tanikaa -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 11:45:30)
|
Jaz dam vse začimbe na ribico. In ponavadi en dan prej, tak da se fajn prepoji. Pa tudi v pac dam malo vina. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Namažem z malo gorčice, dam gor česen v prahu, baziliko...kar ti pač paše. Zelo dobro je, če raztopiš zeliščno maslo (jaz kupujem tisto s česnom) in to poliješ čez ribico. In te začimbe se čez noč fantastično premešajo in prepojijo meso. Potem dam malo olivnega olja, ga segrejem in na vroče olje dam potem ribico, ki jo prepečem. Te začimbe potem porumenijo in ko so v celoti porumenele, potem dam gor vinčeka. Tu je fejst dobro, če potem zmanjšaš ogenj, pokriješ meso in denstaš, da se meso zmehča. Potem odkriješ, da viček izpari, naprej pa tak kak sem že napisala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Najbolj pomembno pri vsej tej pripravi pa je, da vino najprej probaš. In ne samo enkrat, ampak parkrat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] In pazi, da ti ga ne zmanjka za omako. No, edino če maš v rezervi še kako steklenico. Potem ni problema. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|