Pocaste testenine (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Krista28 -> Pocaste testenine (23.10.2007 14:11:17)

Dajte mi povedat, kako kuhate testenine. Meni nikakor ne rata narediti pravilno testenine. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Vedno ratajo pocaste, pa tudi če jih kuham krajši čas. Ko se ohladijo, se sprimejo.




murkica -> RE: Pocaste testenine (23.10.2007 14:13:19)

Jaz dam v vodo malo olja. Drugače pa jih,  ko jih odcedim, polijem s hladno vodo in se ne sprimejo.




tanikaa -> RE: Pocaste testenine (23.10.2007 14:13:50)

Pazi kakšne testenine kupuješ. Niso vse iste.




bučkabb -> RE: Pocaste testenine (23.10.2007 14:14:37)

sam če jih pa odcediš in pustiš v loncu kjer si jih kuhala se ti pa sigurn lahka sprimejo skupi. ko jih skuhaš jih odcet in polij z mrzlo vodo.

poskusi dodat ob kuhi par kapljic belega olja, se pol ne sprijemajo.




mert -> RE: Pocaste testenine (23.10.2007 14:16:48)

Mislim, da je glano to, da se po kuhanju (primeren čas seveda - po navadi po navodilih proizvajalca) testenine splaknejo.
Jaz jih splaknem kar s toplo vodo, da jih ne ohladim preveč. Včasih potem zamešam vmes še malo margarine ali masla, da so še bolj "voljne", da drsijo druga po drugi, pa še okus je boljši. Vendar te maščobe dam zares malo.  
Probaj, upam, da ti bo všeč! 




mojsoncek -> RE: Pocaste testenine (23.10.2007 15:21:12)

Kupi "kvalitetne" testenine, ko so spageti kuhani "al dente" jih odcedi in daj malo pod mrzlo vodo (da se ne sprimejo).
Pa se to, v vodo kjer jih kuhas ne dajaj olja, ker se omaka zaradi tega ne "prime" dobro testenin (zaradi olja ne bodo testenine nic manj razkuhane, pocaste in se ne bodo nic manj spijele).




Anonimen -> RE: Pocaste testenine (23.10.2007 15:23:27)

IZVIRNO SPOROČILO: murkica

Jaz dam v vodo malo olja. Drugače pa jih,  ko jih odcedim, polijem s hladno vodo in se ne sprimejo.


Tako. Nikol pocaste. Pa kupujem pocen testenine.




Anonimen -> RE: Pocaste testenine (23.10.2007 15:26:25)

Ko boš poskusila barila testenine, ne boš nikoli več drugih kupila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Njami.




Anonimen -> RE: Pocaste testenine (23.10.2007 15:27:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Taly

Ko boš poskusila barila testenine, ne boš nikoli več drugih kupila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Njami.


Ja valda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Poskusla, kupujem trikrat cenejše....makaron je makaron[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]-važn je kaj je čez[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Bankrotiram da sam barilo kupujem, k pr nas itak od makaronu živimo.




Anonimen -> RE: Pocaste testenine (23.10.2007 15:29:47)

Ja no, če pa od makaronov živite, pol pa moraš gledat na ceno.
Meni ni škoda dat za kvaliteto, pa tud pojeva kar precej testenin.




anabanana -> RE: Pocaste testenine (23.10.2007 15:30:06)

Meni je tudi Barilla zakon, se niti ne trudim z drugimi...sem se, pa ne morem jest ravno zato, ker so pocaste, barilla pa nikoli.




bamby -> RE: Pocaste testenine (23.10.2007 16:51:44)

Če so pocaste si morda kupila tiste brez jajc [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Vedno poglej na embalažo, če so iz jajc!

Ni nujno, da so samo Barilla testenine zakon [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Jaz jih že več let kupujem v Eurospinu, ki so verjetno vsaj 3x cenejše in so izredno dobre!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.10.2007 17:14:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Laubica -> RE: Pocaste testenine (23.10.2007 18:04:45)

Jaz tudi kupim barila ali grande-se res pozna razlika ,sem en čas tudi kupovala ta poceni in meni je razlika očitna,vedno jim pa dodam pri kuhanju kocko za testenine z oljčnim oljem od knora po kuhanju pa jih z mrzlo vodo splahnem pa niso nič pocaste ampak al dente,jutri so na jedilniku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




anajmad -> RE: Pocaste testenine (23.10.2007 18:38:07)

Alora,ko kuham testenine (seveda barilla),dam v vodo kapljico olivnega olja. Kuham maksimalno do 12 minut,odcedim in jih vržem nazaj v lonec. Vmes umešam eno žličko margarine,še bolje malo masla in so njami.
Toda,drage moje,čez barilla jih ni.




Anonimen -> RE: Pocaste testenine (23.10.2007 19:17:23)

Ja čez Barille jih ni,je pa še ena,ki je vredna,da se jo kupi, in to kar od Eurospina,njihova blagovna znamka.Naj pa vas ne vara,češ,da je to poceni trgovina pa zato tretjerazredna roba,Ne pri pašti pa ne.Je pašta od ene zelo znane firme,ki izdeluje testenine.
Je pa res,da je potrebno znati skuhat,točno po navodilih,jaz raje kakšno minuto manj,ker imamo vsi radi -al dente.Res je dodat nekaj olja v vodo.
Nikoli pa ne sperem kuhane pašte z mrzlo vodo,ker izgubi ves okus in slanost,ampak jo dam direkt v lonec v katerem je kakršna koli omaka,še nekaj sekund pustim na nizkem ognju,da se pašta prepoji z omako.




blak -> RE: Pocaste testenine (23.10.2007 22:22:42)

Nikoli pa ne sperem kuhane pašte z mrzlo vodo,ker izgubi ves okus in slanost,ampak jo dam direkt v lonec v katerem je kakršna koli omaka,še nekaj sekund pustim na nizkem ognju,da se pašta prepoji z omako.


Tako se dela![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Nikar ne polivajte pašto z vodo. To je greh...še posebno za italijane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Krista28 -> RE: Pocaste testenine (23.10.2007 22:48:48)

Hvala vsem za odgovore. Bomo sprobali. Tudi jaz v bistvu kupujem samo Barilla, pa hoferjeve, pa eurospinove. Hoferjeve testenine so res malo slabše.

Lepo se imejte. Lahko noč.




mojsoncek -> RE: Pocaste testenine (24.10.2007 7:28:50)

IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Ja čez Barille jih ni,je pa še ena,ki je vredna,da se jo kupi, in to kar od Eurospina,njihova blagovna znamka.


Pod tole se pa moram podpisat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ponavadi kupujemo Eurospinove na zalogo, ce pa jih slucajno zmanjka, pa k najboljsemu sosedu po Barillo.




Anonimen -> RE: Pocaste testenine (24.10.2007 7:34:26)

IZVIRNO SPOROČILO: blak

Nikoli pa ne sperem kuhane pašte z mrzlo vodo,ker izgubi ves okus in slanost,ampak jo dam direkt v lonec v katerem je kakršna koli omaka,še nekaj sekund pustim na nizkem ognju,da se pašta prepoji z omako.


Tako se dela![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Nikar ne polivajte pašto z vodo. To je greh...še posebno za italijane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



Sicer se meni ne spimejo, ker se nimajo časa, ker jih prehitro požremo, jih pa tudi oplaknem z mrzlo vodo in to samo zato, da se prej ohladijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Bom pa naslednjič poskusila takole, ker vam verjamem.




bamby -> RE: Pocaste testenine (24.10.2007 13:04:17)

Iz Eurospina so od firme Tre mulini [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Prav daens jih bom skuhala v 12 minutah.




kalbo -> RE: Pocaste testenine (24.10.2007 13:54:31)

Meni še nikol ni ratalo nardit pocastih testenin. Je pa res, da jih skuham tik preden jih dam na mizo. kuham jih toliko časa, kot je napisano gor, mal je treba vsaketok cajta probat, pol pa odcedim in polijem z olivnim oljem, nikoli z mrzlo vodo.  Barilla testenine so pa seveda zakon.




Barbs -> RE: Pocaste testenine (24.10.2007 16:44:06)

Ekola, jaz sem kalbo 2. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Moram vedno bezat, pa grickat not po špagetih, potem pa vidim, kdaj so oz. kdaj niso. Pa so vedno ok. Nikoli pocasti.

Ker me je zadnjič ena punca na neki drugi temi vprašala, da kako za hudiča nimam štoparice (ona jo namreč uporablja, da štopa otrokom, v kolikem času se oblečejo, pospravijo igrače, sedijo v kotu zaradi kazni ipd..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ) Potem sem ji pojasnila, kako jaz vse to brez štoparice počnem, nakar me zadene v srce : " Ja kako pa veš potem, kdaj so testenine kuhane, če nimaš štoparce???!!Pa kdaj so jajca trdo al pa mehko kuhana???"

BTW : Glede na to, kar je napisal kalbo, ugotavljam, da sem še relativno prisebna. Vsaj kar se makaronov tiče.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: Pocaste testenine (24.10.2007 17:15:14)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Meni še nikol ni ratalo nardit pocastih testenin. Je pa res, da jih skuham tik preden jih dam na mizo. kuham jih toliko časa, kot je napisano gor, mal je treba vsaketok cajta probat, pol pa odcedim in polijem z olivnim oljem, nikoli z mrzlo vodo.  Barilla testenine so pa seveda zakon.


Kalbo no.3 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Popolnoma enako - nikoli z vodo, par kapljic olivnega olja in kuham jih tik predenj jih dam na mizo.




kalbo -> RE: Pocaste testenine (24.10.2007 18:40:10)

Sami kalboti kle gor....lahko pride do katastrofe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Pa še nekaj, če bi meni ratalo narest pocaste špagete bi leteli s svetlobno hitrostjo v kanto, ker so mi neužitni.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>