Anonimen -> RE: Male majčice in majčki 2006 (7.3.2009 22:18:55)
|
En večerniški pozdrav! Hvala TiaSara! Glede pleničk in lulanja upam, da se bo odvadil, ko bo videl bratca-dojenčka in bo ugotovil, da je on že velik fant! Upam, da ne bo ravno nasprotne reakcije. Ampak ne samo pleničke - "mi" imamo še dudo! In Oskarjev značilen odgovor je: "Jaz dudo r(l)abim." Toliko smo ga že uspeli prepričati, da zaradi zobkov ni dobro, da jo ima ves čas, a za spanje je obvezna in ko čez dan postane utrujen za en mali hip, mi reče "mami, dudo", se usede poleg mene in me prime za roko (moja roka je njegova ninica), v avtu ga že počasi ignoriram z raznimi temami, ki mu odvračajo misli od dude, a vedno mi ne uspe. Ko je utrujen ali se umiri - potem on dudo rabi... Na kakšen način ste se znebile dudic? Slišala sem že za rezanje dude in zdi se mi, da bomo poskusili s tem. Enkrat sem že poskusila, a sem jo preveč odrezala in je naredil vik in krik (na srečo sem imela rezervno). Je razvajenček, vem, moj mali razvajenček. Vem, da mu duda škoduje, a če mu jo ukinem na stresen način, ni dobro za njegov ego... pri nas kar ne maramo, da otrok joče zaradi žalosti. Mojca75 pri nas imamo tudi kdaj scene, ker hoče, da ga jaz previjem in ne očka, ker hoče, da mu jaz pripravim za jest in ne očka, ker hoče, da grem jaz spati z njim in ne očka... Ampak sem se vdala malce v usodo in čakam, da pride v tista leta, ko bo očka postal zakon! Še malo... je zakon, ko se skupaj zagledata v mešalno mizo, gledata prospekt s smučmi, jesta pizzo pred tvjem (no ja, to je že... khm)... Kljub temu, da sem nosečnica z velikim trebuhom, sem še vedno jaz tista, ki ga nosim, ko se želi popestovati (ampak res nočem, da bi zasovražil bratca, navsezadnje si bosta morala deliti "ljubo" mamo). Pa premišljujem ali delam prav, da ga tako razvajam ali ne. Ali je prav, da popuščam pri teh željah ali ne? Sem bolj popustljiva mama glede teh želja; mogoče zato, ker so tudi mene razvajali. Ampak partnerju to ni prav, ker bi mi včasih res rad dvignil "breme" in ga naložil na svoja ramena pa se potem situacija poslabša z Oskarjevim trmarjenjem, meni pa živčki poskočijo. In je ogenj v strehi. To pa ni prav. Je kar fino, da se pogovarjate. Tudi mi se poskušamo... čim več. Včasih nam uspe, drugič ne... važno, da nam ni vseeno. In ja, danes sem oddelala zadnji dan v službi! Jupi?? V ponedeljek me čaka zobozdravnik, potem pa pisanje diplome. Upam, da mi bo po treh letih končno uspelo dokončati ta špagetek. Imejte se skrajno lepo... jutri mora biti prelepa sončna nedelja. Upam, da ne bo (pre)več pihalo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|