sneguljčica
|
Verjetno sem imela po prvem porodu tudi jaz težave z isto sestro (na paž), po drugem pa je imela drugo žrtev in sem se ji izognila Pri sprejemu me je pregledal nek zdravnik, katerega imena se ne spomnim, se mu je pa videlo, da je pres tem spal (polnoč) in je bil verjetno zato živčen. Nekaj se je spakoval, ker nisem vedela pri katerem pregledu me je g nazadnje pregledala z UZ, pa saj to piše v knjižici, v katero je gledal. Potem me vpraša, kako je bil takrat (mesec nazaj) otrok obrnjen, pa sem rekla, da je sedel. Nekaj je pihal, ja kaj pa jaz morem, če me g ni pregledala... Babica je bila v drugo josipa, pa nisem bila tako zadovoljna kot v prvo, ko sem imela eno zelo mlado in prijazno bitje, katerega imena se ne spomnim. Pustila me je samo z mojim, prišla je vsake pol ure mimo. Na koncu je imela zraven še eno in sem skoraj sama rodila, ker je ona druga pričakovala četrtega otroka in je bila raje pri njej. Sem morala začet fajn kričat, da je prišla k meni in mi dovolila, da se vležem na hrbet in rodim otroka, preden me je razneslo. Ko je otrok padel ven, so ga kar tam pod mano pustili, ona pa je šla nazaj k oni drugi porodnici. Niti mi niso povedali ali je fant ali punca, niti mi ga niso dali v naročje, kar ležal je tam pod mano. Mojega nihče ni vprašal, če mogoče želi prerezati popkovino, še dobro, da ni imel neke prav posebne želje . V prvo sem rodila na hitro, brez protibolečinskih sredstev, saj me niso hoteli vzeti v porodno. Omenjena "na paž" sestra me je nadrla, zakaj imam luč in ne spim, bila je dve ponoči. Rekla sem, da imam tako močan krč vsake dve minuti, da ne morem. Potem me je nadrla, da do jutra itak ne bo nič in naj spim. No, potem so se pa čudile, le kako je mogoče, da sem se tako hitro odprla... V drugo pa sem dobila svečko in eno dozo v žilo, pa se mi ni zdelo, da imam kaj manj bolečin, sem pa bila tako zadeta med popadkoma, da nisem mogla odpret oči in ko sem čutila, da prihaja popadek, se nisem takoj mogla skoncentrirat nanj in začet dihat. Če bi šla še enkrat, bi skoraj zagotovo šla nekam, kjer bi mi dali epiduralno, pa sestre in babice gor ali dol...
|