|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mislim da bo CR
19.10.2007 20:53:44   
Blejka26
danes smo 19.10 in to je moj "rok poroda"in ker se nič še ne dogaja sem lepo doma pred računalnikom.v ponedeljek me bodo pa sprejeli v bolnišnico in mislim,da me po vsej verjetnosti čaka CR,ker ima otrok 3.900g..zato me zanima kako poteka Cr in koliko časa se zdraviš..vem da si v bolnišnici 7dni,ampak zanima me kasneje..koliko časa ne smeš dvigovati...sej vem da so verjetno že bile teme o tem,toda res se mi ne da iskati..
me je G vsakič ko sem prišla na Ctg in pregled vprašal,kako bova rodila,ker je otrok tko težek..pa sem bila vedno tiho..danes pa sem mu rekla,da mislim,da bo za vse lažje če mi naredijo CR-jaz se ne bom matrala in njim ne bo vzelo veliko časa,pa da če že moram bit nek šivana,da sem raj na trebuhu,kot pa spodaj..pol mi pa reče "kaj pa če umrete med operacijo?"sem pa rekla,da mislim,da lahko prej umrem če me spodaj preveč pretrga...povsod je tvegano tko rekoč..No tko da me je danes vseeno poslal na EKG in na laboratorijske preiskave in tko mislim,da bo CR..upam le da me ne bodo prej preveč matrali z kakšnimi umetnimi popadki ...

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mislim da bo CR
19.10.2007 20:57:10   
manca79
Kam pa misliš iti roditi?
No, kakorkoli, srečno. Jaz sem rodila s CR točno en mesec nazaj, operacija je šla po planu, niso me matrali s popadki ker je bila plodovnica že zelena.
Okrevanje pa kr traja. Čimdlje počivat, resno. Sem tudi jaz mislila da pretiravajo, ampak sej tudi kej dost ne moreš, tko da je fajn če imaš koga ki i ti kej pomagal po porodu.

Srečno user posted image

lp
M.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.10.2007 20:58:23   
Blejka26
rodila bom na jesenicah..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007

(odgovor članu manca79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.10.2007 21:00:36   
manca79
Fino, jaz sem v Kranju in ne bi nikoli več.
Mislim da na Jesenicah baje prej naredijo CR, ne matrajo tolk s popadki, sploh če je otrok tako velik.

lp
M.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.10.2007 21:08:54   
Anonimen
Bejba,sej bo.Ni vse ko črno,kot se trenutno zdi.Dobro si ti nahranila to tvoje dete.user posted image  Če ne bo šlo drugač,pa le na CR.Bom mislila nate...

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.10.2007 21:27:43   
Anonimen
Sam, da bo šel otrok ven. Pa da se vse srečno konča.user posted image Kar se itak bo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.10.2007 21:32:15   
Blejka26
meni je pri Cr najhuje to,da sem toliko časa v bolnišnici..doma pa imam že eno pikico in težko bom preživela brez nje.Smešno kajne,ampak jaz sem res močno navezana nanjo..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.10.2007 21:36:32   
Stefka
Saj bo, boš videla.

Ko sem šla jaz na zunanji obrat je bila Ema stara dobri dve leti. Sem celo noč in celo jutro jokala, tako hudo mi jo je bilo pustit doma.
Zdaj pa z veseljem sem in tja kam pobegnem pred mojima pošastkama  user posted image .

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.10.2007 22:34:18   
Anonimen
Moj je imel 4.550 g pa noben ni niti pomislil na CR.user posted image Ravno tako pri prvi ne, ki je imela 3.900 kot zdaj tvoj. Ne vem no, jaz se ne bi kar tako odločila za CR, ker te je strah poroda. Raje si epiduralno vzami, pa še zastonj jo imaš na Jesenicah, kolikor vem. Sploh ni nujno, da boš kaj raztrgana zaradi velikosti otročka. Jaz sem bila minimalno. Ni omembe vredno. A imaš ozko medenico, ali kaj?

(odgovor članu Stefka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
20.10.2007 7:32:49   
Blejka26
šivana bom v vsakem primeru,kajti imam kilo-pruh in se ne smem napenjat.Če ne bi bilo tega,potem o vsem tem ne bi razmišljala,kajti prvi porod je bil lep brez zapletov..sedaj pa teža otroka in kila..ne vem no..vse to bomo videli v ponedeljek..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.10.2007 7:49:19   
Anonimen
Kaj pa če umrete med operacijo user posted image  Tole me je kar malo pretreslo.Mislim, da ni lepo od enega zdravnika, da te tako prestraši.Sama bom imela CR zaradi operacij na maternici in tole zdajle me je kar pretreslo.
Tebi pa želim, da bi se ti čimbolje izteklo.Drži se.

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
20.10.2007 10:01:01   
zoom zoom
Me bo verjetno kakšna napadla, ampak. Cr ni noben bav bav. Mene so prvič matrali in na koncu naredili CR, ker ni šlo nikamor, drugič pa sem imela izbiro naravno ali CR, pa sem se odločila za Cr in mi nu žal. Je tudi mene skrbelo kaj bo s starejšim, ker me ne bo doma 1 teden, ampak sploh ni bilo panike.
Glede okrevanja, ja mene je zelo bolelo 2 dni (ampak ti dajejo inekcije proti bolečini in spet ni tako hudo), 3. dan si že samo na tablretah. 5. dan nisem vzela nobene več, ker ni bilo potrebe. Boli sicer potem še kekšen teden, če preveč hitro vstaenš iz postelje, ali pa če čudno vstaneš (ti v porodnišnici pokazejo kako je treba vstat). Aja pa opreciji sem vstala že po 7h urah in šla na WC, naslednje jutro sem se že sama tuširala. Ker sva se obe odlično počutili sva šli 5. dan domov (predčasno). V glavnem jaz s CR nimam slabih izkušenj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.10.2007 10:31:33   
Anonimen
Rodila pred 4 tedni v Postojni s cr, ker porod ni napredoval. Rana je samo črtica, ker so sponke uporabili, na intenzivni sem bila 1 dan, po 5 dnevih sva šla domov. Okrevanje je res daljše, jaz sem bila po 2 tednih že ok, že mi je šel seks po glaviuser posted image .
Ker sem imela EA so samo dozo povečali in sem bila budna, tudi mož prisoten, otroka sem takoj 3x vidla preden so ga odpeljali. Dojenje je steklo brez težav čeprav sva bila en dan narazen.
Če bom imela naslednjič spet možnost si želim spet CR, ker je ostalo spodaj vse nedotaknjeno. Najbolj so me skrbele raztrganine, prerez, šivi.....sedaj pa tega ni.
Moraša pa res velko počivat in res si dobi pomoč kake mame, ker sama ne boš mogla in niti smela kaj delat.

(odgovor članu zoom zoom)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
20.10.2007 11:59:31   
Blejka26
sej nisem rekla,da je cr-bav bav,ampak kot vsakega človeka zanimajo izkušnje drugih..draga anonimna..res je bilo mal grdo slišati,ko je zdravnik rekel,da lahko med operacijo umrem,ker operacija je le operacija.jaz mislim da je s tem le hotel to povedati,da je vsaka operacija tvegana..tudi porod je,če pogledaš z realne stvari..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.10.2007 13:41:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Blejka26

šivana bom v vsakem primeru,kajti imam kilo-pruh in se ne smem napenjat.Če ne bi bilo tega,potem o vsem tem ne bi razmišljala,kajti prvi porod je bil lep brez zapletov..sedaj pa teža otroka in kila..ne vem no..vse to bomo videli v ponedeljek..

Ajaaaa, sori, nisem vedela.user posted image Potem pa seveda, da izberi CR. Žal ti tu z nasvetom ne znam pomagat, ker ga nisem imela, želim ti pa vso srečo!user posted image

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
20.10.2007 18:39:21   
Anonimen
Kar brez skrbi, jaz sem pred 5 meseci na Jesenicah rodila s CR. Že drugi dan sem bila na nogah, bolj močne bolečine sem imela samo 3 dni, rana se je lepo zacelila, domov pa sem šla 6 dan po CR. Malo neprijetno je le ker dobiš urinski kateter, . CR pa mi je delal dr. Tratnjek, ki svoje delo odlično obvlada in je zelo dobr zdravnik samo navadt se moraš njegovega obnašanja in ga malo z rezervo jemat. Pa na Jesenicah te ne dajo na intenzivno ampak v navadno sobo. Okrevala sem zelo hitro, zelo dobro sem se tudi počutila. Pri dvigovanju težkih stvari se pa še sedaj pazim in jih ne dvigujem če res ni nuja.
Kar pogumno in brez skrbi!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
20.10.2007 18:51:59   
Putka
Obakrat sem v Lj rodila s CR. Ta drugič je bilo precej bolje, ker sedaj nove anestezije uporabljajo, po katerih se hitro zbudiš. Sicer res trebuh par dni boli, ampak baje šivi spodaj še boljuser posted image .
Vsekakor zate in otročka bolje čim prej carski, kot da te predolgo matrajo popadki.

6 tednov je tista doba, ko ne smeš preveč dvigovat, ene 14 dni sem bila bolj utrujena. Ni pa rečeno, da po naravnem porodu ne bi bilauser posted image . Dojenčka seveda lahko nosiš, pa tudi z dojenjem tokrat ni bilo problemov.

In starejša me je vsak dan prišla v porodnišnico obiskat. Po pravici povedano, je kar pasalo par dni brez nje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.10.2007 20:55:13   
Blejka26
ja vem kakšen je dr.Tratnjek-imam ravno njega.na začetku mi je bil zelo zoprn a sem se ga navadila..vem da je on najboljši..vsaj vse tako pravijo in to mislim da ni brez veze..res,da ko te pregleda ginekološko,misliš da boš kar tam rodila,toda bolje je tako kot pa da nek doktor mečka in mečka.Enkrat me je pregledal Bernik in moram reči da me je veliko bolj bolelo kot pri Tratnjeku,ker je tko počas tišal tisto roko,da bi prej pinzjon dočakala..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.10.2007 20:57:13   
Anonimen
Vse o porodu s CR, tukaj:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=629294

Pa čim prej rodit user posted image  user posted image  

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
20.10.2007 22:01:30   
Blejka26
mič RR-najlepša hvala.To sem potrebovala..res da me je sedaj malo bolj strah ampak bo že ..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?