RE: Pocaste testenine (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


tanikaa -> RE: Pocaste testenine (24.10.2007 18:41:44)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Sami kalboti kle gor....

Blagor meni, ker so vsi moji. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Pocaste testenine (24.10.2007 19:12:51)

Tukaj je preko 700 receptov kako pripravit pašto.Ženske slovarje v roke,da si prevedete iz italijanščine,ali vam bom pa pomagale,če bom lahko,ampak se pa splača:

http://www.italianpasta.net/ricette/index.htm


Na pa še naše kulinarične sposbnosti:

http://www.drustvo-gurman.si/recepti.php?S=6&Folder=3

U kaj sem našala!!!!!!!!Ideje ideje za kosila!!!

http://www.enaplus.com/1plus/kuhinja/receptvrsta_start.asp?id_vrsta=39


http://recepti.najportal.com/list.php?pagenum=0&categoryid=6

Makarooni nam bodo iz.......zrasli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Sandra* -> RE: Pocaste testenine (24.10.2007 20:48:55)

No mogoče še ena pametna izjava, ampak men se nikol ne zlimajo mi je pa moj reku da se tko makaron kuhajo k je kuhar.

Soliš vodo v krop vržeš makarone in morjo skos na ful vret pa mešat jih moreš, ko so ravno prav kuhani jih flikneš na cedilko in ohladiš z mrzlo vodo, ko so fajn ohlajeni jih zamešaš z omako in pogreješ, al pa jih še enkrat vržeš v krop, ampak v vsakem primeru morš merkat da jih u prvo preveč ne skuhaš!




kalbo -> RE: Pocaste testenine (25.10.2007 8:21:32)

Sam testenin se pa vseen ne poliva z mrzlo vodo, zgubijo okus.




Enolla -> RE: Pocaste testenine (25.10.2007 8:23:39)

IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Ja čez Barille jih ni,je pa še ena,ki je vredna,da se jo kupi, in to kar od Eurospina,njihova blagovna znamka.Naj pa vas ne vara,češ,da je to poceni trgovina pa zato tretjerazredna roba,Ne pri pašti pa ne.Je pašta od ene zelo znane firme,ki izdeluje testenine.
Je pa res,da je potrebno znati skuhat,točno po navodilih,jaz raje kakšno minuto manj,ker imamo vsi radi -al dente.Res je dodat nekaj olja v vodo.
Nikoli pa ne sperem kuhane pašte z mrzlo vodo,ker izgubi ves okus in slanost,ampak jo dam direkt v lonec v katerem je kakršna koli omaka,še nekaj sekund pustim na nizkem ognju,da se pašta prepoji z omako.


Neva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image].

Pa še en majhen trik - komaj ko voda zavre dajte noter sol, da povečaš učinek vretja in potem moraj res cel čas vreti. Za Eurospin pa rada verjamem ker je italijanski diskon in si nebi upali prodajtai "kar nekaj ". Samo jaz še vedno raje zavijem po Barillo v Euorspar čez mejo - je pol kg Barille za 0,60 € kar pa se mi zdi ugodno.




Anonimen -> RE: Pocaste testenine (25.10.2007 8:59:07)

Enolla,v italiji norijo,ker so se vse testenine.ne glede na proizvajalca podražile za 30 centov,celo država je posegla v to podražitev in sedaj poteka preiskava.




Anonimen -> RE: Pocaste testenine (25.10.2007 8:59:51)

Cakte no mau... a vi probate zdej tle (men) dopovedat, da se da skuhat testenine, NE da bi ble pocaste? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




Enolla -> RE: Pocaste testenine (25.10.2007 9:19:51)

IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Enolla,v italiji norijo,ker so se vse testenine.ne glede na proizvajalca podražile za 30 centov,celo država je posegla v to podražitev in sedaj poteka preiskava.


Ja, ja bodo štrajkali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Z ozirom na to, da je tipični italijanski krožnik sestavljen iz primo (pašta ali riž) in secondo (meso in zelenjava) jim celo rata uspet. Meni pa se pašta v italijini ne zdi tako draga , pri nas pa te res lahko fršlok vrže, ja.




Enolla -> RE: Pocaste testenine (25.10.2007 9:21:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Darja Kos

Cakte no mau... a vi probate zdej tle (men) dopovedat, da se da skuhat testenine, NE da bi ble pocaste? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]


Čaki malo zdaj ti, a ti pa mi sedaj skušaš dopovedati, da bereš kuharske nasvete [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]?




Anonimen -> RE: Pocaste testenine (25.10.2007 9:32:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Darja Kos

Cakte no mau... a vi probate zdej tle (men) dopovedat, da se da skuhat testenine, NE da bi ble pocaste? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]



Meni so le enkrat,davno od tega,draga,ko sem komaj začela se ubadat s kuho,pa še testenine so bile made in Yugo.
Ko pa sem srečala taprave testenine,pa se tega ni nikoli več zgodilo.
Učitelj kuhanja testenin mi je pa bila domovina pašte.




Anonimen -> RE: Pocaste testenine (25.10.2007 9:58:01)

Kupujemo pašto vse vrste, včasih ta najcenejšo, včasih barila. Nikoli ne vlivam olja v vodo, nikoli jih ne splahujem z mrzlo vodo, pocaste niso nikoli, ker jih takoj ko skuham pojemo. Če mož zamuja na kosilo, mu raje skuham še enkrat. Sveža pašta je najboljša in ni pocasta[sm=smiley36.gif]




bamby -> RE: Pocaste testenine (25.10.2007 10:13:23)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Sami kalboti kle gor....lahko pride do katastrofe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Očitno so te že klonirali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




LoCa -> RE: Pocaste testenine (25.10.2007 12:50:39)

no, js sm najboljšo pašto do zdej jedla od Agnesi. barille sem že naveličana ker jo celo življenje že meljem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
razen tega da moraš probat pašto, ne se zanašat na čas kuhanja, pa jo pol v cedilu z mrzlo vodo preliješ, tko kot vsi tuki pravijo. to med drugim pomaga, da se pašta ne kuha več naprej zaradi visoke temperature. ampak tko kot blak piše, najboljše direkt v omakco vržt. sam js ponavadi delam še sto stvari vmes, tko da...odvisno. je pa res, da ni dobro da stojijo ker se zlepijo.




tinkamiška -> RE: Pocaste testenine (25.10.2007 13:47:46)

o.k., to, da jih skuham pa niso pocaste, mi rata. ampak če ne pojemo vseh in zmanjka omake in ostanejo samo testenine, se vam potem tudi ne sprimejo, ko so čisto ohlajene?
ker takrat se meni vse testenine zlepijo, pa so prej lepo kuhane in se ne sprijemajo.
jst jih zato, tiste, ki ostanejo, vedno polijem z olivnim oljem in premešam, pa dam v posodo z pokrovom, ponavadi kakšno plastično in v hladilnik.

meni se zdi, da je bilo vprašanje, potem, ko se ohladijo ne?

tinka




kalbo -> RE: Pocaste testenine (25.10.2007 14:49:46)

Očitno so te že klonirali


Bohnedej...vprašaj mojo ženo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Jessy -> RE: Pocaste testenine (25.10.2007 17:24:08)

Nobena pa ni povedala, da je treba testenine kuhati v veliiiiki količini vode!!! Mi smo jih enkrat za novo leto, ko nas je bilo okrog 20 v enem vikendu skuhali čist tako kot običajno, ampak v premajhni količini vode, ker je bilo pomanjkanje loncev. Takrat so bile testenine nekaj najbolj nagnusnega, kar sem kdaj jedla.
Torej, veliko vode, pa bodo tudi brez kapljice olja zelo dobre!




Enolla -> RE: Pocaste testenine (25.10.2007 18:34:02)

Jessy res je - samo meni je to tako samoumevno, da niti ne pomislim, da bi pašto kuhala v manj kot 10x vode[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] In seveda vedno svežo kuhano, da ne stoji, kot je Mišek13 rekla.  




LoCa -> RE: Pocaste testenine (26.10.2007 14:23:43)

v bistvu nisem mislna agnesi :P. je pa zanimivo to, da je odvisno tudi to, al je pašta kot obrok dobra al ne, od kod prihaja kuhar [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]