caramel
|
Ker so mi pri odločitvi za pralne plenice pomagale tudi izkušnje, zapisane v tej temi, sem se odločila, da tudi jaz napišem naše. Po prebiranju različnih forumov in ocen sem se odločila za nakup pralnih plenic Pop in Dream Dri V3 in Fuzzi Bunz (vsakih po 10 kom). Pralne plenice smo začeli uporabljati, ko je bila hčerka stara dober mesec (rodila se je v 34. tednu težka 2490g, tako da ji prej niso bile prav). Z obema znamkama pralnih plenic sva izredno zadovoljna. Pop in so neverjetno vpojne, preproste za uporabo in zaradi ježkov super nastavljive. Hčerka je stara 3 mesece in pol, pa ji plenica z obema vložkoma (night boosterjev še ne uporabljava) brez problema zdrži celo noč. Mogoče niso tako srčkane kot Fuzzi Bunz, so pa vseeno lepe, tako da tudi te z veseljem razkazujemo. Pri Fuzzi Bunz je privajanje trajalo malenkost dlje časa. Odlkar pa sva ugotovila primerno nastavitev elastike in optimalen način zapenjanja pritiskačev, pa ni več nobenega problema. So prav tako dobro vpojne, je pa res, da so na trenutnih nastavitvah z obema vložkoma precej konkretne, tako da jih za nočno plenico še ne uporabljava. Nekaj manjših težav s puščanjem sva imela na začetku - preden sva ugotovila, na katere detajle morava biti še posebej pozorna. Seveda iz plenice ne sme nič 'štrleti ven' - npr. vložek ali plenična podloga, pomembno pa je tudi, da je vložek čim lepše 'razgrnjen', ter da pri zapenjanju pazimo, da tako tudi ostane (to je še posebej pomembno pri Fuzzi Bunz). Trenutno pa z velikim veseljem čakam tudi na 4 dodatno naročene plenice Itti Bitti Tuto. Že na začetku so mi bile namreč zelo simpatične, pa se mi visoka cena ni zdela upravičena. Sem pa zadnjič med brskanjem za dodatne plenice (sem že na začetku predvidevala, da bom za lažje 'shajanje' potrebovala še kakšno več) naletela na posebno ponudbo za 14 funtov (http://www.cheeksandcherries.co.uk/acatalog/Itti_Bitti.html), in sva jih seveda takoj naročila. Da povzamem - pralne plenice so nam zelo všeč. S puščanjem nimamo problema, s pranjem pa ne veliko dela (je več dela s terta plenicami, ki pa so tako uporabne, da jih 1, 2, 3 umažemo cel kup). Peremo na dva do tri dni, s štirimi dodatnimi računam, da bomo lahko prali tudi na tri do štiri dni. Posušijo se oboje zelo hitro.
|