|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NoVeMbEr 2006 (2)
12.2.2008 20:36:24   
Anonimen
Čestitke, Petra! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Midve sva se pa danes potepali, sva šli z mojimi starši na obisk k stricu, ki je v bolnici v Kopru.
Vreme je bilo prečudovito, samo pihalo je za znoret. Na poti nazaj je avto kar po malem premetavalo. user posted image

Za drugi teden pa fajn fejst držite pesti, če mi tole rata vam častim 2 tortici vsaki, na srečanju (zdaj je pa že res čas, da se dobimo), eno sem vam še tako dolžna. user posted image user posted image

(odgovor članu urška76)
  Neposredna povezava do sporočila: 4476
12.2.2008 20:38:27   
Zamima
večer, punce,...

ker sem še čist brez moči se vam samo na hitro javim,... pa se pohvalim, da če bom jaz zdrava KONČNO začnemo z uvajanjem v vrtec naslednji teden user posted image user posted image user posted image Ne morem verjet, da sem dočakala,...

Pa še glede govora: naša je postala prava papiga user posted image , skoraj vse ponovi kaj ji rečeš, pa ogromno razume, prej sem ji rekla, da naj mi da pilota od TV pa mi je dala najprej pilota potem pa še robčke user posted image .

Petra, čestitke za tretjega user posted image user posted image

Vse lepo vam želim, pa komaj čakam, da bom spet kot nova, ker si grem prav na živce s svojim bednim počutjem user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 4477
12.2.2008 20:41:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca
Mucamaca, res je zanimiva vajina zgodba user posted image  A pa tvoj dragi slovensko govori? A je imel kaj težav s službo? Kako sta se pa glede otrok odločila - bo vsak govoril svoj jezik z otrokom, ali se bo v enem jeziku govorilo z njo? Pardon za firbčnost - samo je ravno moje strokovno področje, pa me zanima. user posted image

Bil je na trimesečnem tečaju na Filozofski fakulteti lani konec leta. Govori že kar dobro, ampak samo, ko mene ni zraven. user posted image Jaz sem namreč prevelik kritik! V bistvu želim samo, da se pravilno nauči govoriti. user posted image S službo ni imel nikakršnih težav, dela v računalništvu, kjer je itak angleščina *uradni jezik*. Z malo jaz govorim slovensko, on nizozemsko.

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 4478
12.2.2008 20:41:23   
urška76
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Hranjenje - Pretežno že sam je (ga je pa treba ponavadi še malo dofutrat, ko mu zmanjka volje) - vilico obvlada zelo dobro, žlico pa tako tako - mu kar gre, če ni preredka juha ali kaj podobnega. Zadnjič nisem mogla verjet, ko sem prišla domov, mali pa lepo v stolčku, popolnoma zaposlen z zrezkom - ampak lotil se ga je z vilico in nožem! user posted image

Krfjolca tale tvoj Anže pa že meji na genija. Naša še žlice ne obvlada. Zdej po ta novem mi je začela še po juhi z rokami veslat. Sploh po zelenjavni. Pa prebirat ven korenčke, pa grahke, pa... user posted image  Sej če se ji da, pol tud polno žlico do ust prnese, noža ji pa raj ne dam blizu, k bi bla pol verjetno jest razrezana, k že tko z žlico po meni tolče. Da ne govorim o tem, da bi pila zjutraj iz moje skodelice, pa da je kruh, ki ga ima Miha pred sabo veliko boljši. Da pa je ne bom samo kritizirala, moram povedat, da pa zna zelo lepo piti iz kozarca.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 4479
12.2.2008 20:42:53   
max81
čer čvekuljeuser posted image

vav Petra svaka ti čast za 3user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

danes sva se pa mi2 potepali po kranjski gori, ati je bil na šiht, sva naredile en ornk krog, pa še v kik sva skočili, ker se j odpru pred parimi dnevi...ampak ne vem če ne bomo še kr naprej hodili v avstrijouser posted image , mi je boljše gor

naša tud skoz neki govori, pa bo treba enga tolmača počas nabavt, da se bomo lažje sporazumevaliuser posted image ..drugače, pa je je pri nas aktualno mama, ata, amam,papa, tača je krtača, kaktus je kaktus, reče ful dobr, kapa.......

no zdejle pa čakam hausa, dones ga bodo kr ustrelil al kvauser posted image , pol bom šla pa vrjetn spat, razen, če ne user posted image še kej pametnega po tv

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 4480
12.2.2008 20:49:39   
krfjolca
Mucamaca - to je super. user posted image Ker dostikrat se v dvojezičnih družinah odločijo, da bodo uporabljali en jezik, kar se mi zdi ful škoda. Ravno zato, ker otrok samo pivna iz okolja in se jezika res hitro in enostavno nauči. Nekateri ljudje mislijo, da bo zmeden, pa sploh ni res.  

Urška, za hrano pri nas res ni problem - ker je to ena glavnih stvari, za katere ima Anže interes user posted image . Pa ne se ustrašit - ni imel ta velikega noža, ampak otroški kompletek pribora. ;) Aja, začel je pa z vilico, ne z žlico. Je po mojem mnenju laže.Ker nabode in mu ne more dol pasti. Z žlice pa vse strese.

A vaši že kaj hodijo na kahlico? Mi smo ene parkrat poskusili, pa se je boji kot hudič križa! user posted image

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 4481
12.2.2008 20:59:56   
Aja1
Glede kahlice je pa naša super punca. Vsako jutro in vsak večer obvezno lula (v 90% tudi kaka v kahlico). Tako je zdaj že 5 mesecev. Čez vikend jo dava na kahlo pa še 1x popoldan. Ponavadi sedi vsaj 15 minut in zraven gleda tv.
Danes je šla v kopalnico po kahlo in oblečena sedla nanjo ter drvela po stanovanju. Se ji je zdelo zelo smešno user posted image .

< Sporočilo je popravil Aja1 -- 12.2.2008 21:02:18 >

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 4482
12.2.2008 21:04:13   
Anonimen
***Petra*** iskrene čestitke za 3user posted image ...sta pa res pogumna...midva se še za drugega ne moreva odločt...trenutno...drugače pa imaš zdaj kar pestro ponudbo avtomobilov, kamor spraviš 3 avtosedeže...sicer so pa tudi cene user posted image ...Renault ima Scenica in Espacea ki imajo po 7 sedežev, če se ne motim...pa vse naj naj in bp v user posted image ...

Naš je tudi prava papiga in non stop čeblja, ampak ga kar vse razumemo, ker res lepo govori...na kahlico gre vsak dan, včasih kaka, skoraj v 90% pa lula...in zelo rad sedi gor...

Zdaj sem pa že tako utrujena, da grem kar spat...lepo se imejte...na valentinovo pa lepo in zaljubljeno preživite dan s svojimi dragimi...

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4483
13.2.2008 8:29:18   
Aja1
Jutro.

Še vse spite? Mi smo super spali...sem Nejo komaj zbudila zjutraj. Vse luči prižgala, ona spi dalje. Vklopila tv (so bili ravno Telebajski), dala naglas, nič...potem sem jo malo porukala in rekla - Neja Telebajski...se je pa zbudila in takoj začela govorit papa user posted image . Je bila prav posrečena.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4484
13.2.2008 9:18:02   
viv_
Jutro!

**Petra** Svaka čast in kapo dol... Pa čestitke, seveda... user posted image

Bolančkani user posted image , da bo šlo na bolje...

Mi smo spet, končno, spali OK... Sem pa včeraj obe punci peljala k frizerju. Mirni smo sicer gojili dolge lase, pa se je spuntala in se je pošišala. Tistih 5 zarjinih zlatih nitk, smo pa tudi spravili v eno obliko, da saj nekako zgleda ... user posted image

Sicer pa:
user posted image : žlička gre že kar OK, seveda je nujen slinček, tisti PVC, s predalom spodaj. Pa treba je še malo dofutrat.... Običajno gre z 2 žlicama, eno ima Zarja, eno pa "hranitelj" user posted image  Obvlada pa kozarček. To pa ful lepo pije...

user posted image : govori non stop nekaj... s tem da uporablja že veliko besed in postajajo vse bolj razumljive. Včeraj me je presenetila, ko je rekla, da bo risala. In risala je povedala povsem razumljivo... Ni čudno, ima za zgled veliko sestro, ki ima neverjeten besedni zaklad. Še v vrtcu pravijo, da je neverjetna, kar se tega tiče...

kahlica: ne uporabljamo, niti še nismo probali... pove, kadar je pokakana, v 90%. Jaz sem ena komot mama, pa se mi ne da ukvarjat s kahlico... Čakam, da bo tako, kot pri Mirni, ko je enkrat rekla, da ne bo več imela plenice in je ni več imela. Niti 1x nismo uporabili kahlice...

Pa še mal z dopusta:
evo naši dve lepotički v
user posted image  

user posted image
user posted image  

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4485
13.2.2008 10:07:34   
Aja1
Kako lušni punci. Lepotički user posted image . Edina "napaka" - modrček je še odveč user posted image user posted image user posted image . Jaz sem bila z otroci 5x v koloniji in so skoraj vse punce hotele imeti modrčke (stare 7-9 let). Pa sem jim jih kar pobrala in dala nazaj šele zadnji dan.  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 4486
13.2.2008 10:11:54   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1
Edina "napaka" - modrček je še odveč user posted image user posted image user posted image .

Ja hotla je met tko k mami. Sej pr mami je modrček tut bl odveč user posted image user posted image user posted image  Sam ji je šel pol kmal na živce...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4487
13.2.2008 10:17:40   
atanja
najprej ČESTITKEEEEEuser posted image Petri.... Svaka čast..... Pa dolgo si nam skrivala...

Viv... MAli dve sta si tok podobni, tok sta luštni....

Urška da obe dobiva čimprej ene take fajn službe k se bova ful dobr meli...

No zdaj pa hranenje-ne gre nam še. Sicer nam uspe dat vsake tok časa z žlico kaj v usta sam v redkih primerih...
Kahlca:zadnjič smo se zajebaval pa mu jo dal pa se ej bal. Pol pa sem jaz neki se norca delala kako mora kakat no zdaj em pa oponaša-sam pojma nima kaj smo hotl od njega. JAz tudi upam na trenutek k se bo sam odločil pa bomo v trenutke brez...
JE pa pravi hudiček-če le lahko spelza na vse. ZDaj sem mu stolček omaknila ker v stoje se gunca. no in ker nima stolčka več dobi žogo jo da pod pult se prime za rob pa na njo stop. Včer glih tok da smo ga ujeli...
PA skriva se mi v vsak kot k ga najde... Včasih ga zgubimo...
No zdaj gre pa sinkota crkljat. čeprav je že čist zdrav....

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 4488
13.2.2008 13:11:25   
urška76
Dan!
Jeat sem pa končno doma z derme. Ma kaka gužva je tam, ne morš verjet. Diagnoza glivice na nohtu. Dobila tablete za 12 tednov. Ja prov ste prebrala ze 12. user posted image  a se bom sploh spomnla, da jih bom vsak dan vzela. Ja pa potril za službo mi je dala, da mi bodo vračal denar za malico, da mi ne bo treba tam jest in bit posledično čist pikasta.
Viv tvoji punci sta čedalje bolj fletni. Še mal, pa bo brenčat začel okol vas. user posted image  Ja no modrček, ma sej mal pa morš pustit otrokom, da se afnajo user posted image . Mene že skrbi, kako bo z našo ta malo. Že kaže zametke afnanja. Hoče met špangice, pa čopke zadaj, pa ji seveda oči ustreže in jo sfrizira. Špangice pa itak zdržijo sam kake pol minute, pol jih pa dol potegne user posted image  Jutri jo pa peljemo k frizerju in če bo po moje, jo bo ornk ustrigel, ne sam spredaj. No pa ostali trije gremo tud pod škarje. Smo že nujno potrebni striženja. Jest pa rabim (brez njih me bo konc user posted image ) še nove pramene. Da bom spet lepa user posted image
Naš Miha je pa danes spal brez vreče in je full lepše spal. Ga ni blo treba nč pokrivat hodt. Bomo dons spet probal, mogoče bo pa brez vreče nehal po celi pojstli kolovratit.
Zdej grem pa neki jest, mi že kruli po želodcu.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 4489
13.2.2008 15:37:12   
Anonimen
Viv, tvoji sta pa res pravi manekenki! user posted image user posted image user posted image

Jaz imam jutri (spet) dva razgovora za službo. Jih sploh ne štejem več. user posted image

(odgovor članu urška76)
  Neposredna povezava do sporočila: 4490
13.2.2008 15:55:31   
Nogavica
viv, pravi pozerki sta tvoji tamali user posted image . Ful sta lušni.

MucaMaca, atanja, Urška76 in Zamimauser posted image za službo.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4491
13.2.2008 16:26:23   
ircica
Saj ne morem verjet, da se spet javljam z isto novico: Kostja je bolan. Danes so naju iz vrtca klicali, ker je razvil vročino. Pri P sem malo v mapo pogledala: v tem letu smo bili 4. na obisku.

Je fant že bolj ali manj sam, na koncu včasih še malo pomagam, ko se gospodu več ne da. Odlično obvlada vsa skrivališča keksov in čokolad po hiši. Govori pa zaenkrat še ne, razen mama, tata, baba (babice) in mau ter brrr (premikajoči se objekti). Glede na to, da ga je kar težko utišat, me ne skrbi. Itak pravijo, da dvojezični spregovorijo kasneje.

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 4492
13.2.2008 20:52:16   
Nogavica
Sem tako lena zadnje dni, da vas samo hodim brat, pisat se mi pa nič kaj ne da.

ircica, ena velika user posted image za Kostjo, da čimprej ozdravi.

Živa je pa pravi mali vražič, samo stika in dela tisto, kar ne sme. Njene predale s cunjami pospravljam xkrat dnevno, ker jih pridno prazni, potem pa igračke zlaga v njih. Zraven je pa vsa ponosna in zapoje taaat (to pomeni "tako, pospravila sem"), potem pa še čaka, da jo pohvalim user posted image . V roži je zdaj vsak dan (in to samo v tisti na hodniku). Danes sva kupila neko mrežo, ki jo bova dala preko zemlje, da ne bo več mogla razkopavat. Ko naredi razdejanje (razmeče cunje ali zemljo iz rože), se pa začne kregat in kazat s prstom, kaj je naredila. Razburja se pa tako, kot da ni ona nič kriva. Ima za to vrsto kreganja prav posebne "besede" in ton in je tako posrečena, da jo potem še malo izzivam in ji govorim "Ja, kaj si pa zdaj naredila", samo da jo še malo podražim, da jo lahko poslušam user posted image
Govori v svojem jeziku itak nonstop, drugače se jo pa da že kar lepo razumet, ko bi kaj rada povedala. No, vsaj nama uspeva, kar je zaenkrat najbolj pomembno. Živali ne poimenuje, ampak jih oponaša, prav tako gospodinjske aparate in avtomobile. Če je lačna, reče am ali ama, če vidi, da nekdo je, pove, da ama. Ko jo vprašaš, kaj bo jedla, reče gogo (jogurt) in to vedno, tudi za kosilo. Ko jo vprašaš, kaj bo delala v vozičku, reče aja (ker takrat vedno spi), ko jo pred spanjem zvečer vprašam, kaj bo zdaj dobila, reče siza. V nedeljo, ko je na sporedu Živ-žav, se dere ši-ša, ko hoče dol iz naročja ali iz vozička, reče don (tudi, ko hoče gor user posted image ), če jo vprašaš, kje je nekaj ali nekdo, reče tam in pokaže s prstom. Najnovejše pa je to, ko kihne in ji rečeš "na zdravje", ona reče gaga (hvala), ali pa če nam da nekaj v roko, reče gaga (ker pač mi vedno rečemo hvala). Drugače pa oponaša zvoke, ko bi kaj rada (npr. srka, ko bi rada pila), pa še kaj bi se našlo. Aja, najbližnje tudi zna poimenovat (sorodnike in kolege). Skratka, se kar dobro razumemo user posted image .

No, zdaj sem pa spet napisala celo klobaso, ker se prej nisem nič javljala user posted image .

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu ircica)
Neposredna povezava do sporočila: 4493
13.2.2008 21:27:49   
atanja
Ja hudo...kok vaši govorijo. Naš pa zna sam brrrrr, pa ko koga kliče(kogarkoli) vpije TA, pa baba... no pa smo tam. Pol pa neki čeblja tako posrečeno da mi ga je ful lušten poslušat. Aja pa k se oblačve ga vprašam kere hlače boš mel pol pa pokaže na kup pa vzamem en pa ga vprašam " a te?" pa se zasmeji pa reče "te"... k da bi se igrco šlauser posted image user posted image

Ah jutr sm pa sama...moj gre na tekmo v Avtrijouser posted image ....

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 4494
13.2.2008 21:49:33   
Aja1
Čer.

Nekateri so res že pravi govorci user posted image .

Zdaj sva z dragim po dolgem času spet gledala skupaj film (ponavadi on gleda tv, jaz pa visim na netu).

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 4495
14.2.2008 8:36:45   
Aja1
Dobro jutro drage moje. Zlata medalja je spet zame.

Danes je valentinovo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Kaj boste (ste) svojim dragim pripravile? Jaz nisem še nič.... Mi je pa moj rekel, da mi bo plačal za frizerja (ja, res sem že nujno potrebna malce olepšav). Že tri mesece govorim, da moram k frizerju.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4496
14.2.2008 8:39:22   
Nogavica
Jutro!

Ob 7h sva se z Živo zbudili v prelepo sončno jutro, potem se je pa naenkrat spustila taka megla, da me je kar malo zamorilo user posted image .
Me pa zdaj zabava Živa s svojim novim brbljanjem - pcop, pcop, pcop in ptap, ptap, ptap user posted image .

Dragi pa ima danes dopust, ker je peljal taščo v LJ na pregled. Čaka na presaditev KM, pa ji še kar niso našli ustreznega darovalca. So ji že parkrat javili, da ga imajo, potem so pa na nadaljnjih preiskavah ugotovili, da ne ustreza user posted image . Sicer je ona zdaj dobro, ampak se ful boji, da bi se ji ponovilo.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4497
14.2.2008 8:40:44   
viv_
Lepo valentinovo jutro user posted image

Jaz sem popoldanska in pridem domov ob 11h. Upam, da me bo en sendvič čakal user posted image

Grem pa danes k frizerju... Jeeeeeeeeeeeeee... se že prav veselim!

ircica - čimprej se pocajtejte!

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4498
14.2.2008 8:41:59   
Nogavica
Šment, sem mislila, da danes dobim zlato, pa me je spet Aja1 prehitela user posted image .

Valentinovo - sem dobila šopek tulipanov in ene čevlje, ki sem jih že dolgo gledala, pa so mi bili predragi. Jaz pa še nič ne vem, kaj bom user posted image .

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 4499
14.2.2008 8:43:36   
Aja1
user posted image

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 4500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj jesti ob prehladu?
Prehlad, viroza dihal in gripa so bolj ali manj močni procesi čiščenja organizma, ki jih je dobro podpirati, ne pa zatre...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......