Blacky30
|
Dobrodošle vse nove !!!! Super, vedno več nas je. Sem že mislila, da smo pri koncu in da se več nikjer nobena ne skriva, a se je pokazalo, da sem se motila. Vau, bo to sporočanja veselih novičk v juliju. Sandrine, tvoj rezultat NS je 1:11000, kar pomeni, da bi imel v tvojem primeru vsak 11000. otrok Downov sindrom oz. imaš možnosti 1:11000, da ga ima tvoj. Kar pomeni izredno dober rezultat in se nimaš kaj sekirat. NinockaCK, tvoja NS pa se ne more primerjati s Sandrine, ker pri tebi ni napisal tveganja, ampak izmero nuhalne svetline (verjetno), na podlagi katere bi potem moral izračunati tveganje. Verjetno ti ga ni. Če pa si dobila rezultat DHT (menda si ti rekla, da si šla na to), pa bi tam moralo biti napisano tveganje 1:....... Poglej izvid. Meni je izmeril nuhalno svetlino 1,7 mm, dolžina otročka 66,0 mm in na podlagi tega tveganje 1:2314. Seveda pa je izračun tveganja odvisen od vajine starosti. Pri mojih 32 letih je v povprečju tveganje 1:460, kar pomeni da je moj rezultat 1:2314 za moja leta zelo dober. Z vsakim letom starosti je številka nižja. Če pade tveganje pod 300, ti delajo nadaljnje preiskave (THT, AC), zato so tudi vsi ti testi od 37. leta dalje zastonj. Jaz mislim, da je v vajinih primerih vse OK in se lahko sprostita in uživata v nosečnosti. Jaz jem samo folno kislino, pa še to bom sedaj dokončala z zadnjo škatlico, potem pa ne bom jedla nič drugega. Ne vem, nisem jaz za kakršnekoli tablete (četudi vitaminske), če mi jih ne predpiše ginekolog. Recimo, vitamina A sploh nosečnica ne sme uživati, pa je lahko primešan h katerim vitaminskim tabletam. Jaz pa imam vedno več energije. V službi sem v roku 3 dni pospravila vso arhivo, ki se je nabirala zadnji 2 leti. Pa še kar nimam miru. Zdaj že planiram, katere elemente bom danes doma pospravila in uredila. Seveda ne rabim povedat, da me zvečer kmalu vrže in ne morem niti gledat več prav, ampak zjutraj sem spet kot rožica. Se pa spomnim, da je bilo enako v prvi . Sicer pa jem nič kaj več kot prej, celo manj, ker so se mi sladkarije zagabile, prej pa so bile obvezni del mojega jedilnika. Tak, da imam sedaj -1 kg. Ko bi se le tako dobro držala do konca .
|