ninocka
|
Dober dan, jst sem ze izpod tusa, sem pridno popapala zelezovo tableto + zajtrk, pa se en stroj cunj sem dala prat. Sem rekla, da se hitro RR precekiram, pol grem pa se kaj narest. Vceraj sem napol pripravila stvari za malega za iz porodniscnice, danes pa se dodam ostalo. Pri Evanu je mogu pol moj zbirat - jst sem mu povedala kaj naj prinese + pajacke iz porodniscnice, on je pa potem delala kombinacije, poslikal in mi poslal MMS, ce je OK. Da mu zdej prihranim to zivciranje. Pa na koncu je se pozabil dekico prnest... Moram pol se torbo za porodnisnico in pa cunje za iz porodniscnice pripravit. Spala sem pa OK, Evan se je tud zbudu ob 6ih in neki zacel momljat, pa sem ga kr pustila in je potem se za kaksno urico potegnil. Danes moram spet jst ponj v vrtec, pa mi tale voznja z avtom vedno manj sede...ful se tezko ze iz avta zbasem, pa skoz moram iskat parkplace, ko lahko vrata fajn na siroko odprem, ker trebuha not lih ne morem povlect. Potem grem pa se do mojih, da jih vidim se zadnjic v enem kosu (verjetno) pa da me mal razbremenita pri Evanu, ker ga zdej pa ful tezko mam dolg casa sama. Postonjska porodnisnica: jst grem tja, men so bli prvic vsi profesionalni in prijazni in se ni nikjer videlo, da bi bili manj usposobljeni kot katerakoli druga porodnisnica. Res je da ima ljubljanska kao bolso opremo in je pripravljena na komplicirane primere, ker je vecja, ampak tud MB ni lih majhna, pa jih vseeno vozijo v LJ. Je pac tko, da jo stroka smatra za neprimerno porodnisnico, ker nima oznake dojenckom in mamicam prijazna porodnisnica, ker nimajo popolnega roominga (otrok na tvojo zeljo ni celo noc s tabo), pa tudi ne posiljujejo z dojenjem kot nekje drugje. Men se pa to zdi OK, jst sem se v porodnisnici takrat prav spocila, ko so Evana mi cez noc odpeljali in smo se lahko v miru naspale. Pa tudi pri dojenju so nam maksimalno pomagali, ce pa ni slo, te ni nihce obdolzeval in so lepo prinesli dodatek, da je bil otrok sit in so pri naslednjem obroku spet pomagali z napotki, pristavljanjem... Prispevek v Svetu o tej tragicni nesreci je pa itak mim - sem ze enkrat napisala in to se enkrat ponavljam. Sem si ogledala tud ta druzga, kjer niso povedali nicesar novega in potrjenega, edino kar je eden od G komentiral (sevda niso objavili imena), je, da je morala imeti ta mamica ze tezave v nosecnosti, ki pa jih je njen G spregledal (to trdim jst ze od zacetka). Kar v koncni fazi pomeni, da je zajebal njen G, v PO porodnisnici je rodila in so se na podlagi njenega zdravja odlocili za urgentni CR (mogoce, ce se ne bi, ne bi prezivel niti otrok), po poslabsanju so jo prepeljali v KC, kjer je pa umrla (ni niti umrla v postojni). Isto bi se lahko zgodilo, ce bi sla direktno v LJ. Tezko je komentirat, ko ne poznas vseh dejstev. Njeni starsi pa (ne vem, a sem tle ze napisala) - se mi pa obraca zelodec, isti dan, ko jim je umrl otrok, so sli oni klicat TV in dajat izjave. Jst bi bla na njihovem mestu v takem soku, da ne bi bla sposbna 3 besed skupi spravt, ne pa da se govorim po TVju kaj se je dogajalo. Pa sori - da se 13 ur ni nihce pozanimal kaj je z njo??? Se nikol nisem slisala, da bi v bolnicah klicali domace pacientov in jih obvescali o stanju, vedno se moras ti pozanimat. Sem se mal skasljala, se opravicujem... seveda mi je pa hudo za mlado mamico in moza ter sincka in vse kar sedaj prestajajo. Jezi me samo, ker so dejansko G zelo povrsni in nas nosecnice na hitro odpravljajo in niti ne pregledajo v redu, ko se pa kaj zgodi (ponavadi je to potem v porodnisnici), so pa vsi drugi krivi, G jo pa odnesejo...bi mogli pri njih zacet mal bolj kontrolo izvajat, pa verjamem, da to tega sploh ne bi prihajalo. Nana liza, ne vem, tko so me narocili Sej zato pa pravim, da bom verjetno za v ponedeljek ali torek rodila in ne bodo cakali na rok (ki je cez 1 teden). Kaj si se pa odlocila, kaksen CR bos imela? Jst bom mela spinalni. Nicolina, jst tud nemorem popat teh slikic, men pa neki ta copy paste ne dela. Sem se zadnjic pritozla mojemu velecenjenemu ITjevcu in me je se "nadrl", kao kako sem glupa, da tega ne znam, pol pa tud on ni mogu in mu ni blo jasno (kljub poglobljeni polurni srudiji) zakaj ne . Tko da sem obsojena na te RR smeskote... Britanka, jst sem tud mal bolj zivcna zadnje dni in bolj raztresena in jokava. Sej bo minilo, ampak bos vidla kaksna bos sele po porodu (en 3, 4 dan, ko te preplavijo hormoni). Pa tud to mine. Smo pac zenske ze v osnovi bolj custvene, med nosecnostjo pa se miljonkrat bolj. A si predstavljate, da bi nasi mozeki med nasimi nosecnostmi imeli ta hormonska nihanja in bi oni skoz jokali??? Sej jih niti v porodno ne bi mogle vzet s sabo - bi mogle njih tolazit namesto rojevat Nayya, sej men pa tamal stvari pospravlja pa odnasa. Kaksne pa tud misteriozno zginejo in jih ne najdemo vec. Pa vcasih kaj kar v smeti odnese , npr. lani, ko smo bli na smucanju, je dobil en vlakec s tiri in je v vsej svoji vnemi pospravljanja vrgu 2 tirnici v smeti. Tega seveda nihce ni opazil, dokler nismo sli domov, ko smo igracke skup pospravljali Mogoce ma pa kuzika tud gnezditveni sindrom, pa si nabira kje stvari (sam res ne vem, kaj ji bo daljinec al ma pa ponoci kaksne hude pasje oddaje, ki jih ne sme zamuditi ). Ze 35, iskrene cestitke ob rojstvu korenjaka Timona in veliko lepih trenutkov vam zelim!!