MarijaPo -> RE: Male majčice in majčki 2006 (16.11.2007 19:15:29)
|
Saj vem, da sem ta teden malo prevec navalila na majcice, bom drug teden, ko bom spet v sluzbi manj pisala. Skratka, razmisljala sem o tem, zakaj rada sivam in prisla do nekaterih zivljenjskih zakljuckov, ki jih bom seveda delila z vami. Najbolj ociten in popularen razlog je to, da se naredi nekaj, kar je uporabno, dobro zgleda in da se tudi prihrani nekaj denarja. To po moje vsi vemo. Danes medtem, ko sem sivala "schlaufe" za igorjeve hlace (to so tiste zankice za pas) in je bilo precej napeto, ker je treba ful debelo blago cist blizu roba zasit, mi je potegnilo zakaj je sivanje se posebi kul. Danes se ful tezko umirimo. Ponavadi sele pred TVjem, ki nam paralizira mozgane, ker celoten mozganski CPU (central processing unit, to je tist, kar je v racunalniku na 100%, kadar se kej zacikla) in ne moremo razmisljat o vseh tezavah in zivcnostih, ki jih vsakodnevno dozivljamo. Ampak to nam v resnici ne pomaga, ker smo potem enako zivcni, ali pa se bolj. (Vsaj meni se je to dogajalo.) No, pri sivanju pa dejansko moras upocasnit sebe, ker sicer totalno zasustras siv in je vse narobe in moras parat. Torej, gre za isti pojav kot pri npr. molitvi ali pa sportnih treningih: samodisciplina. Pri sportu samodiscipliniras telo, da dela precizno tisto kar od njega hoces, pri molitvi pa svojo pamet samodiscipliniramo, da ne ihta in ni vec zmedena. Pri sivanju gre za zdruzenje obojega. Ker hoces neki na hitro zasit in si ves zivcen (od sluzbe, Eve, ...), tako seveda ne gre in potem zavzdihnes, se umiris in pocasi se enkrat zacnes sivat (tud z nogo je treba bit natancen, da ne stopis kot slon na uno pedalo in si zasijes prste, mimogrede to se res dogaja - moja sestra, ki je nekaj casa delala na urgenci je pravila o enem takem primeru nepazljive sivilje). Ne vem ce ima zadeva kaj smisla, ampak vsekakor zelim vsem, da bi nasle kaj, kar bi jim pomagalo brzdat svojo zivcnost in umirilo duha. (BTW Igorju glede tega ful pomaga joga, meni pa malo manj, ker me je vedno strah, da bom naglas spustila kaksnega golobcka.) Uzivajte! Marija
|
|
|
|