|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
21.12.2007 14:39:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2651
   [Brisano sporočilo]
21.12.2007 18:56:50   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2652
   [Brisano sporočilo]
21.12.2007 20:56:32   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2653
   RE: Julijčice 08
21.12.2007 21:10:01   
Tinky
Tudi jaz sem tu.
Danes sva z možekom podpisala kupoprodajno pogodbo. Končno sva kupila parcelo.user posted image user posted image user posted image user posted image
Za kosilo sva šla v kitajsko na ene fine pražene špagete pol sem prišla domov......tako utrujena, kot da bi na njivi celo jutro okopavala krompir.
Sicer pa sem full nestrpna, saj imam v ponedeljek NS. Še 3x grem spat in bom spet videla mojo pikico. Jupppiiiiuser posted image

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

Neposredna povezava do sporočila: 2654
21.12.2007 21:31:48   
lex
glede utrujenosti: tako kot s slabostjo bo tudi ta minila. meni je bilo 2gič najbolj grozno to, da me je Aleks ful rabil jaz sem bila po kot cunja, po 3 mesecih pa je minilo in potem sva ga turala vsepovsod, pa na sprehoih, itd. Resnično vam bo pomagala hoja predvsem po stopnicah.

tifol: lahko jemlješ celo nosečnost, prav tako elevit, ki je priporočljiv tudi v dojenju, elevit ima tudi veliko železa kar vam pripomore, da ne boste slabokrvene. meni so ga po porodu G v porodnišnici ful priporočali, ker sem po porodu izgubila zelo veliko krvi in mi je to kao pripomoglo.

nič jutri uredim seznam ker zdaj grem iz RR, ker me cel hrbet boli od čudnega spanja. smo 2 noči nazaj imeli od 00 do 2h žurko, ker bi se mis takrat igrala, mami pa tako zaspanauser posted image

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2655
21.12.2007 21:33:33   
lex
tinky čestitke, če rabiš kak nasvet se mi lahko javiš. midva sva pravkar globoko zabredla v birokracijo za pridobivanje projektnih pogojev za načrte da dobimo gradbeno. bi že moralo bit vse tu, pa še vedno ni nič.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 2656
22.12.2007 10:04:06   
papir
pozdravljene! mene pa zanima kaj rabiš s sabo na merjenje nuhalne? razen denarja.grem pa v zd domžale dr.strah.
vesele praznike

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 2657
22.12.2007 10:35:21   
Anonimen
No, pa da se še jaz spet malo javim. Se opravičujem, ker se nisem tako dolgo javila, sem opazila, da ste me ene pogrešale.user posted image  Nisem še prebrala vse za nazaj, bom šla sedaj počasi čez praznike skozi to.
Lena sem tak, da je za znoret. Če mi kaj ne paše za delat, ko stvar pogledam, mi v trenutku slabo postane in me začne silit na bruhanje. A ni to smešno? Isto, če slišim kakšno pesem, ki mi tisti trenutek ne odgovarja ali kaj podobnega. Sama sebi se moram smejat.

Sicer je vse OK, na prvem pregledu sem bila 4.12. Moja pikica je bila velika 1,56 cm, noseča sem bila 8t1d. Srček je lepo bil. Po njegovem izračunu imam PDP 17.7.2008, dva dni po mojem RD.

Naslednji pregled imam 4.1., ko mi bo hkrati naredil NS, ker ima licenco.

Sicer so se mi slabosti malo umirile, pa utrujenost tudi, samo še vedno nimam veliko energije in veselja do ničesar. Vsako stvar se moram prisilit. Sicer pa se zdaj pripravljam na božička, ko bo izvedela celotna ožja in širša družina. Do zdaj so namreč vedeli le moja mama in dve prijateljici, včeraj sem povedala še dvema v službi in jima zabičala, da morata biti tiho do druge polovice januarja, ko nameravam obelodaniti novico še v službi. Nič ne rabijo prej vedet. user posted image
Sicer sem malo skeptična tudi, da bodo za božička izvedeli vsi ostali, ker še ni NS za mano, pa vseeno, je taki lepi čas. Je pa res, da če bi bilo kaj narobe, bi itak spet vsi izvedeli, tako da....
Tašči in tastu bova dala darilo pod smrekico, notri pa copatke in dudico. user posted image

Držite se, punce.

anonimna user posted image

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 2658
22.12.2007 11:59:03   
Anonimen
Balonchy, zelo mi je hudo zate. Drži se.user posted image user posted image

S@nny, žal mi je tudi zate, tega je mene zelo strah.user posted image  user posted image

(odgovor članu nanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2659
22.12.2007 13:01:10   
Anonimen
Moj g. ne pove spola na NS, ker pravi, da je to absolutno prekmalu. Niti na morfologiji v 20. tednu je noče povedat, razen, da res siliš vanj. Očitno ima za seboj slabe izkušnje glede tega. Midva sva pri prvem želela vedeti in nama je povedal, ker moj dragi ne bi šel prej ven iz ordinacije.user posted image  No, zdaj pa sem se jaz odločila, da nočem vedeti, ker želim enkrat videti tudi, kako izgleda, ko ne veš, kaj bo prilezlo ven in ti šele babica pove. Mislim, da je to tudi en prav poseben občutek, tako da bom vztrajala pri tem, da ne bova izvedela, čeprav se moj dragi že zdaj nekaj buni.user posted image

Lex, ful so te drago prišli koledarji. Jaz sem jih v vrtcu naročila in sem jih dobila 7 za 25€. Res pa je, da je skupen za celo leto, ni razdeljen po mesecih. Tiste sem prejšnja leta sama izdelovala doma in printala in dala samo vezat, zdaj pa se mi ni dalo.user posted image  Sicer pa je vsake toliko dobra sprememba.

Rubin., ja, meni g. na vsakem pregledu dela UZ, torej nekje 10x v celi nosečnosti. Zato jaz tudi rada grem na pregled, da znova vidim pikico. Pa na vrsti sem v roku pol ure, vedno.

Inigo, lahko dobiš Hiconcil antibiotike, ki so popolnoma varni za otročka. Jaz sem jih jedla v 6. in 7. tednu.

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 2660
22.12.2007 14:31:56   
Anonimen
Pika74 in Rubin., saj ne morem verjeti.....kaj se to dogaja.....user posted image user posted image user posted image zelo zelo žal mi je za vaju, pa tako smo se skupaj veselile. Naj vama čimprej posije sonček in da bi nas kmalu spet razveselili z veselo novičko.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tinky)
  Neposredna povezava do sporočila: 2661
   [Brisano sporočilo]
22.12.2007 16:54:34   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2662
22.12.2007 17:00:28   
lex
veš anonimna pri nas crkuje vsa tehnika. Najprej je hotel TV odpovedat, pa si je k sreči premislil, tud radio ga neki sračka. no printer je dal pa odpoved. In potem ni preostalo nič drugega. Če bi šla k mami printat bi vsi zvedeli, pa še ne vem kam bi to tu pri nas dala vezat, tak je pa se vse lepo poklapalo. Sem jih naročila in ko sem imela v SG pregled pri G so bili že tam. Ker niti moj dragi ne ve kaj dobi pod smrekicouser posted image . Še sreča da sem ga naročila, ker še enega nisem dobila, ponavadi sva jih pa naprej delilauser posted image . Bi žrebelj na steni sameval in bi mu bilo vso leto dolgčas, tako pa še vse babike pridejo do slik svojih vnukov, pa je volk sit in koza celauser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2663
23.12.2007 9:00:21   
Anonimen
živjo punce moje  včeraj sem imela nuhalno pri doktor strah. ena me je nekaj prosila naj ji povem glede pregleda, pa bom kasneje poiskala in ji odgovorila. punce, na tleh sem. totalno otopela. moji rezultati so bili tako slabi, da jih sploh ne mislim pisat. v četrtek grem k svoji ginekologinji po napotnico za amniocentezo, ki jo lahko opravijo v 16 tednu.  načrtovala sva povedat jutri na božični večer, pa sva povedala včeraj mojim in njegovim, zdaj pa ne bova nikomur več do rezultatov amniocenteze. meni rezultat kot sem ga dobila pomeni, da moj otrok IMA downov sindrom, v tem času ki mi je ostal, bom poskušala vse premislit...  vas pa prosim za eno bolj hudo dilemo, da premislite. bi naredile splav, če bi vas otrok imel downov sindrom ali katero drugo psihično "prizadetost" ? punce držite se, božajte svoje otročke...  jaz imam skoz sliko pred sabo, mojega najlepšega otročka, kako je veselo plaval, nama mahal...

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 2664
23.12.2007 10:03:21   
nanka
Lunica, ne sekiraj se preveč in počakaj na amniocintezo, ta bo dala pravi rezultat, ker NS je samo verjetnost, da otrok ima Downov sindrom. Drugače pa kontaktiraj  s Taulo na majčicah, tudi ona je imela slabe rezultate NS, amniocinteza pa je potrdila da je vse OK.
Ne vrži puške v koruzo in lepo počakaj, jaz bi šla takoj na amniocintezo, samo mi še ne pripada. Kaj bosta z možem naredila je čisto vajina odločitev, ne poslušajta nikogar razen sebe. Pretehtajta vse možnosti in se nato odločita po svoji vesti.
Najina osebna odločitev bi bila splav, ker že imava 3 otroke in bi to bilo preveliko breme za najino družino, ampak midva sva se o tem veliko že pogovarjala, vsekakor pa nobena odločitev ni lahka za bodoča starša.

Drži se, mislita pozitivno in glavo gor, saj veš kaj pravijo nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha, pa eno velikouser posted image za vse tri. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2665
23.12.2007 10:04:42   
Tinky
lunica, včeraj sem cel dan mislila nate user posted image user posted image
Naj ti povem, da ni vse tako črno kot izgleda.

Moja prijateljica je par let nazaj bila na pregledu NS, kjer so ji povedali, da ima njena punčka veliko možnost DS (rezultat 1:3). Njej se je itak sesul svet, zato se je odločila za aminocintezo, kjer so ugotovili, da je z njeno Niko vse ok. In res, rodila je zdravo punčko.

Naj še odgovorim na tvoje vprašanje glede splava v primeru kromosomske napake.
Kot sem že enkrat napisala nisem zavestno pripravljena rodit otroka z DS, zato bi naredila splav. Za moje in otrokovo dobro.

< Sporočilo je popravil Tinky -- 23.12.2007 10:12:46 >

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2666
23.12.2007 11:07:32   
Juno
Lunica24,
kot sta napisali že nanka in Tinky, rezultati NS so ocena tveganja za DS. Verjamem da taki rezultati človeka potolčejo, ampak še je upanje. Tudi moja prijateljica se je predlani znašla v podobni situaciji. Rezultati NS so bili slabi, zato se je odločila za aminocintezo, kjer so ugotovili, da je vse OK. Sedaj ima prekrasnega fantka, ki je pravi korenjak! Najbolje, da se odločiš za dodatne preiskave in po njih sprejmeš končno odločitev.
Kako se bosta odločila, je odvisno samo od vaju. Midva z možem bi se v primeru da bi nama pvedali da nosim otroka z DS, verjetno odločila za splav. Je pa to zelo težka odločitev, ki jo je treba sprejeti po tehtnem premisleku.

Naj vam jaz sporočim lepe novice. Tudi jaz sem bila včeraj na mejenju NS. Bila sem v Dravljah pri dr. Mujezinoviču. Bilo je super! Same pohvale lahko izrečem o njemu. Z možem sva bila v ordinaciji več kot 20 min, dr. Mujezinovič si je vzel čas, nama vse razložil - kje so nogice rokice, mehur,...., odgovoril na vsa vprašanja in bil ves čas zelo prijazen. Dobila sva 4 slikce in še CD s slikami. Videla in slišala sem srček - to je bil najbolj magičen trenutek - 160 udarcev na minuto. Videla sva ga tudi v 3D - plesal je user posted image . Za svojo starost je sicer malo prevelik - 55 mm, a to ni nič narobe.
Nuhalna svetlina je 1,5 mm .Tveganje za DS je nizko za mojo starost in sicer 1:4667.
Najbolj pa me je potolažil s tem, da ni videl pregrade, ki jo vidi moja ginekoliginja. Rekel je, da tudi če bi imela pregrado, so še vedno lepe možnosti, da donosim zdravo bitjece in naj se ne vznemirjam preveč.
Kako lep dan je bil včeraj!!! Cel dan sem se smejala user posted image . Z največjim veseljem sva povedala staršem, ki so bili presrečni in nato še prijateljem.

Punce, držim pesti za vas!!! Z vsem srcem vam privoščim, da boste tudi ve prihajale s pregledov tako dobre volje.

Še tole, če katero zanima: pregled NS v Dravljah stane 50 EUR, če želiš zraven še CD, pa 60 EUR.

Lep pozdrav vsem skupaj in LEPE PRAZNIKE!!!

Tempus fugit, amor manet!

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2667
23.12.2007 11:21:44   
Tinky
Juno, full je lepo brat lepe novice.

Upam, da bom tudi jaz jutri poročala lepe novice. Držite pesti ob 8:15 user posted image

Še to, si s seboj prinesla cd ali dvd?

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Juno)
Neposredna povezava do sporočila: 2668
   [Brisano sporočilo]
23.12.2007 11:27:04   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Juno)
  Neposredna povezava do sporočila: 2669
23.12.2007 11:41:02   
Juno
Tinky, s sabo nisem prinesla nič, le denar user posted image .
CD so mi dali tam. Gor mi je posnel slike. Na žalost mi ni posnel utripanja srčka in otročkov ples, le slike. A tudi te s čudovite.

Držim pesti za jutri!!! Sporoči kako je bilo.

Tempus fugit, amor manet!

Neposredna povezava do sporočila: 2670
23.12.2007 16:03:06   
pika74
lunica24... mislim nate in stiskam pesti za tvojo pikico...user posted image user posted image user posted image user posted image

drži se!!!

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2671
23.12.2007 19:27:45   
naty13
Lunica24 naj ti povem da je šla moja kolegica tudi na NS v domžale, pa je dobila tak rezultat kot ti. Nekaj ni bilo v redu. Šla je na genetske preiskave -16t ker prej ne morejo naredit. Rezultat- vse je ok. Če te ne obvestijo v 14dneh je vse ok. Pošto je dobila po enem mesecu. Ni vse izgubljeno. Po tej preiskavi boš 100% da je vse ok. Če ne bo se boš pa odločila za splav ali za obdržanje otroka.user posted image user posted image user posted image user posted image  ti pošiljam.

pa pa

(odgovor članu pika74)
Neposredna povezava do sporočila: 2672
23.12.2007 20:07:12   
Anonimen
hvala vam punce, ful ste mi vlile optimizma.  držim pesti tudi za vas. jutri pa grem na presejalni test v ljubljano.  težko je, ampak bom poskusla bit optimistična user posted image

(odgovor članu naty13)
  Neposredna povezava do sporočila: 2673
24.12.2007 8:50:46   
pety78
Pozdravljene,

Lunica, kot so ti že druge povedale, ni nujno, da je res downow sindrom. Bomo držale pesti. user posted image user posted image user posted image
Drugače pa bi tudi jaz verjetno naredila splav. user posted image

LP, Petra

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2674
24.12.2007 9:47:41   
netki
Jutro.

No pa da se še jaz malo javim. Cel vikend sem se potepala in se gužvala po trgovinah v nakupovalnih centrih. user posted image user posted image  HUDO kakšna gužva....da dol padeš.

lunica24....jaz sem te prosila če mi lahko poveš kako je bilo....tako nasploh, koliko časa je trajalo, si dobila slike, cd s filmčkom, je bila prijazna dr. Strah....

Seveda če želiš odgovarjati!
Drugače pa ne obupaj.....držim pesti da bo vse ok....user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?