Anonimen
|
Ma ja no, tle ste se oglasile večinoma tiste, ki vam tašča ali mama malo popazi otroke, pa kašno uslugico naredi... ne vem no, meni grejo pa na živce tiste, ki jamrajo tlele kolk majo grozne tašče in kolk so oh in sploh bedaste, po drugi strani pa jim tale tašča pomaga marsikaj. In potem ko jaz kaj napišem o moji tašči, ki nikoli ne pazi mojih otrok, mi nič ne pomaga, ne hodi niti na obisk, ko pridem jaz k njej mi ne skuha niti kavice, ko nas ima samo takrat, ko ima od tega koristi ali da se lahko pohvali, ko pa mi kaj rabimo, takrat naj ne hodimo k njej, v življenju še nisem enega obroka pri njej jedla, svojega sina je sama odjavila in ga k nam prijavila brez vprašanja, zato da ni imela stroškov odvoza smeti, za novo leto nismo več otroci, da bi dobivali darila, ona pa si izbira kaj naj ji kupimo, kričala je, da hoče imet vnuke, ob rojstvu jim pa niti enega medvedka ni mogla prinesti.... - takrat imam pa občutek, da me potem mečejo v isti koš z unimi, ki sem jih zgoraj opisala. Lepo je, če si med seboj pomagamo, da smo iskreni eden do drugega, da živimo eden za drugega (v družini seveda), naj pa to ne presega zmožnosti in naj ne bo enostransko. Čisto jasno je, da se bo večina s taščo težko brezpogojno razumela, saj smo si različni, pa generacijska razlika, pa še kaj... ampak eno spoštovanje mora bit z obeh strani. Saj vem, da že dolgovezim, ampak kaj bi dala za eno tako taščo, ki bi nas malo pocartala vsake toliko. In res se strinjam s tem, da je drugače, ko imaš otroke. Včasih zelo prav pride, da babica kupi kakšne copate za vrtec, škorenjčke ali kaj podobnega, tudi če otroci nimajo rojstnega dne. Ali pa npr. da skuha v nedeljo, da se lahko mi cel dopoldne sprehajamo, saj prihaja tak čas, da bo po popoldanskem spanju že tema in bomo izkoriščali le dopoldneve....
|