Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy Jap... Sem si ene 7 let gradil resnice.. in pol so se mi vse zrusle.. Torej resnic NI. Ne obstajajo.. To je iluzija, megla.. Vem kaj zelis povedati in se na prvo zogo strinjam s teboj, vendar.... je se nekaj.... Resnice so, vendar nikoli niso absolutne. Ce ne bi tako bilo, oz. če resnice ne bi obsojale niti resnica, da resnic ni, ne obstoja - tudi to je laz. Resnica izhaja iz naše izkustvenosti, pricakovanj, nacina razumevanja videnega, dozivljenega, obcutkov, ki se nam ob necem porajajo..... Resnica je relativna. Pomanjkanje ali namerno ( podzavestno ali zavestno) zanimanje dolocenih znakov, informacij, podatkov... lahko skrivi naso resnico, vendar to se ne pomeni, da ta ne obstoja. Edina resnica, za katero lahko zdaj recem, da je resnica.. je ta, da ni resnice.. Znova kontradiktornost. Ce resnice ni, potem ni niti resnice, da resnice ni. Vse je realativno.. in uporabno samo za tisti trenutek, ko se ti nakaj dogaja.. potem pa je za v smeti, ker nikomur drugemu nikoli vec ne bo prislo prav.. Resnica mojega otrostva je, da sem imela srecno otrostvo. In ceprav so trenutki otrostva ze krepko za menoj, resnica o mojem otrostvu se vedno velja. In je uporabna tudi za druge. Uporabna je za mojega otroka, kateremu se trudim nuditi tudi tisto, kar je moje otrostvo naredilo srecno. Uporabna je tudi zame, saj je v tej resnici tudi model, kako biti stars, ki omogoci srecno otrostvo. Na enak nacin je lahko resnica o necigar nesrecnem otrostvu izjemno uporabna v tem segmentu, da ne dela s svojimi otroci tisto, kar je njemu naredilo otrostvo nesrecno. Resnice so relativne, vendar so. In pri podobnih "modelih in odnosih" najdemo podobne resnice, sicer se nikoli ne bi nasli v situaciji, da bi se en z drugim strinjali. Na zalost, ja! Zato lahko ucis druge samo tisto, cesar se moras sam naucit. Na zdevo gledam iz drugacnega zornega kota. Ni potrebno nobenega nic uciti. Lahko podas in razlozis svoje dozivljanje necesa, domnevo kaj in kako bi ti, vendar naj tisti, ki potrebuje nasvet, tolazbo, idejo kako naprej sam potegne kaj se lahko iz tujih resnic in iz tujih dozivetij nauci; ne na zadnje podpora je marsikdaj povsem nevezana na resnico, dozivetje, izkusnje....