Mamathea
|
Ko smo ravno pri pop tv in kanalu a in Siolu naj povem, da tud pr nama ni deloval danes, pa ravno, ko je bila oddaja as ti tud notr padu. Madonca ta Siol ga res serje in tudi midva vedn bolj razmišljala, da bi menjala operaterja ampak nič ne pomaga, saj so takaltak vsi zelo podobni in "za en drek" na žalost. Pa sej bo boljše, dejmo jim še mal šans, da se izboljšajo, navsezadnje pa le ni vse skupaj tako slabo. Imamo pa zato veliko programov in "dokaj" ugodno ceno. Martita iskrene čestitke za Majo, si nam bila res "sumljiva" ker se tako dolgo nisi javila in lepo te je bilo spet prebrati po dolgem času, še posebej s tako veselo novičko. Lepo se cartajte doma, uživajte in čimprej se navadite drug na drugega. je pa bila krepka deklica tale vaša Maja, res super hura. Evo "scubadiver" recept, ki sem si ga zelo prikrojila po svoje in ti ga bom točno tako opisala, kot se jaz to storila: Piškotna podlaga: 275 g zdrobljenih (zmletih) piškotov, po možnosti kakšnih kakavovih, jaz sem imela neke italijanske od Barille, 130g rame, 130 g rjavega sladkorja, 1 vanili sladkor in 250 ml kokosovega mleka (lahko je tudi navadno kravje mleko, ampak s kokosovim je sladica veliko bolj slastna), če se ti piškotna podlaga ne zdi dovolj mokra dodaj še mal navadnega mleka, pač keksi se morajo super skupaj sprijeti, pa vendar biti toliko "tekoči", da se jih z lahkoto spravi v pekač. Izdelava: piškote sem zmlela, nato sem stopila ramo, ji dodala sladkor in vanili, na koncu še kokosovo mleko in vse skupaj pustila vreti kakšne 3 minutke, da se je sladkor lepo stopil. Potem sem to maso vlila na piškote, dobro premešala in vlila v pekač za torte (s premerom 23 cm). Na to maso sem narezala 2 banani (na kolobarčke), čez pa polila še kremo, ki sem si jo tudi zelo priredila in sicer sem vzela: 250g pasirane skute, 1 majhno kislo smetano, to sem mešala skupaj v mešalniku, posebej na štedilniku pa sem stopila 120g čokolade (jedilne, če pa ste še bolj za sladko, pa vzemite obično mlečno čokolado, meni je grenka bolj všeč), ko se je stopljena čokolada malo ohladila sem jo primešala k skuti in kisli smetani. To sem namazala čez kekse in banance, pa dala vse skupaj v hladilnik. Sladica je bila pripravljena v 20 minutah in po 2 urah je že bila super za jest. Čez lahko premažeš stepeno sladko smetano, preliješ čokoldani preliv.... Jaz sem zraven postregla samo 1 kepico sladoleda in "simbolično" okrasila s smetano, amapk res čist malo. Moram pa povedat, da je moja tašča res super 1A kuahrica in tudi najboljše slaščice zna speči res vrhunsko, pa je vseeno zelo, zelo pohvalila mojo umetnino in je rekla, da kaj takega še nikoli ni jedla in da je zelo, zelo dobro in sploh me je ful pohvalila pa hotela celo recept, kar se pri njej nikoli ne zgodi, saj zna ona itak vse najbolš nardit, vse ostalo je pa ponavadi zanič. Res sem bila ponosna, da me je tako pohvalila. Veliko uspeha pri izdelavi sladice, ki je res vrhunska, pa še pečt je ni potrebno. Drugače pa sem jaz danes vedno bolj zatečena in imam prste že tako debele, kot 2 čevapčiča Jutri grem kupit koprivov časj, saj ste svetovale, da naj bi to pomagalo pri odvajanju vode. Bomo videli. Lepo spite in krasno sanjajte.
_____________________________
Na prelepi torkov dan 04.12.2007 Tijan pokukal je na plan. Mamica in očka sta zelo vesela, da sta ga končno lahko objela in k sebi vzela.
|