ČebelicaMaja
|
Ojla... no mi smo bili včeraj zvečer na dežurni- je tako jokala, da jo boli ušesek, pa učke je imela čisto vnete...pa smo se šli pokazat- seveda je vnetje levega usesa in smo spet dobili AB, ampak svaa izrecno vprašala, če je nujno, da ji takoj damo AB in je rekla takole: (je bila ena fajn zdravnica in vam prav moram povedat, če boste kdaj v podobni situaciji): da je 90% vnetij ušse virusnega izvora, potemtakem ne potrebujejo AB- in da se v tujini čaka nekako 2-3 dni in če je vnetje res hudo se da AB, pri nas smo pa še malo zadaj s tem- in res, vzamemo AB in se dogovorimo, da ga bomo vzeli čez 2 dni, če se pojavi vročina oz. se poslabša- naročila je pač spiranje s fiziološko, operil pršilnik in paracetamol proti bolečini- evo in je spala miška celo noč danes je 70% bolje, tako da UPAM, res upam, da nam ne bo treba na AB... me je pa prejšna izkušnja kar izučila, ker nam je pri virusni pljučnici napisal en zdravnik Sumamed za brezveze, potem pa še Flexotide ena druga zdravnica, čeprav astme mala sploh nim ugotovljene... potem nam je pa en mlad zdravnik na Pediatrični povedal, da naj teh zdravil otroci ne bi jedli kar tako vsepovprek, kot jih sicer predpisujejo in ji res nismo dal in se je stanje, tako kot je napovedal, popravilo samo v 2 dneh Mi je pa sper tudi ta dr. rekla, da bi bilo bolje, da je Hana to leto doma in ne v vrtcu, če je toliko bolna, zaradi novorojenčka, ampak jaz sploh ne vem kako to izvest- ker vrtec dobesedno potrebuje- je tolk živahna, da bi se ji doma strgal, babic nimam kar naprej na razpolago, možek tudi dela, jaz pa z dvema doma- no go... razen, če privat varstvo iščem v skupini otrok, samo potem ne vidim razlike z vrtcem...mah, samo razmišljam, kako bi oba zaščitila, ampak sploh ne vem, kaj naredit. Kak nasvet? Mojčika- mi smo že dobili subvencijo, nakazano junija, tako, kot je pisalo v odločbi. Ankica tale viroza je tudi mene spravila za 2 dni vposteljo pred dobrim tednom... barba- ja brcike so res fin občutek, jaz sem jih sedaj še posebej vesela, da vem, da je vse OK, sicer pa našo Hano novdojenček prav nič ne zanima, pove že, da bo in da je v trebuščku, pa da dojenčki jokajo in pijejo mleko, to je pa tud vse...nobenga pretiranega navdušenja, že itak se tudi s punčkami ne igra, ampak samo tehnične zadeve... bagri, kocke in šravfanje je veliko bolj zanimivo Zvezdica moj možek je slikar, diplomiral je v Nemčiji iz air brusha in hiperealizma, dela pa freske- no, tud ostale zadeve po naročilu, ampak največ pa freske za savne, domače prostore, hotele, bare ipd.. svašta se najde...zdaj ravno en avto z airbrushom noro dober porisuje, za eno diskoteko... jah ni da ni, samo ga je po celem svetu dosti in ga velikokrat ni doma...je pa res, da ko bo hiška bo drugače, ker bo lahko veliko delal tudi doma- sedaj nimamo prostora... ni tak klasično utrgan umetnik, kot so "naši" (ko sem mojim povedala da je umetnik, so se vsi ustrašli, koga/kakšnega bom domov pripeljala )- v Nemčiji jih naučijo tudi selfmarketinga in ostalih odlik zanesljivosti in točnosti dogovorjenega, tako da se tamkajšni študij res zelo razlikuje od ALUja pri nas. Mah no, zdej sem se pa spet razpisala...namest da bi šla vodoravno, dokler še lahko lp