washily -> RE: Male majčice in majčki 2006 (21.12.2007 23:21:10)
|
Tudi jaz sem nova in tudi jaz redno prebiram tole temo, saj imam tudi sama doma majčico in rada primerjam vaše dogodivščine že od samega začetka z našimi. Razlog, zakaj nisem aktiven uporabnik je enostavno ta, da je najina zvezdica precej zahteven otrok (kar upam, da bo nekoč zanjo celo pozitivno), drugo pa je, da imam občutek, da smo od tistih družin, ki jim konstantno zmanjkuje časa "worst case possible" in si enostavno ne želim privoščiti slabe vesti še na račun opisovanja naših prigod. Ne glede na to, pa vsaj občasno poskusim prebrati vaše post-e in mogoče ravno tako kot veliko izmed vas težko čakam na novičke od katerekoli izmed majčic. Gotovo se vam mora zdeti čudno, da vam to piše nek povsem tuj človek, ampak tako je - zgodbe, objavljene na spletu so pač dostopne vsem in vsakdo se lahko poistoveti z njimi. No, pa da preidem k bistvu, kaj je bilo odločilnega pomena, da sem se odločila, da se vendarle oglasim. Tako kot nekdo čuti potrebo, da nekoga popljuva, se mi zdi prav, da vam povem, da smo (zagotovo nisem edina) med tistimi "anonimnimi" tudi taki, ki nam je branje te teme pogostokrat v veselje, sploh, če imamo skupnega nekaj tako pomembnega kot so naši škratki. Osebno sem mnenja, da vsak v svojem primeru ve, kako ravnati, nek razlog že mora imeti, kje in kako postaviti meje. Marija, konkretno, ima za sabo očitno zelo neprijetno izkušnjo in se, povsem normalno, želi zaščititi pred podobno situacijo. Ne želim nikogar zagovarjati, sploh ne tistega, ki tega ne potrebuje, saj je že s svojim odgovorom dokazala, da je zrela oseba z glavo na mestu. Če pa že pišem o njej, lahko povem še, da mi je všeč njen poseben način pisanja in opazovanja, njen humor in poveličevanje njenega Igorja mi je postalo že prav simpatično. Zagotovo bi za vsako od vas skozi moje oči podobno lahko našla veliko lepih besed in prav tako tudi kako pripombo, kar nenazadnje nima nobenega pomena. Hočem le reči, da nima smisla zgubljati besed in energije v primerih, ko nekdo prestopi meje okusnega, saj vemo, da vsako informacijo sprejmemo predvsem glede na naše trenutno razpoloženje. Kot tisti, ki informacije ustvarja, pa včasih delamo prav, včasih narobe; pomembno je, da svojim otrokom znamo zagotoviti varnost in ljubezen na način, ki ga razumejo in sprejmejo, kar pa najbrž ni odvisno od tega, ali jim dovolimo neko stvar ali ne ter koliko žlic jim uspemo vsiliti v usta. Tako, to je moj prispevek, ki se daleč, daleč ne more primerjati z vašim vsakodnevnim trudom, s katerim ste ustvarile virtualno družinico majčkov in majčic. Z mojo majčico vas lepo pozdravljava in želiva še veliko, veliko popisanih strani na tej temi.
|
|
|
|