|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Upanje po splavu-2.del
12.10.2008 16:47:46   
krtekxx
Da se ne bomo zmuznile na 2.stran in se potem iskale.... Neža, hvala za čestitke, čeprav me je strah kot user posted image , da bo kaj narobe. Po hudi hiperstimulaciji in meningitisu mam še dobra 2,5 meseca, da se kaj zalomi in predvsem me je strah, da bo z našo pupo kaj narobe. Ne, ne, saj ne mislim veliko na to, le prisotno je  v meni in včasih, ko se ponoči zbudim, pomislim na to.
Fanta gresta čez pol ure "domov" k rejnici na počitnice za 2 dni: v dveh dneh MORAM najti čas za kak doooolg sprehod, saj je vreme naravnost fantastično. Moram pa tudi pogledat za kak regal, kamor bom vse tiste cunjice za ta malo, ki mi jih vsi ponujajo, zložila...
Lepo se imejte v tem zahajajočem soncu...jutri nas čaka še en tak dan.

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
12.10.2008 17:28:27   
Fargesia
...ne vem kaj mi je danes...tako močno si želim da bi mi rastel trebušček...bila bi že čez polovico...tako pozitiven dan, mene pa pri srcu tako boli...
pa še moja druga M po abraziji me heca in noče in noče priti...sem na lastno roko jedla dabroston in zdaj jo čakam...danes je pa 56.dan.... ah ja...

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu medika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 1427
12.10.2008 19:37:40   
Neža7
IZVIRNO SPOROČILO: krtekxx

Da se ne bomo zmuznile na 2.stran in se potem iskale.... Neža, hvala za čestitke, čeprav me je strah kot user posted image , da bo kaj narobe. Po hudi hiperstimulaciji in meningitisu mam še dobra 2,5 meseca, da se kaj zalomi in predvsem me je strah, da bo z našo pupo kaj narobe. Ne, ne, saj ne mislim veliko na to, le prisotno je  v meni in včasih, ko se ponoči zbudim, pomislim na to.
Fanta gresta čez pol ure "domov" k rejnici na počitnice za 2 dni: v dveh dneh MORAM najti čas za kak doooolg sprehod, saj je vreme naravnost fantastično. Moram pa tudi pogledat za kak regal, kamor bom vse tiste cunjice za ta malo, ki mi jih vsi ponujajo, zložila...
Lepo se imejte v tem zahajajočem soncu...jutri nas čaka še en tak dan.

Jaz sem imela smo 1 SS in upam, da bo to tudi ta zadnji. Tudi med mojo 2. user posted image  me je bilo zelo strah sploh, ko sem prišla blizu 19.t, ker takart sem imela SS.
Pri 30.t sem morala v porodnišnico, ker sem dobivala krčev in so me kar v Ljubljano z rešilca user posted image
Rekli so , da bom hitro rodila, čeprav so mi ustavili krčev. Hvala bogu sem držala še 4 teden v porodnišnici preden se je Neža rodila.

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1428
13.10.2008 7:18:58   
tinaaja
Krtekxx - a nisi rekla, da bosta fanta od 1.10. za stalno pri vama? Ti pa ornk verjamem, da si kar mal zgubljena v pomanjkanju casa - jaz to opazam ze pri brini, ko mi najbolj banalnih zadev ne rata uredit. No nauzij se zadev za duso v teh dveh dneh user posted image Pa saj ves - negativne misli stran, vse bo OK.

Neza - ja prav lepo princesko imas user posted image

Fargesia, ja pridejo dnevi, ko je tezko. Ko razmisljas o vsem, kar se je zgodilo. In zelim ti od srca, da cim prej zagledas + in da bodo drugem misli v tvoji glavi user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 1429
13.10.2008 9:20:18   
krtekxx
Ja, ja, tak smo govorili, potem pa je birokracija naredila svoje. Javne službe...za vsak štempelj rabijo 2 tedna. Uraden datum sedaj premaknjen za 1 mesec.
Vsekakor pa jaz med drugim v tem obdobju odkrivam otroka v sebi. Tako enostavno mi je v svojo domišljijo privabiti pricese, pa kraljeviče, kužke in veveričke in razviti najneverjetnejše zgodbice... Doslej sem to uporabljala le na sestankih, kjer je bilo potrebno včasih govoriti samo zato, da se je zapolnil čas...Aja, poglejte mojega bušija v albumu (upam, da sem to slikco uspešno prilepila vanj).

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1430
13.10.2008 10:13:41   
Anonimen
Držim pesti punce!user posted image

(odgovor članu krtekxx)
  Neposredna povezava do sporočila: 1431
13.10.2008 15:36:57   
Klarissa
krtexx bravo za bušija:)
mi2 pijeva krvomočnico, jaz pijem plahtico in se druživa:)
od sobote pa vnetje- glivično s grudicami. in zdaj kao nebi smelauser posted image al kaj. pa zdaj je glih čas, ko bi naj bila v bližini O. jooj. ne vem kaj naj. sem si že včeraj mazala s canastenom, a je danes slabše. včeraj sicer nisva, bi pa naj danes, da nama ne uide O.
moram si še po tablete za dvig imun.sisitema...

pozdravček vsem srečkam:))user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1432
13.10.2008 16:54:49   
krtekxx
Klarissa, samo svečka bi verjetno pomagala, če je tako hudo. Drugače pa je meni enkrat ginekloginja rekla, da sicer na svečkah Canastena kao piše, da do 12.t. nosečnosti ne priporočajo, vendar da je pač to samo zato, ker nobena nosečnica ni tako nora, da bi pustila to testirati na sebi. Isto piše na številnih drugih zdravilih, ki pa jih dohtarji na veliko predpisujejo v najrazličnejših obdobjih nosečnosti.

Vnetja se moraš znebiti, ne glede na to ali zanosiš ali ne!

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 1433
13.10.2008 19:01:40   
lana38
krtekxx, lep trebušček!user posted image

lana38

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1434
13.10.2008 19:03:50   
natasarobi
Ojla punce!

Da vas malo pozdravim. Kako ste kaj (od mojega zadnjega branja ste veliko napisale in nisem brala vsega za nazaj)? Vidim, da kar dogaja in da je nekaj novih nosečk, nekatere se pa hitro približujete koncu.

Pri nas nič novega in verjetno tudi v roku enega leta tudi ne bo. Sedaj se posvečam sebi in moji novi službi, kjer moram rečt, da uživam.

Imejte se lepo, pa srečno vsem skupaj!!!user posted image  

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1435
14.10.2008 9:10:39   
sonchek
hej...

Aja, poglejte mojega bušija v albumu (upam, da sem to slikco uspešno prilepila vanj).

ohhh...kako lep buši user posted image user posted image user posted image
Bravo krtexx...in upam da tale birokracija čim prej steče in se vse uredi tako kot je treba...
huhhh še malo pa boš mamica treh lepih otrok...vidiš kako se enkrat sreča obrne..mislim da si ti lahko vzor vsem ki se trudijo dlje časa neuspešno...in na koncu jim lahko rata vse to in še več...user posted image
Res sem vesela zate in seveda vse druge ki še bodo mamice...tako ali drugače....

Fargesia....ja se spomnim kako so bili boleči ti občutki...pa ko se je bližal nesojeni PDP...pa vsak datum me je spomnil na izgubljeno pikico...
sedaj so ti datumi potisnjeni globoko v srce in se jih bolj malokrat spomnim...sedaj živim za bolj pomembne datume..kajti še malo pa bo naša princeska stara že eno leto, hkrati sem pa takrat enkrat zagledala prvi plus na CB...
Kaj naj ti rečem,itak ni besed ki bi te potolažile...kokr kol je hudo, se bo tudi tebi enkrat obrnilo na bolje jaz verjamem v to...in takrat boš najsrečnejša mamica na tem svetu...verjamem in držim pesti...

Neza...lepotičko malo imate...hmmm boste še odganjali fante stran...user posted image

natasarobi...lepo da si se oglasila in se daj še kaj...do takrat pa uživaj...

In uživajte tudi vse ostale in pridno user posted image  da bo čim več malih pikic zrastvo v velike malčke...
se beremo...

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
14.10.2008 16:13:38   
Fargesia
sonchek, ful ti hvala za te besede....user posted image

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 1437
15.10.2008 12:58:34   
tassika
Danes sem pa jaz žalostna, bi mogla imeti NS, pa nisem prišla tako daleč, dobro da sem v službi, da malo manj mislim na vse skupaj. Pa tako sem si želela to malo pikicouser posted image . Saj bo minilo.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 1438
15.10.2008 13:05:08   
Fargesia
tassikauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1439
15.10.2008 14:20:15   
spelka12
dve novi nosečki, pa samo 14 dni me ni
medika13 evo eno user posted image  da zdržita čim dlje 2v1.
ronja iskrene čestitke za + user posted image
tinaaja tudi tebi čestitke za +user posted image
sonchek kako je tvoja Neli luštkanauser posted image
neža še tukaj iskrene čestitke za tvojo Nežo. Je pravi sonček.
krtekxx kdo bo pa pospravljal, ko bo mamica rodila? user posted image  Bodo tvoji 3je moški moral postat 3 sobarceuser posted image .
fargi sej bo. Pojdi na pregled, ne na lastno roko tablet jest.
tassika ojoj user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1440
15.10.2008 18:55:30   
krtekxx
Tassika, bogica ti; pridejo se tudi drugi datumi, veš, ko se bos spominjala in računala - datum poroda je zanesljivo najhujši. In potem šteješ leta...verjamem, da si marsikatera nikoli ne opomore od izgube, še huje je, če se izgube ponavljajo. Ampak verjemi, če se boš družila z nami, boš prej ali slej polna optimizma in verjetno tudi prej ali slej uspešno noseča in potem mamica enemu, drugemu, tretjemu....

UPANJE PO SPLAVU NI ZAMAN!

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 1441
15.10.2008 19:42:58   
medika 13

Tassika, bogica ti; pridejo se tudi drugi datumi, veš, ko se bos spominjala in računala - datum poroda je zanesljivo najhujši. In potem šteješ leta...verjamem, da si marsikatera nikoli ne opomore od izgube, še huje je, če se izgube ponavljajo. Ampak verjemi, če se boš družila z nami, boš prej ali slej polna optimizma in verjetno tudi prej ali slej uspešno noseča in potem mamica enemu, drugemu, tretjemu....

UPANJE PO SPLAVU NI ZAMAN!

se podpišem pod tole

Tassika user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
16.10.2008 7:57:59   
tinaaja
Helou borke user posted image
krtekxx - ja super busi, jaz komaj cakam, da se mi bo bolj poznal, ampak upam,da tudi tokrat ne bo velik in da bom lahko tudi proti koncu dost ok manevrirala z njim user posted image

Klarissa, kako si uredila z vnetjem? G ti drugace lahko predpise eno vaginaleto canestena, pa v bistvu v tem casu itak nima nekega vpliva na plod. Upam,da je dzaj vse ok.

Natasarobi, lepo, da si se oglasila in da uzivas v sluzbi user posted image

Sonchek - AS rules user posted image Se enkrat hvala. Zdaj ko sem nehala jest dabroston, me je spet mal panika dajala, ker v prvi nosecnosti pol prenehanju jemanja tud utripa ni bilo vec. Ampak tokrat je juhuhu a te ze kaj zivcki dajejo pred vrtcem in sluzbo?

Tassika - lahko se samo podpisem pod krtekxx. Datumi ostanejejo nekje v ozadju, se jih spominjas.. a na sreco ostanejo bolj ali manj samo slab spomin, bolecina pa popusti.

No, pri nas cakamo na torek, ko imam UZ namesto AC. No upam, da namesto user posted image Ampak zaenkrat je bilo vse OK. Tko da upam, da tako ostane.

Bodite pridne, se malo pa bo vikend tuuuuu  juhuhu

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 1443
16.10.2008 8:54:13   
lana38
tinaaja, kako te je lepo brati, da bi kar bila spet user posted image .user posted image  No, planiram več ne, ker me žal EMŠO preganja. Če pa kaj rata, bomo pa imeli.user posted image  Tudi za to je verjetnost bolj mala.
LP

lana38

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
16.10.2008 20:21:38   
ronja1a
hvala vsem za čestitke, čeprav me je kr črviči, če pomislim, da bi šlo lahko kaj narobe, no, sej ne da bi na to mislila ves čas, samo tko mešani občutki so, do prvega pregleda pa tudi moram še mal počakat

krtekxx, držim pesti za ta dva in pol meseca

neža, luškano bejbico maš

tinaaja, ti si imela nuhalno in dht ... a to vedno naredijo skupaj, v prvi nosečnosti namreč nisem prišla do nuhalne, ker so mi že prej ugotovili, da ni vse v redu, tko da ne vem, kako gredo te reči .. držim pesti za UZ. kolk si pa že daleč?

natasarobi, fino, da si oglasila ...

fargi in tasika user posted image user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
16.10.2008 21:19:28   
ronja1a
punce, tiste, ki ste imela upn zaradi kromosomske nepravilnosti v eni nosečnosti, a ste šle v drugi nosečnosti avtomatično na amniocintezo ali biopsijo?? gledam malo članke in forume o nuhalni, pa so različne izkušnje, tudi take, ko je na nuhalni pokazalo majhno verjetnost za nepravilnosti, potem pa se je izkazalo, da je vendarle šlo za kromosomsko napako ...

< Sporočilo je popravil ronja1a -- 16.10.2008 21:20:00 >

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 1446
17.10.2008 8:03:27   
tinaaja
Ronja, v nedeljo bom 16t noseca. Ko ti enkrat ugotovijo kromosomsko napako, imas pravico do AC ali HB v naslednjih nosecnostih. Jaz se v prejsnji nosecnosti nisem odlocila zanjo - rezultati NS in DHT so bili super, + UZ ni pokazal kaksnih markerjev, ki bi nakazovali na kaksno kromosomsko napako. Enako bom naredila tokrat, ce bo v torek UZ OK. Meni je pac prevelik riziko, da gre pri AC kaj narobe. In ce ni indikatorja, da bi lahko bilo kaj narobe, pol... Je pa res, da edino AC ti da odgovor glede kromoskomskih napak. Ampak glede genetskih pa ne, pa slepota, gluhost, ni zagotovila, da je vse ok do poroda. NS in DHT ponekod delajo skupaj na tvojo zeljo (npr v dravljah), drugace pa gres po NS na polikliniki (v lj) in das tam kri.
Pa predvsem NE BERI takih clankov, ker samo prsihirajo. Ja seveda, da pride do takih izjem, ampak to so IZJEME, ne pravilo. Zaupaj, da bo vse OK. user posted image

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 1447
17.10.2008 10:23:34   
ronja1a
O, 16 tednov, to je pa že kr nekaj, se že trebušček počasi začenja videt :-)

imaš prav, toliko stvari gre lahko narobe, da je bolje ne preveč mislit na to ... kak dan pride, ko me bolj zaskrbi, pa kaže da so me hormoni prvič včeraj malo bolj začeli dajat, ker sem zdaj ravno v šestem tednu, ko se začenja slabost in to ...

ja, kolikor sem uspela prebrat, sta NS+DHT skupaj bolj zanesljiv pokazatelj, pa še nič od tega ni škodljivo, tko da je verjetno fajn to skupaj delat ... jaz sem bila po UPN prepričana, da bom šla v vsakem primeru amniocentezo delat, zdaj pa nisem več tko zihr, če ne bi bilo nujno... sicer pa je do takrat še kr neki časa, saj še na prvem pregledu nisem bila...

punce, naj vam bo čimbolj toplo, na ta deževen dan user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1448
17.10.2008 11:53:29   
lana38
ronja1a, bodi pozitivna in ne razmišljaj, da bo šlo spet kaj narobe.user posted image Vem, da je zelo težko, saj sem to doživela na svoji koži. Sama pa se boš odločila, na katere preiskave boš šla. Jaz sem šla tudi v tej zadnji nosečnosti na AC, ker bi težko zdržala do konca v negotovosti. Izvid NS je bil pa tudi pri meni OK, glede na leta in kromosomsko okvaro v prejšnji user posted image  je bilo tveganje 1:199 za DS. Izmerjena NS pa je bila 1,7. V vsakem primeru pa bi se odločila za AC.
Uživaj v user posted image .
LP

lana38

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 1449
17.10.2008 20:51:37   
tinaaja
Ronja, zal je res tko, patologije je v nosecnosti veliko. In boljs je probat bit pozitiven in zavestno odganjat slabe misli. Kar je namenjeno, se bo zgodilo, pa ce se se tok sekiras al pa ne. Jaz sem si za prvih 12 tednov rekla, da kar bo bo. Zdaj bi mi bilo z vsakim tednom tezje, da gre kaj narobe. V prih 12 tednih bi se veliko lazje sprijaznila. Ampak gledam pozitivno in se poskusam drzat tega, da se ne sekiram, dokler ne pride tezava. Ja itak, da te skrbi, saj vsako. Ampak poskusam ze v kali zatret pri sebi te misli. Pri brinini nosecnosti pa sem bila ena ziva paranoja.
DHT in NS data cca 95% zanesljivost. Meni je bil ful vsec odgovor dr iz genetike, ko sem jo vprasala, kaj bi v naslednji nosecnosti naredila na mojem mestu (bilo je po posvetu glede prekinitve prve nosecnosti). In je rekla, da bi pocakala na NS in ce bi bili rezultati slabi, bi sla na HB. Ce bi bili dobri, bi se sama pri sebi odlocala, a it na AC al ne. In s takim namenom sem sla na NS - bila odlocena, da ce bi bil slab rezultat, da grem na HB. Zdaj pac cakam UZ. Moja G je strokovnjakinja za patoloske nosecnosti in se ornk spozna na UZ, zato ji zaupam, da bi odkrila, kar se z UZ odkrit da.
AC - vem samo to, da ne vem, kako bi prezivela, da bi slo kaj narobe pa da dobim rezultat, da je bilo vse OK s plodom. Del mene bi umrl in sebe bi zmeraj krivila za to. Tudi ne vem, kako bi se odlocila v primeru T21, turnerjevega sindroma,.. OK T13 in 18 sta jasna - z zivljenjem nezdruzljive napake .

Ahhh prevec razmisljanja.. Ronja - step by step. Najprej NS + DHT pol pa razmisljaj naprej. Imas po NS se 4 tedne casa za odlocitev. SAma pa ves, daje treba do NS najprej prit. Zato step by step in skoz pozitivno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.