Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 25.3.2010 11:48:01
|
|
|
|
lana38
|
natasarobi, meni je tudi bilo v vroče. Pa tudi sedaj me ne zebe več tako, kot me je včasih. LP
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 25.3.2010 12:39:14
|
|
|
|
natasarobi
|
Lana38 - a res? Meni bi bilo to všeč, da me tudi potem ne bi zeblo, sploh pozimi, ko sem na smučanju. Ko smučam mi je ok, ampak, če gremo na kakšno kosilo/pijačo me pa v zelo kratkem ful shladi, tako, da imam potem zelo mrzla stegna. Kupovala sem si že vse žive firme smučarskih hlač in spodnjega smučarskega perila pa nikoli ni bilo povsem OK.
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 25.3.2010 14:34:22
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Punce, imam eno prošnjo...Kolegica piše diplomsko nalogo na temo 'mobbing na delovnem mestu', zato vas naprošam, če si vzamete nekaj minut časa in anketo izpolnite...Anketa je v dveh delih, drugi del je nadaljevanje prvega dela (torej, če ste v prvem delu nadaljevali izpolnjevanje ankete od opombe naprej 'na naslednja vprašanja odgovarjajo le tisti, ki mobbing doživljajo kot žrtev', morate obvezno izpolniti še drugo anketo)... http://www.zoomerang.com/Survey/WEB22AEGD6MTP2 & http://www.zoomerang.com/Survey/WEB22AEG2TMMCX Ps: Če trenutno niste v delovnem razmerju, lahko izpolnite anketo vezano na vaše prejšnjo delovno razmerje Hvala
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 25.3.2010 14:37:38
|
|
|
|
Kratka
|
Še ena zmrzljivka tukaj. Med nosečnostjo sem imela na začetku obdobje ko me je ful zeblo, ko je pa buši že začel rast mi je bilo pa skos vroooče. Glede koncentracije je pa tako, da od abrazije naprej ni takšna kot je bila včasih. Na začetku sem še s spominom imela resne probleme, zdej je boljše ampak koncentracija pa še vedno ni vredu. Si bom izgleda morala kake tablete za koncentracijo priskrbet .
< Sporočilo je popravil Kratka -- 25.3.2010 14:38:48 >
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 25.3.2010 16:52:55
|
|
|
|
katra55
|
Anonimna Glede počitnic ni treba imeti zadržkov, če bo kakšno vnetje, se bo že prej pokazalo. Jaz sem vnetje dobila 2 dni po abraziji. Kratka težave s koncentracijo so lahko posledica narkoze. Jaz sem imela take težave po CR. natasarobi vroče ti je zaradi hormonov. Po porodu pa bo še huje, mene je nekaj mesecev kar oblivalo.
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 25.3.2010 17:35:23
|
|
|
|
Kratka
|
katra, ja verjetno je narkoza kriva. Pa je prišla tvoja koncentracija potem nazaj na normalo? Meni se je sicer zdej po dobrih 3 mesecih malo izboljšala, ampak še vedno opažam, da ni to to .
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 25.3.2010 19:18:52
|
|
|
|
Neža7
|
Lep pozdrav Vidim, da se še vedno tu gor piše žalostno, da se SS še vedno pogosto dogajajo. Jaz sem bila tudi med vama leta 2007, ko sem imela SS oz. sem rodila pri 19.t Je še vedno kot, da bi bilo večeraj. Vidim, da sem se veselila 11.12.2007 o ponovni in moram z veselem reč, da od takrat sva midva rodila zdravo punčko Nežo 11.07.2008 in zdravega fantka Aljaža 09.12.2009 Nikoli ne ubupaj sonček vedno posije po dežju lp, Neža7
11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm 09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 26.3.2010 8:35:20
|
|
|
|
lana38
|
Neža7! Čestitam za vaša dva . Tudi jaz pravim, da se ne sme obupati. LP
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 31.3.2010 8:50:26
|
|
|
|
natasarobi
|
Dobro jutro! Da vas malo pozdravim na tak deževen dan. Smo padle na drugo stran. Kako ste kaj? Jaz kar ok. Mora se mi pa dogajat skoz - sedaj imam vnetje zoba, tako, da sem otečena. Sem bila pri zobarju, pa mi je hotela dati antibiotik, pa sem povedala, da sem noseča in bova poskusili pozdraviti brez tablet. Mi je dala pa trak okoli zoba in imam še 1 uro potem grozen okus/občutek v ustih. Sem ravno prejle prišla v službo. Če se bo poslabšalo pa mi drugega kot antibiotik ne uide. Upam, da bo vse ok.
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 31.3.2010 20:02:23
|
|
|
|
lana38
|
natasarobi, jaz sem morala jemati AB v tej zadnji , zaradi vnetja mehurja, pa je vse OK. Saj izberejo AB, ki se v lahko jemlje, da ne škodi . Jaz sem dobila Sumamed. LP
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 2.4.2010 8:02:19
|
|
|
|
natasarobi
|
Ma, saj vem, da zdravniki hočejo samo dobro in upoštevajo vse dejavnike, ampak tista zaskrbljenost kaj bi mi predpisali ti da dodatno mislit. Sem pa alergična na penicilin tako, da je še to problem , ker se spekter ab takoj zmanjša. Mi je že Pušenjak v p. po 1. UPN svetoval, da naj grem na Golnik delat teste, da preverijo ali je ta alergija izzvenela ali se je povečala glede na otroška leta. Sem se zanimala na Golniku in moraš biti 4 dni tam in te počasi filajo. To se mi zdi veliko, sploh nato, da me že toliko let lahko pozdravijo tudi , če sem alergična na penicilin. Se mi zdi, da človek za takšne teste ravno nima časa, razen, če ni ne vem kakšna nuja. Se mi pa stanje izboljšuje. Boli me ne več (čeprav bolečina niti ni bila huda, ker sem takoj naslednji dan šla k zobarju), oteklina je pa zelo rahla (saj jaz jo vidim). Malo bom spirala s kamilicami, po jedi striktno spirala usta, pa ustno vodo bom uporabljala (čeprav imam potem težave z grlom). Če bo treba bom šla nazaj, potem mi pa naj da ab, če ne bo šlo drugače.
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 2.4.2010 8:42:30
|
|
|
|
lana38
|
natasarobi, upam, da se ti stanje z zobom poštima čimprej. Včasih je res tako, da nas vse napada. Pri nas je bil zdaj Tim bolan. Potem sem še pa jaz pokasirala vnetje sinusov. Upam, samo da mi bo AB pomagal. pred 10 leti sem 3 različne pojedla, pa ni šlo nič nazaj. Sem morala na punkcijo sinusov, ki boli kot 100 LP
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 2.4.2010 12:07:32
|
|
|
|
natasarobi
|
upam, da se tebi tudi stanje čim prej izoljša. Nisem si mislila, da lahko zaradi vnetih sinusov ima človek takšne težave. Še ena kolegica mi je rekla, da je bila ful boga zaradi sinusov. Moram rečt, da si ne predstavljam kakšni občutki so to, sploh pa ne kako izgleda punkcija sinusov.
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 12.4.2010 13:25:58
|
|
|
|
natasarobi
|
Kje ste?
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 12.4.2010 13:37:56
|
|
|
|
lana38
|
Tu sem, samo nisem imela nič za napisati. Kako si, natasarobi? LP
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 12.4.2010 13:53:58
|
|
|
|
natasarobi
|
Gre. Počasi odštevam koliko časa bom še v službi - porodniška in dopust, pa zna biti, da bom s 1.6. že doma. Drugače pa sva že bolj v fazi kupovanja oz. gledanja: voziček sva takorekoč že izbrala, pohištvo tudi - morava še v trgovino, da nama naredijo predračun, posteljico bova naročila posebej. Naredila sva že seznam za oblačila in ostalo opremo kaj naj bi kupila. Pred dejanskim šopingom bova šla še v Celovec malo pogledat. A mogoče veš kako so številke oblačil v C&A za otročke? Nekje sem brala, da naj bi bila velikost za novorojenčka kar 60 cm.
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 12.4.2010 14:25:56
|
|
|
|
lana38
|
Glede oblačil za novorojenčka, jaz si nisem preveč nabavila. Drugače pa nobenemu mojemu niso bile prav tiste čisto majhne številke (54), ker sta bila bolj med večjimi 52 cm in 3200 g ter 51 cm in 3940 g. Malo večje mora biti oblačilo zaradi plenic, ne moreš gledati zgolj samo cm. Pa tudi plenic nesem nabavila vnaprej, preden sem šla rodit. Saj si tako par dni v porodnišnici, potem pa tako vidiš, kakašno težo ima . Tudi pri nobenem nisem mogla uporabiti št. 1, ker so bile premajhne. Nekdo ti jih potem že nabavi v tem času. LP
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 16.4.2010 7:19:39
|
|
|
|
krtekxx
|
Natasarobi, sem prav vesela, da razmišljaš že o oblekicah in opremi. No, jaz sem namensko nabavila samo št.62, saj 56 menda takoj prerastejo. In je bilo prav, saj se je rodila dolginka s 54 cm. Mislim, da je potem na 68 prešla pri 3 mesecih. Kupila sem tudi 1 paket plenic newborn, potem še enega dobila, nato smo do 8.meseca imeli Racmanke. Pri 8 mesecih smo jih ukinili, ker je začela take zganjat med previjanjem, da ji je bilo te plenice (plenica+ prekrivne hlačke) nemogoče gor namontirat v enem razumnem času. No, nam so se ful obnesle une žabice-hlačke za dojenčke. nekje pol leta sem jo oblačila v bodi + te hlačke (so malo širše od navadnih žabic). Potem je bilo pa poletje. Na začetku smo prakticirali sušenje v sušilcu, likala nisem nikoli. Po treh mesecih smo pa tudi sušenje v sušilcu opustili. Letošnjo zimo je pa tudi oblečena skozi v bodi + normalne otroške žabice. Une žabice, ki so podaljšane v zgornji del, so se pa meni zdele precej nerodne. A ni prav lepa tema za upanje po splavu? Kdaj je že bilo to? Še malo statistike: moji otroci so stari 6 in skoraj 5 let, princeska pa dobrih 15 mesecev. Angelčki so preteklost na katero zelo redko pomislim, saj je sedanjost prepolna akcije v zvezi z otroškim vsakdanjikom. Mislim, da sem bila na tem forumu ena najbolj črnogledih glede svoje reprodukcije. Vso srečo želim vsem, ki čakate na malo srečo. Naj se tudi vam izide tako kot se je meni.
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 16.4.2010 10:03:38
|
|
|
|
lana38
|
krtekxx, pri 3 otrocih se ti res dogaja, verjamem. Treba je buiti pogumen in samo iti naprej, brez črnogledosti. Enkrat sigurno uspe, če vstrajaš. Tudi jaz tako pravim. Se pa še vedno vsak dan spomnim na svojo pupo. Nič ne morem... LP
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 16.4.2010 10:53:43
|
|
|
|
krtekxx
|
O, Lana, jaz sem verjetno tak človek, ki na neuspehe precej hitro pozabi. Pa ne, da ne bi bila čustvena, samo prav dolgo pa ne objokujem stvari. Se pa res velikokrat spomnim naših dopisovanj na tem forumu leta 2005, 6, 7...Andreja, ti, Lusa, Tinaaja....pri vseh se je zelo dobro izšlo, kajne?
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 16.4.2010 13:15:48
|
|
|
|
lana38
|
Saj ne objokujem več tako zelo, samo spomnim se čisto vsak dan. LP
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 16.4.2010 19:13:55
|
|
|
|
Nitkica11
|
Pozdravljene, da se vam v pridruzim se v tej temi. V mesecu marcu je tudi mene doletel splav in sicer v 20 tednu, srcek pa je nehal biti ze kak teden prej, brez kaksnega opozorila. Na rednem pregledu ki bi moral biti tudi MF je ginekologinja ugotovila to zalostno novico. Takoj me je poslala tudi v bolnico na seen pregled ki so sevede ugotovitve moje ginekologinje samo potrdili in sem morala splavti. Po nekaj ura matranja sem le rodila nasega in ker posteljica ni hotela odstopit so mi naredili se abrazijo. Se vedno je hudo vendar je iz dneva v dan boljse in upam da bova kmalu sla lahko v nove boj saj ne misliva obupat .
|
|
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 17.4.2010 8:10:42
|
|
|
|
lana38
|
Nitkica11! Nikakor ne obupaj. nekega dne se ti bo nasmehnil sonček in boš presrečna mamica svojemu . LP
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 17.4.2010 10:22:51
|
|
|
|
Kratka
|
Nitkica, bravo za pozitivno razmišljanje! Le tako najprej in uspelo vama bo. Vajin angelček pa naj počiva v miru in vedi, da mu je lepo med vsemi našimi angelčki zgoraj. Natasarobi, za tebe sem pa ful vesela, da že nakupuješ cotke in opremo!
< Sporočilo je popravil Kratka -- 17.4.2010 10:24:22 >
|
|
RE: Upanje po splavu-2.del 17.4.2010 20:59:38
|
|
|
|
natasarobi
|
krtexx - lepo, da si se oglasila. Verjamem, da imaš ogromno dela s tremi, verjetno je tudi veselje veliko. Tudi sama sem sedaj v fazi, ko se redko spomnim na moja dva . Včasih se, vendar spomin ni tako boleč kot je bil pred leti. Sedaj vso energijo in pozitivne misli usmerjam na poletje, ko bo a svet privekal naš fant. Mogoče me včasih malo spreleti, da malo prehitevam z mislimi v naprej. Tudi za stvari bolj še gledava, kar ne morem se odločiti, da bi kaj kupila. Danes sva naročila sobico, vendar postelje še ne - sprva bova imela zibelko, tako, da za posteljico je še čas. Sprva še nisem bila čisto prepričana ali je smiselno nabaviti sobico, vendar, če poslim, da sem v 25t in da se lahko mali rodi prej.... Nitkica11 - ne obupaj. Jaz sem bila zelo obupana in sem mislila, da bomo poskusili posvojiti, vendar sva poskusila v tretje in sedaj kaže zelo dobro.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?