Kaj bo danes (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


sonček33 -> Kaj bo danes (26.10.2007 9:59:46)

na krožnikih?




Anonimen -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 10:00:25)

Pire, sojini zrezki in špinača[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 10:02:07)

Nič. Bom jedla pri sestri.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Moj pa ne vem, kaj bo jedel.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Najbrž v službi.




Anonimen -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 10:04:00)

Mlinci, svinjska ribica (naj mi kdo pove, kako narediti čimveč natur omake) ter radič.




muki1 -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 10:15:05)

Natur omako jaz naredim tak, da ful popečem zrezke, potem pa zalijem z precej vode in potem tista popečena skorja nekak v omako naredi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mojsoncek -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 10:15:23)

Jaz sem imela v planu narediti francosko solato in paniranega oslica. Pa sem se vceraj zvecer zasedela pred TV-jem, ker sem gledala Trenja, da sem pozabila, da moram narediti francosko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]. In tako danes spet studiram kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




muki1 -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 10:15:38)

Mi bomo piščanjčje ražnjiče in tenstan krompir zraven.




Tiamo -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 10:19:37)

ričet




Anonimen -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 10:21:59)

IZVIRNO SPOROČILO: muki1

Natur omako jaz naredim tak, da ful popečem zrezke, potem pa zalijem z precej vode in potem tista popečena skorja nekak v omako naredi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Saj jaz tudi nekako tako, ja. Pa še malo čebule dam not. Je pa mora biti toliko, da bo za mlince.




muki1 -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 10:23:17)

En fini recept vam zaupa, mi smo včeraj to jedli. Rabiš pa:

sveže špinačne liste ( za 4 osebe 400g) ( jaz sem jih dobila v Mercatorju )
gorgonzolo( za 4 osebe 125 g) in riž. Ja, pa sol, poper, čebulo in česen.

predpriprava: na zelo vročem ognju razpustiš v posodi špinačne liste, da padejo skupaj. Potem jih vzameš dol in ohladiš, ohlajeno špinačo potem sesekljaš.

Na olju prepražiš ćebulo in česen, potem še malo riž pražiš, potem zaliješ z vodo in kuhaš. 10 minut pred koncem dodaš še špinačne liste in na koncu vmešaš razdrobljeno gorgonzolo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Neverjetno hitro kosilo in okusno.




muki1 -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 10:24:27)

Za mlince omako bi jaz skoraj rajši naredila cigansko, je več omakce - ampak to pa ni več natur, je že moka zraven. Je pa bolj njami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Anonimen -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 10:26:56)

IZVIRNO SPOROČILO: muki1

Za mlince omako bi jaz skoraj rajši naredila cigansko, je več omakce - ampak to pa ni več natur, je že moka zraven. Je pa bolj njami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .



Pa naj bo moka, saj je vseeno. No, kako jo naj pa naredim?




pocka -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 10:29:27)

telečji vrat, krompir v pečici z zelenjavo in solata z domačega vrta




Strawberrie Cherrie -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 10:29:40)

Al bina, jaz ribico prej namažem z gorčico, in jo fajn podrgnem s česnom. Potem jo prepražim do skorjice, jo dam ven iz ponve, dodam čebulo in preostali česen, potem dam majčkeno moke in popra, ribico(svinjsko, da ne bo pomote) dam nazaj not, nato pa zalijem z vodo. Po okusu še solim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Drugače pa bomo mi imeli golaž & kruh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




muki1 -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 10:35:24)

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Al bina, jaz ribico prej namažem z gorčico, in jo fajn podrgnem s česnom. Potem jo prepražim do skorjice, jo dam ven iz ponve, dodam čebulo in preostali česen, potem dam majčkeno moke in popra, ribico(svinjsko, da ne bo pomote) dam nazaj not, nato pa zalijem z vodo. Po okusu še solim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Drugače pa bomo mi imeli golaž & kruh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



A nisi ti ravno včeraj rekla, da česna ne maraš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]?




orhideja75 -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 10:37:48)

pire+špinača+kuhane hrenovke. ta teden mi ful ni do kuhanja.




muki1 -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 10:38:50)

IZVIRNO SPOROČILO: al bina

IZVIRNO SPOROČILO: muki1

Za mlince omako bi jaz skoraj rajši naredila cigansko, je več omakce - ampak to pa ni več natur, je že moka zraven. Je pa bolj njami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .



Najprej popečeš ribico.
Potem vzameš zrezke ven in na tistem olju prepražiš strt česen, čisto na hitro, potem dodaš kakšno žlico moke, malo prepražiš in dodaš sladko rdečo papriko ( mleto ). Potem zaliješ z vodo premešaš in dodaš zrezke v to omako, da še malo vse skupaj povre na malem ognju in se omakca prekuha.
Lahko pa tudi zrezke preden jih popečeš, namažeš z gorčico, kot je rekla London. Ampak ne premočno, ker potem okus čisto prevlada.


Mater sem lačna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Pa naj bo moka, saj je vseeno. No, kako jo naj pa naredim?




Strawberrie Cherrie -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 10:40:06)

IZVIRNO SPOROČILO: muki1

IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Al bina, jaz ribico prej namažem z gorčico, in jo fajn podrgnem s česnom. Potem jo prepražim do skorjice, jo dam ven iz ponve, dodam čebulo in preostali česen, potem dam majčkeno moke in popra, ribico(svinjsko, da ne bo pomote) dam nazaj not, nato pa zalijem z vodo. Po okusu še solim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Drugače pa bomo mi imeli golaž & kruh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



A nisi ti ravno včeraj rekla, da česna ne maraš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ?


Seveda - ampak da ne bo pomote, mislila sem tistega na solati, v katerega lahko zagrizeš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Omaka je pa tko zmiksana, da ga ne morem začutiti na zobeh.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tanikaa -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 10:59:23)

Al bina. Jaz ko pečem ribico jo najprej pustim, da porjavi. Potem jo polijem z vinom, počakam da izpari. Potem šaltam ogenj na največ in ko se meso že skoraj začne smoditi, dodam mrzlo vodo in hitro pokrijem s pokrovko. Ogenj dam na najmanj in tak pustim minuto dve, da prevre. Sanjska omaka.




tanikaa -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 11:00:31)

Aja, pa nikoli omak ne zgostim z moko.




Anonimen -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 11:06:33)

ma se mi zdi, da pri rbci ne boš ravno dosti omakce dobila. Jaz jo opčem na pol olivnega olja in pol masla in potem tik pred koncem zalijem še z vodo...




CUKRČEK -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 11:23:43)

lazanja




Anonimen -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 11:38:51)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Al bina. Jaz ko pečem ribico jo najprej pustim, da porjavi. Potem jo polijem z vinom, počakam da izpari. Potem šaltam ogenj na največ in ko se meso že skoraj začne smoditi, dodam mrzlo vodo in hitro pokrijem s pokrovko. Ogenj dam na najmanj in tak pustim minuto dve, da prevre. Sanjska omaka.


pa nič začimb? Pa vino: malo na ribico, veliko v vampe al kako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




tanikaa -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 11:45:30)

Jaz dam vse začimbe na ribico. In ponavadi en dan prej, tak da se fajn prepoji. Pa tudi v pac dam malo vina. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Namažem z malo gorčice, dam gor česen v prahu, baziliko...kar ti pač paše. Zelo dobro je, če raztopiš zeliščno maslo (jaz kupujem tisto s česnom) in to poliješ čez ribico. In te začimbe se čez noč fantastično premešajo in prepojijo meso. Potem dam malo olivnega olja, ga segrejem in na vroče olje dam potem ribico, ki jo prepečem. Te začimbe potem porumenijo in ko so v celoti porumenele, potem dam gor vinčeka. Tu je fejst dobro, če potem zmanjšaš ogenj, pokriješ meso in denstaš, da se meso zmehča. Potem odkriješ, da viček izpari, naprej pa tak kak sem že napisala.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Najbolj pomembno pri vsej tej pripravi pa je, da vino najprej probaš. In ne samo enkrat, ampak parkrat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] In pazi, da ti ga ne zmanjka za omako. No, edino če maš v rezervi še kako steklenico. Potem ni problema. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




kalbo -> RE: Kaj bo danes (26.10.2007 11:50:17)

Aja, pa nikoli omak ne zgostim z moko.


Ti si pa za ožent[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>