Anonimen
|
Sva dva brata, on 10 let mlajši. Vzgajali pa so naju tako, kot bi bila iz dveh različnih družin:( Jaz sem vedno moral biti odgovoren, zanesljiv, pomagal sem v gospodinjstvu od šestega leta dalje, svoj prvi honorarni zaslužek sem imel med počitnicami po sedmem klasu. In od takrat dalje sem velikokrat sam služil denar. On je bil vedno "majhen fant", nič mu ni bilo treba delati pri hiši, če je že kdaj kaj naredil (npr. pograbil po vrtu), ga je mama kovala v zvezde še mesece. Niti ni nikdar imel želje honorano delati (valda, ni imel cajta, pa ob dobri žepnini se mu ni bilo treba pretegnit), prvi zaslužek mu je bil v redni službi pri 29ih. Do takrat je študiral, študiral... Jaz se bolje štekam s fotrom, on z mamo. Po karakterju sva si zelo različna. Pri hiši velikokrat poprimem za delo, ker jo je potrebno obnavljati (je zelo stara), on dela ne vidi ali pa mu gradbene zadeve "ne ležijo". Ko so pa posamezne zadeve že v teku (npr. nova fasada, streha, ograje....) se začne buniti, da ni imel prava do glasanja. Da je vse po moje?!? Matr, a je slep ali kaj? In da se vedno jaz s fotrom menim mimo njega. Pa saj nima nikdar cajta niti za debatirati o teh stvareh, nič ne predlaga, samo potem največkrat izrazi mnenje, da se mu to in to ni zdelo potrebno, da se naredi ali pa zakaj se pa to ne dela drugače?!? V glavnem, obama je bila dana možnost imeti flat v hiši. Ker sem starejši, so mi pred leti starši ponudili mansardo. Vse sem podrl in sezidal na novo, je bilo potrebno, ker je bilo vse dotrajano. Ampak zdaj vsi vidijo, kako lepo stanovanje imam!! In da imam najlepši del hiše!! Kaj je bilo pa prej?! Brat je dobil srednji štuk, ki je prehoden. Najini starši niso tako modro razmišljali, da bi se naredilo zunanje stopnišče in bi bila vsaka etaža samostojna enota. In zdaj mi tamau teži, da sem zase itak nabolje poskrbel, da bi moral zunanje stopnišče narediti jaz - ža tako sem si ČISTO VSE pri obnovi stanovanja financiral sam, njemu pa fotr. Ma, kaj hočem povedat.... Vedno bom živel s parazitom pod hišo. Nič ne bo hotu delat (ker ne zna in nima časa, vedno ima nekaj drugega pomembnega), nič financirat (ker se mu ne bmo zdelo potrebno). In nazadnje sem v očeh gospe mame jaz tisti ta grdi, ki mi je bilo vse podarjeno, ki lažje živim, on pa ubogi revček.... Najraje bi vprašal starše, ne samo svoje tudi vse druge: Zakaj delate takšno razliko v vzgoji otrok? Enega ljubite, drugega imate za pepčka, tretjega za delati, pa ga ne cenite. Sem moral dati ven iz sebe. Saj vem, da se ne bo nič spremenilo. Ljudje so pametni, če delajo na tem in so bukasti, ker slepijo same sebe in druge. Pa lepe praznke!
|