Magi*
|
itak, da sem se skoraj polulala zraven oprosti Raho, sam verjamem, da bi bilo pri nas tako, če ne bi bili pri 20. mesecih milom i silom tamale odstavli od mojih jošk. tako kot so nekatere mamice napisale, sem tudi sama večkrat imela namen tamalo odstavit, pa je vedno tedaj zbolela. bollenga otroka se pa ne odstavlja. saj nama je bilo fino, edino govorit je že znala in me je včasih spravila v rahlo zadrego, ko je rekla: "mami pejva domov na kavč, hočem joško". v javnosti se nisva dojili, razne, ko je bila še dojenček. in tako smo nekega avgustovskega vročega večera bili v tujini v restavraciji in smo malo dlje čakali na postrežbo. tamali se je utrgalo in se je začela dreti: "mami, hočeeemmm joooškooo"... takrat sem pa uvidela, da bo treba naredit konec temu. in sploh ni bilo tako hudo. samo en teden smo rabili, da smo jo odvadili. mož jo je dajal spat, ponoči ko se je zbudila in se spomnila na joško, je šel mož k njej, jaz pa sem se skrila v dnevno sobo. in poslušala. saj je bilo hudo, ne rečem, da ne. je pa bil mož zelo vztrajen, toliko časa jo je bodril, prepričeval, jo crkljal, da je nazaj zaspala. in tako en teden, pa je bilo (skoraj) pozabljeno. če se je kak dan še spomnila, je takoj uletel mož in ponovil vajo. joške več ni bilo. se pa še zdaj spomni kako fino je bilo iz joške pit, ko me vidi zgoraj brez. ampak zdaj že ve, da bo iz joške pil njen naslednik - mali bratec, ki pride decembra. če se boste odločili, potem mora mož res 150% prevezti Črtoja in se moraš ti umakniti. Črto zaradi tega ne bo utrpel nobenih posledic. ti pa si boš oddahnila - no, vsaj do naslednje pošiljke. jaz moram priznati, da sem se kak mesec po koncu dojenja počutila precej bolj spočito in fit. PS: pred tem sem poskusila vse znane metode, pa tudi ni palilo. tudi s česnom sem si bradavice namazala, pa se je mala malce namrdnila, potem pa kljub vsemu zagrabila