|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Upanje po splavu-2.del
18.10.2008 11:11:37   
medika 13
ronja v prvi vrsti razmišljaj pozitivno, drugače se boš pa morala čisto sama odločit glede vseh teh preiskav ... jaz sem se letos najprej odločila za NS, pa so bili rezultati res dobri, ampak sem kjlub temu šla na AC, sem bila bolj mirna, čeprav vem, da so še številne druge napake, ki jih nobena preizkava, testiranje ali UZ ne pokaže ... potrebno je pozitivno razmišljati in verjeti, da bo z user posted image vse ok. Kakorkoli se boš odločila ti želim veliko sreče user posted image user posted image user posted image

tinaaja tudi zate držim pesti, da bo vse ok, pa le poročaj kako bo šlo na UZ. Te so zate user posted image user posted image user posted image

jaz sem včeraj dopolnila 32 teden ... sedaj naj bi bila tudi že pljuča dovolj razvita, če bi slučajno prišlo do prezgodnjega poroda ... sem malo bolj mirna ... sicer pa sva s pupo dogovorjeni, da pride decembra user posted image

pozdravček vsem!

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
18.10.2008 16:38:23   
krtekxx
Ojla, se pa res pogovarjamo samo še o nosečnostih...se spomnim, kako sem bila kako leto nazaj kar besna ob takih debatah, pa žalostna, sitna, napadalna. V tolažbo vsem, ki po splavu še ne vidite svetle toček v prihodnosti naj bodo naše usode, ki nas peljejo, kamr nas že peljejo.
Moj vsakdan je tak, da nimam časa razmišljati o tej nosečnosti in ko sem danes pogledala na un trakec na mojem imenu me je prav presenetilo, da sem noseča že polnih 29 tednov. Medika, superca za 32.tednov. Sedaj pa le mrno, po moje boš kar kak dan čez rok in na koncu molila, da bi že enkrat otročiček prišel ven...čeprav je v trebuhu lepo varno spravljen, ti imaš pa mir. naša dva fanta zunaj razgrajata, se obmetavata z žogami, skačeta...

(odgovor članu medika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
20.10.2008 12:49:25   
spelka12
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

AC - vem samo to, da ne vem, kako bi prezivela, da bi slo kaj narobe pa da dobim rezultat, da je bilo vse OK s plodom. Del mene bi umrl in sebe bi zmeraj krivila za to.

V petek pri g. izvedela, da je so vsi rezultati AC ok in da bi bila otročka oba zdrava user posted image user posted image . Se strinjam tinaaja. Vedno bolj razmišljam, če sem bila sam kriva in zakaj se je to zgodilo. Sigurno bi bilo lažje izvedeti, da je bila kriva genetska napaka. Po drugi strani je pa to dobro, ker pri naslednji nosečnosti bi bila potem še bolj živčna.
medika13 in krtexxk še malo, pa bosta pikici pri vama v naročju. user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1453
20.10.2008 13:59:21   
krtekxx
Spelka12, PREPOVEDUJEM ti, da bi sebe krivila za izgubo otročičkov! Ker je to največja neumnost, kar jih lahko narediš. Če se ti bodo še take misli podile po glavi, poišči takoj pomoč kakega psihologa/psihiatra. Ti nisi naredila nič narobe, narava se je tako odločila in narava tudi ve zakaj se je tako odločila. Mimogrede, ko sem jaz izgubila otročička v 21.t.je bil izvid AC tudi OK, je bilo pa narobe vse drugo (srček, displastične poteze obraza, 2 žili v popkovnici....). Boš videla, kaj bo še patolog ugotovil.
Tako, sedaj pa razmišljaj o prihodnosti, kajti preteklosti se ne da več spremeniti.

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
20.10.2008 20:32:33   
tinaaja
Spelka, a ti si sla na AC? Ma se moram kar strinjat s krtekxx.. Tudi ce si sla na AC, je bilo med AC in SS prevec casa vmes. Kolikor sem brala je vecja verjetnot, da je to nesrecen splet vecplodne nosecnosti. Se mi zdi, da je bilo v zadnjem letu kar ene par takih zalostnih primerov, ko se je kmalu po 20t tako koncalo kot pri tebi. In da ne bi ti mogla NIC narest, da bi spremenila zgodbo. Si padla v tist mali procent, ki se mu rece smola, tko kot vecina od nas user posted image tu. In s tem, da razmisljas, da si ti kaj kriva, si ne bos niti malo pomagala. KER NISI TI KRIVA (kriva bi bila, ce bi se drogirala, alkoholizirala,... ne pa v spletu tvojih okoliscin). S takim razmisljanjem ti je lahko samo bolj bed  in si sama otezujes zivljenje. Nekako moras sprejeti, kar se je zgodilo in da je bila to velika smola, katere posledice bodo zmeraj zal s tabo. Ampak moras pocasi pustiti to za sabo in se pomiriti sama s seboj. Ti si naredila vse kar je v tvoji moci.

Definitivno pa .. prosim tukaj pisi o svojih obcutkih, pa cetudi so to obcutki krivde. Tukaj smo s tabo in tukaj smo zato, da ti pomagamo videti tvojo zgodbo z druge plati. Ter ti osvetliti pot za naprej. user posted image

Tko da draga spelka, glavo gor, dva anglecka te cuvata in ze izbirata eno dusico, da se naseli najprej v tebi in za zmeraj v tvojem srcu, dusico, ki vama bo delala druzbo po 9m v tvoji busi user posted image user posted image user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
21.10.2008 7:32:32   
krtekxx
Dobro jutro! Z eno punco sva se na IVF-u spoprijateljile, saj sva zaradi hiperstimulacije skupaj preživele kar nekaj dolgočasnih dni v bolnici. Nosila je dvojčka, v 21.t. se je nenadoma odprla in otročka sta šla med angelčke. Prva reakcija je bila samoobtožba, da je nekaj narobe naredila (bom vseeno napisala, čeravno je prav smešno: da je preveč pritiskala, ko je šla na veliko potrebo). Jaz se spomnim, da sem se nekaj časa tudi žrla, da sem odmrtje otročka povzročila, ker sem šla na AC (sem šla celo samoplačniško, ker naju je z možem po treh splavih bilo strah, da bi bilo kaj narobe). Samoobtoževanje res ne pelje nikamor, to je slepa ulica iz katere moraš čimprej. Na AC si šla zato, ker si pri sebi ugotovila, da ne bi mogla imeti otročka z okvarjenimi kromosomi in pika. Jaz mislim, da vsaka normalna mama in oče tako razmišljata.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
21.10.2008 9:24:16   
lana38
spelka12, čisto res je, da nisi sama kriva za SS. Jaz sem bila kar 2 x na AC. Prvič sem potem šla na UPN, ker je user posted image  imela DS, pa je bilo zelo težko. Drugič pa sem imela rizično user posted image , sem morala mirovati, prva 2 meseca celo strogo ležati, pa mi AC potem ni povzročila SS. Celo vprašala sem, v kolikem času je lahko kaj narobe zaradi AC, pa so mi rekli, da se to ponavadi pokaže že v prvih 24 urah po samem posegu. Torej se nikar več ne obtožuj in ne krivi same sebe.
LP

lana38

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
21.10.2008 17:19:21   
spelka12
Hvala vsem user posted image . Vem, da imate prav. Sej sem se že sprijaznila z izgubo, samo včasih pa pride vse za mano. Res se mi je zavrtelo, ko sem izvedela, da sta ok, pa tudi patolog je potrdil dobre rezultate. Samo fantek je imel prevelika ledvička, pa punčka je bila malo shirana. Upam, da me kmalu "popravijo"user posted image , da greva potem čimprej spet na umetno in v nove boje.

A ste ve po vsem tem tudi razmišljale o posvojitvi? Jaz bi šla takoj v postopek, moj pa niti pod razno ne.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
21.10.2008 18:50:42   
krtekxx
Spelka, jaz sem ekspert za posvojitve, splave, IVF-e in nosečnosti. Mal se pogovarjajta o tem, preberta kako literaturo na to temo, pejta do centra za socialno delo in se tam mal pogovorta... po moje je pametno dat prošnjo za posvojitev kar malo na zalogo, saj traja, preden ti jo odobrijo, potem pa čaaaakaaaššššš. Stane te pa itak nič - kakih 10 EUR za razna potrdila, pa nekaj ur sedenja s socialnim delavcem in psihologom.

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
22.10.2008 13:36:18   
spelka12
krtexxk vem, da si skoraj diplomirala iz vsega tega. Zato sem pa vprašala tukaj. Če bom kdaj rabila kak odgovor na to temo sigurno dobiš z.s.

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
24.10.2008 19:26:46   
ronja1a
tinaaja, hvala, ti pa res znaš potolažit in vsmerit človeka v pozitivno razmišljanje, zadnji teden nisem nič čekirala ringaraje, sem imela veliko dela in raje nisem preveč prebirala o nosečnosti, da toliko ne mislim na vse zapleta, medtem ko odštevam tedne do prvega pregleda. saj načeloma sem kar optimistična, sem že sanjala o bejbici, da sem rodila, po drugi strani pa očitno tudi precej pod vplivom lanske nosečnosti, ki se je odvijala v istem času kot letos, tko da me velik stvari spomne na slabo izkušnjo ... vendar gremo naprej :-) kako je bilo pri tebi z ultrazvokom? zdaj si ga menda že imela?

medika13, super za 32 teden in hvala za pozitivne misli

krtekxx
, ko tebe berem sem pa tudi vesela za tvojo obetajočo big family :-) se ti pa obrača življenje na glavo :-)

špelka12, žal mi je za tvojo izkušnjo, po svoje je res olajšanje, če veš, da je za neuspelo nosečnost kriva kromosomska napaka ... pri meni je bil turner - nezdružljivo z življenjem, tko da sploh ni bilo nobenega dvoma pred UPN ... en objem, da bolečina ne bo tako huda user posted image in ne se obtoževat (če bi bilo tako enostavno ss namenoma povzročit, bi verjetno tiste, ki želijo prekinit nosečnost iznašle kakšne bolj elegantne načine od upn pri dohtarju... tuki ima res narava svoje prste vmes user posted image

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
24.10.2008 20:05:06   
tinaaja
Ronja, a pri tebi so turnerjev sindrom odkrili? ker meni so najprej tud to omenjali, ocitno je c.higrom/hidrops eden od znakov. Ampak s turnjervin sindromom tudi normalno zivijo - ocitno je vec stopenj user posted image Ti kar pozitivno naprej. Moja zdajsnja nosecnost se samo za 3 t razlikuje casovno do nosecnosti z brinouser posted image Z datumi in casovnimi obdobji je tko, kokr vzames - ce se spomnis pri meni - 21.3. 2006 - izvedela, da bo treba nosecnost prekinit, 21.3.2007 brinino rojstvo user posted image Vzami to kot nekaj dobrega, da se t bo zgodilo tisto, kar ti je bilo lani odvzeto user posted image
UZ - ja bilo vse ok, kar je lahko videla G, tko da ne grem na AC. Hvala na vprasanju user posted image

Lep vikend punce user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
24.10.2008 21:37:27   
andreja2000
Drage moje!

Po dolgem času se vam spet na kratko oglašam in žal mi je,da nimam več toliko časa,da bi lahko več sodelovala v tej temi,ki mi je v času na čakanjeuser posted image  dajala veliko pozitivnosti in tolažbe.Žal naša Eva čez dan običajno nič ne spi,ali pa kakih 1o-15 minut,tako da ne morem več toliko na rr,zvečer pa sem utrujena in zbita in večinoma preletim le debato decemberk.

Ja,takole je pri nas-Eva že hodi in je je vsepovsod polno in ko se zjutraj zbudi je potem v polnem zagonu do večera,potem je še tukaj najstniška hči.ki tudi zahteva svoje,pa starejši sin me zna tudi okupirati z svojim pripovedovanjem o kaki zadevi...,pa naš user posted image .pa bolna sestra,ki včasih rabi varstvo za svoje otroke in ji priskočim na pomoč.Skratka,dela mi ne zmanjka,časa pa kar prevečkratuser posted image .
Drugače pa je naša Eva pravi sonček in vsaki dan posebaj smo srečni ker jo imamo.

Vsem,ki še čakate na user posted image  želim,da se to čim prej zgodi in da vas osreči zdrav user posted image . In nikar se ne obtožujte,da ste krive za izgubo vaših pikic ker nikakor niste.Želim vam vse lepo za naprej in mislite pozitivno.

Nosečkam pa user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
26.10.2008 9:22:31   
krtekxx
Torej, nedeljski dopoldan si nikoli nisem predstavljala tako, kot se danes odvija: vstala, se šla spomin s ta malim, ki me je seveda na celi črti premagal, po zajtrku so fantje odšli plezat na stenco, ker je tam menda ful punc, ki plezajo samo s topom zgoraj (user posted image ). Jaz pa sem malo pospravila, olupila krompir za kosilo, sedaj si moram še lase pobarvat, da ne bom zgledala kot stara mama z vso sivino na glavi...Groza, kaj se mi je začelo dogajati, pomilovanja vredno glede na tisto punco izpred leta, ki se je enakovredno kosala po klancih gor in dol z večino fantov...Vsake toliko grem pobožat smučke v shrambo, pa kolesarsko čelado (kolo sem preventivno raje posodila eni, da me ne bi preveč matralo), tekaške drese...in obujem superge, da sem po sto metrih penzionistične hoje že vsa zadihana.

Da me ne bi katera vzela preveč zares. Ker uživam v svoji vlogi in prav na smeh mi gre, ko pomislim na tisto obupovanje po vsakem splavu. Če bi imela na voljo še eno življenje, bi ne hotela nič drugačnega...no, morda bi se v osnovni šoli mal (več) učila, pa na tečaju nemščine ne bi obupala...

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
26.10.2008 17:46:06   
lana38
krtekxx, tale o učenjeu v OŠ me je prav nasmejala.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
26.10.2008 19:41:08   
medika 13
dober večer ... samo na hitro, da vas malo pozdravim ... nisem vaš še pozabila, pa tudi rodit še nisem šla user posted image ... danes sem skoraj cel dan preživela pri tašči ... sedaj pa utrujena odhajam počivat

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
27.10.2008 6:53:34   
krtekxx
Tako se govori, Medika. Itak boš čez rok. Za Božič.

Neposredna povezava do sporočila: 1467
27.10.2008 8:45:48   
medika 13
IZVIRNO SPOROČILO: krtekxx

...uživam v svoji vlogi in prav na smeh mi gre, ko pomislim na tisto obupovanje po vsakem splavu. Če bi imela na voljo še eno življenje, bi ne hotela nič drugačnega...no, morda bi se v osnovni šoli mal (več) učila, pa na tečaju nemščine ne bi obupala...

krtexx ful lepo napisano, si prava pozitivka user posted image user posted image user posted image ... kar se pa tistega čez rok tiče pa upam, da se šališ ... s pupo sva zmenjeni, da počaka do decembra, vsekakor pa ne do Božička ... če zdrži do Miklavža  bo čisto ok user posted image

andreja 2000 lepo, da si se javila ... pošiljam ti user posted image zate in vse tvoje

tinaaja bravo za dobre rezultate UZ in vso srečo za naprej user posted image user posted image user posted image

vsem želim lep dan!

12.12.2008

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
27.10.2008 17:20:59   
Klarissa
hey,
ful dolgo me ni bilo tu, ker sem od prejšnjega ponedeljka bolana. v pon 38,6 vročine. vročine zdaj več ni, je pa slabost in driska.
pa mi danes reče moj naj grem delat test. in sem ga šla. 30 dan je danes 26-36 ciklusa in se je 2.črtica slabo videla. zdaj sem pa zmedena v nulo.
prvič: sploh še ne vem če sem
pol pa mi gre po glavi ss in koliko vložkov naj nesem v službo, če se mi vlije kot pri prvem ss.
ok počasi si pravim
najprej morata biti vidni obe črtici vredu, ne? pol pa pokličem za pregled-tak kot mi je naročila gin.
test v albumu...

Neposredna povezava do sporočila: 1469
27.10.2008 17:24:50   
Klarissa
ne gre dodat albumauser posted image

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
27.10.2008 23:10:21   
ronja1a
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja

Ronja, a pri tebi so turnerjev sindrom odkrili? ker meni so najprej tud to omenjali, ocitno je c.higrom/hidrops eden od znakov. Ampak s turnjervin sindromom tudi normalno zivijo - ocitno je vec stopenj user posted image Ti kar pozitivno naprej. Moja zdajsnja nosecnost se samo za 3 t razlikuje casovno do nosecnosti z brinouser posted image Z datumi in casovnimi obdobji je tko, kokr vzames - ce se spomnis pri meni - 21.3. 2006 - izvedela, da bo treba nosecnost prekinit, 21.3.2007 brinino rojstvo user posted image Vzami to kot nekaj dobrega, da se t bo zgodilo tisto, kar ti je bilo lani odvzeto user posted image
UZ - ja bilo vse ok, kar je lahko videla G, tko da ne grem na AC. Hvala na vprasanju user posted image

Lep vikend punce user posted image

Ja, super za UZ. user posted image

Kolikor sem takrat brskala po netu je Turner ena od pogostejših napak, ki jih najdejo pri hidropsu ploda. Pri moji nesojeni piskici je bilo tko, da je manjkal en spolni kromosom, kar pomeni nezdružljivo z življenjem. Mislim pa, da obstajajo še neke druge kombinacije, ko ne gre za popolno monosomijo kromosoma x, ampak delno, in taki potem tudi živijo ...

glede časovnega ujemanja pa, ja, sem si rekla ravno to, kar si ti zdajle povedala

fejst se mejte punce

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
28.10.2008 7:41:05   
lana38
Klarissa!user posted image user posted image  da bi črtica bila čez par dni bolj močna. Res škoda, da ne moreš slikice dodati v album. Sem takoj mislila pogledati, potem pa zagledam še spodnji post.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
28.10.2008 9:16:24   
tinaaja
Klarissa, a si delala se kak test? user posted image user posted image user posted image user posted image Meni je pokazal + ze 4 dni prej tokrat. Ampak tudi rahle crtice. Ne bom o tem, kok testov sem naredila, ker me je kar sram, ampak kar nisem mogla dojet, da je tko ratalo.  user posted image Javi seee user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
28.10.2008 13:16:23   
spelka12
No klarissa a sta obe črtici? Navijam, da sta user posted image user posted image . Meni je test pokazal user posted image  4 dni pred user posted image .
No končno smo začeli delati na user posted image . Če bo uspelo pred umetno prav, drugače pa januarja v akcijouser posted image .
medika13 strelci smo zakon user posted image .

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
28.10.2008 13:50:26   
Klarissa
hey,
jutri zjutraj delam spet test.
danes nisem. sem imela spet ful drisko, ki se je sedaj po jutru umirila.
jutri zjutraj bom takoj, ko se vstanem naredila test na njino obletnico:)
samo me je pa strah, ker je šele v nedeljo 36 dan ciklusa-najdajši cikel.
a naj sploh delam test al naj še čakam ...

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.