vem, da že dolgovezim, ampak kaj bi dala za eno tako taščo, ki bi nas malo pocartala vsake toliko.

In res se strinjam s tem, da je drugače, ko imaš otroke. Včasih zelo prav pride, da babica kupi kakšne copate za vrtec, škorenjčke ali kaj podobnega, tudi če otroci nimajo rojstnega dne. Ali pa npr. da skuha v nedeljo, da se lahko mi cel dopoldne sprehajamo, saj prihaja tak čas, da bo po popoldanskem spanju že tema in bomo izkoriščali le dopoldneve....

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
30.10.2007 18:52:59   
Anonimen
Je pa ogromna razlika pomagat nekomu, ki si zasluži ali pa podpirati lenobo.

To je res jauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
30.10.2007 18:59:55   
Anonimen
Ne vem no al sm res tolk preponosna in trmasta, al sm bla pač sam tko vzgojena, al sm pa res čudna k hočem sama skrbet zaseuser posted image

Ja, trmasta si user posted image .

Lepo je in veseli me, da lahko sama skrbim zase in za otroka.

Pa tudi lepo je, če kdo pri tem pomaga. Recimo da je to kot šopek pravkar nabranih rož, ki jih prineseš v stanovanje. Razveseli  user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
30.10.2007 19:03:05   
tanikaa
Glede samohranilstva. Mi je čisto vseeno. Vsak naj dela po svoji vesti. Če država to omogoči, naj tisti, ki to hoče izkoristi, kdor noče, pač ne.

Plačevanje računov? Dokler mam svoj dohodek, bom plačevala svoje račune. Če bi pa kdaj oz. sem že bila v taki situaciji, pa bi pustila, da me starši vzdržujejo. Ker nimam izbire. In vse se da nekak potem vrniti.

Pomoč staršev, tašče. Do neke mere. Dokler je to občasno. Ko tašča pride na obisk mi na primer zglanca okno. Hvala preljuba tašča. Mama mi na tri mesece enkrat obesi perilo. Hvala preljuba mama. Ati mi mulca dva krat na teden pelje na tečaj nemščine. Hvala predragi ati. Občasne pomoči sem vesela. Ne bi pa mi ustrezalo vsakodnevno "vtikovanje" v moje gospodinjstvo. Ne vem, ne bi več mela občutka, da je to moj dom, moja familija.

Da pa ne bo vtikovanja v kako mojo izjavo. Niti slučajno pa me ne moti, niti ne obsojam ljudi, ki živijo drugačno življenje od mojega. Vsi odnosi so stvar dogovora. In če nekoga nekaj osrečuje, zakaj pa ne?

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
30.10.2007 19:14:19   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Ne vem no al sm res tolk preponosna in trmasta, al sm bla pač sam tko vzgojena, al sm pa res čudna k hočem sama skrbet zaseuser posted image

Ja, trmasta si user posted image .

Lepo je in veseli me, da lahko sama skrbim zase in za otroka.

Pa tudi lepo je, če kdo pri tem pomaga. Recimo da je to kot šopek pravkar nabranih rož, ki jih prineseš v stanovanje. Razveseli  user posted image .

Se strinjam. Sem mislila včasih drugače, ali kot je spliš napisala, sem bila malo vzgojena tako, pa malo je v genih. Samo te življenje slej ko prej strezni. Zdaj bi se pa z veseljem pustila postreči ali kaj plačati. Ja, res je to kot rožice.

p.s.: samohranilka pa najbrž ne bi bila, ker sem preveč socialca, da bi lahko gledala na način, češ država to dopušča, dajmo izkoriščat - ker vsakič razločno vidim skupine res ubogih, ki zaradi takih lažnivk nimajo za osnovno preživetje, jaz ne gledam tega kot znajdi se sistem - je preveč posledic zadaj zaradi množičnosti izrabe in laganja. Pa saj je vseeno, ne morem zato živcev na tem pustit. Lahko pa povem, kar mislim o tem. Mogoče pa se vsaj kdo ozavesti sem in tja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
30.10.2007 19:18:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Se strinjam.

Tole je pa že malo nevarno, da se strinjaš z mano user posted image  .

Zgleda, da moja vzgoja popušča user posted image  user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
30.10.2007 19:24:18   
cmokec
Jaz imam zlata starša, ki pravita, da dokler nama bosta s sestro lahko pomagala, nama pač bosta. Mami večinoma čuva otroke do 3 leta, ko gredo v vrtec, pa šefica našega vrta je ona, pa ozimnica je njena domena. Samo ji pomagamo na vrtu, tudi pri ozimnici. Oči je pa hišnik in večino del v hiši opravi on, ali pa se on meni z obrtniki. Tudi denar sta nama že posodila, nekaj tudi kar odpisala. So pa dela, ki jih opraviva samo midva. Recimo prekopavanje vrta, ker sva mlaja in je delo za naju lažje.

Ampak imava svoje gospodinjstvo. Sama opravljava vsa dela, tako, da niti ne ve, kaj si kuhamo, kako imamo z oblačili, kako s pospravljanjem. Nikoli nam ne kupujeta za gospodinjstvo, razen včasih si kaj sposodimo, če nam zmanjka (1 jajce, 2dcl mleka, kos kruha, ...). So pa dnevi, ko jemo skupaj. Recimo onedva ne bosta celega piščanca pojedla, pa ga spečemo in jemo skupaj. Jaz sem recimo pabolj zadolžena za musako. Položnice imamo ločene na polovico zneska.

Pri nas je nekak princip, da se nihče ne vtika v vsakdan družine. Po drugi strani pa velja, da se nanju lahko kadarkoli obrnem po pomoč. No, to velja obojestransko.

Tako, da mislim, da sva samostojna in ne izkoriščava, ampak živimo vzajemno, ker smo v isti hiši, vsak v svojem nadstropju.

Za lažne samohranilke pa le user posted image .

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?