manca
|
Hojla moje poročilo: v ponedeljek zvečer me je moj odpeljal v porodnišnico, saj sem še vedno imela zelo visok pritisk. Ko so mi opravili ctg sem morala počakati na hodniku in kar naenkrat pred sabo zagledam Nayyo28. Sva na hitro spregovorili, nato je imela ctg. Mene so pospremili do dvigala, kjer sta na stolih sedela moj mož in mož od Nayye in ne boste verjele ampak ugotovila sta, da se midve zihr poznava -ugotovila sta da sva obe na forumu . Mene so odpeljali v zgornji štuk kjer sem se morala posloviti od moža in odditi s sestro v sobo. Me pripelje v sobo, kjer sta bili še dve punci, jaz pa na hitro vprašam še kje grem lahko na wc. In grem takoj na wc, ko pa grem nazaj pa nisem vedela, v katero sobo pašem in sem po pomoti odprla vrata sobe št.9-na srečo je bila tam tema in me vidi sestra ter mi reče, da sem jaz v sobi št. 14 . Ok, pridem spet v svojo sobo, se predstavim sotrpinkama. Ena je bila Kolumbijka, poročena s Slovencem in je prav lepo tekoče govorila slovensko, ta druga je bila iz Kranja in je povedala svoje ime tako čudno kot da bi bila že napol mrtva. Čez pol ure se je tako razgovorila, da sem jo komaj utišala. Nakar je prišel sms od Nayye in sem šla k njej na obisk. Naslednje jutro sem morala dat vodo, kri in it na ctg. Pritisk se je stabiliziral, voda je bila boljša kot pa na ponedeljkovem pregledu pri ginekologinji. Ta dan je bila tudi Kolumbijka odpuščena, tako da sem ostala sama s tisto tečko. Zakaj tečko? Zato ker je bila prav obupna. Namreč kar naprej je jamrala, vedno je iskala pozornost, pa naj bo to pri čistilki al pa pri dr. al pa pri sestrah. Notri je bila zato, ker naj bi otrok imel zastoj v rasti, njen rok pa je 18.11. Ko je prvi dan mojega bivanja tam dobila svečke canesten zaradi belega toka mi je razlagala, da jih je dobila tudi zato, da se ob porodu nebi raztrgala. Pa še nekaj...punca si ni upala sama vstavit svečke ker se je bala da se bo poškodovala in je zaradi tega nadlegovala sestre. Cele noči je smrčala, ponavljala je gibe za mano(npr.greva en dan skupaj na ctg in ona drži roko tako na trebuhu kot jaz pa gleda sestro kaj bo izjavila...pa je sestra potem rekla, da očitno je da imava dosti skupaj rok ko pa obe isto drživa roko), ponavljala je moje besede, se zmrdovala nad hrano, rigala in govorila zraven nazdravje prascem. Med drugim je vpila še na svojo punčko v trebuhu naj jo neha brcat. V sredo sem imela tudi ultrazvok, kazalo je vse ok. pri plodovnici pa piše da je primerno manj. Med drugim sem se še malo prehladila, saj je bilo ponoči res zelo vroče, tako da sem bila vsako noč čisto premočena kljub temu da je bilo odprto okno. No in ker mi niti v sredo, niti včeraj ko je bil četrtek ni bilo treba dati vode sem včeraj zjutraj zatežila doktorju, da bi šla rada domov. Pa je rekel da imam itak kmalu rok pa da lahko počakam do takrat. Pa sem rekla da itak mi ne more garantirat da bom rodila ravno na 15.11. Me je poslal na ctg, po ctg-ju pa je rekel naj kar tu ostanem ker so vidni popadki....pa sem rekla, da je moj mož meni na razpolago 24ur na dan in da me lahko pripelje kadarkoli, pa da si pritisk lahko merim tudi doma(pritisk so mi v porodnišnici merili 3x na dan, s tem da sta bili prvi dve meritvi odlični, ta tretja pa ne-seveda ko pa merijo takoj po koncu obiskov ko mi je bilo itak hudo da gre moj domov). Tako sem podpisala da se strinjam z odhodom in sem bila včeraj dopoldne že doma. Če nebi šla včeraj domov bi kar znorela....ko bi imela vsaj katero od vas v sobi ali pa da bi bila sama, ne pa da sem prenašala tako tečko. V ponedeljek se moram zglasit na pregledu pri svoji ginekologinji. Pritisk je bil danes zjutraj 125/82. Imam pa popolno postrežbo...kosilo mi kuha zdaj tašča, mož pa pripravi zajtrk in večerjo. Jaz pridno počivam in čakam na popadke lp, manca
|