Anonimen
|
Jutro! Uf, sem v zaostanku . Čestitke vsem novim dvoletnikom . Najprej glede tistih subvencij za stanovanjski sklad. Hm, sem že pozabila večino. Nasploh pomembno je, da družina rešuje prvi stanovanjski problem. To pomeni tudi,da si do sedaj imel v lasti stanovanje, ki pa po kvadraturi ni dosegalo standardov (za 3-člansko družino 55 kvadratov, za 4. člansko 65 kvadratov - to je mišljeno brez kleti, pomožnih porstorov,...), dokazuje pa ses prodajnimi pogodbami sklenjenimi po 1.3.2006. Lahko imaš npr. tudi solastništvo s starši, brati,...Ma, dajte si prebrat pogoje na stani SS http://www.ssrs.si/upload/mo_files/lang_slo/smd_jp2008.pdf , ker se mi zdi, da nas večina pride tu notri v poštev. Če nam izdajo gradbeno do 26. aprila, bomo tudi mi lahko letos uveljavljali, 300€ na osebo za dobo 8. let se pa že splača, to ni malo denarja. V naslednjih letih moraš potem samo dopolnjevati podatke, če je kakšen nov član v družini . Joj, Krista, sem se kar navadila, da pišeš kako nekaj pospraviš, pa greš spat, pa spet pospraviš, sedaj pa je že tu mala Nadja (lepo ime). Čestitke še enkrat. Zvezdica, moj dragi sprašuje, če imate temen parket? Na tem se vse pozna . Zamiži na obe očesi , se ne bo nič videlo. Mojčika, a poznaš mogoče kakšne zidarje, tesarje dol z našega konca? Zbiram priporočila. Čebelica MAja, jaz sem rodila v Lj in mi je bilo prav fajn. Imajo pa porodnice zelo različne izkušnje, odvisno od oddelka in dneva, moram pohvaliti babico, bila je enaA, vse vprašala, kaj si želim, kako, upoštevala vse želje,... Prav fajn, grem še enkrat. Pa fajn mi je bilo, ker so sobe velike, že tako je zadušljivo. U, se moram pohvalit z vrtom, tudi špinača in redkvica rasteta . Pa paradižnik in kumare v lončku tudi fajn zgledata . Haha, smo dobili odgovor iz enega Lj. vrtca (just in case, če dobim kdaj službo v Lj, pa da bomo imeli naslednje leto malo več točk zaradi tega): smo na 77. mestu od 77 prejetih prošenj . 30 so jih pa sprejeli. Ma, ne razumem res, vse manj je otrok, pa še vedno ni mest v vrtcih . Barba, megan je zanič, ampak toyota pa dela a ne? Joj, moj dragi gre svoj avto vsak dan malo pobožat, čisto je zaljubljen vanj . Jakolulana, dobrodošla! Kako misliš, da tvoja punčka nič ne govori? Čisto nič? Kaj po svoje verjetno čeblja? A sliši te, ko jo pokličeš? Sicer je tako, da otroci zelo različno spregovorijo, eno povprečje je, da okoli 22. meseca (eni prej, drugi kasneje) doživijo ene vrste besedno odprtje, ko se jim kar naenkrta odpre, z enega dne na drugega in vsak dan povejo cel kup novih stvari, že prej pa večino razumejo, le da ne znajo povedat. Jaz sem naši, dokler še ni znala povedat rekla,da naj mi pokaže, kaj bi rada in mi je pokazala, npr. na hladilnik, ko je bilalačna, na računalnik, ko je hotela gledatrisanke,.. nekako tako, kot da bi komunicirala s kitajci . Navodilom pa sledi kakor kdaj, prej ne kot ja . Razume jih, seveda, le pašejo ji ne. Pomoje je čisto normalno, da otrok pri dveh letih še ne govori, slej ko prej se mu odpre, če pa te skrbi, se pojdita pokazat h pediatru. Pa še en vic na to temo: fantek, ki do 4. leta ni spregovoril ene besede, kar naenkrat pri kosilu reče: mami, juha je preslana. Starši ga začudeno gledajo in vprašajo, zakaj pa ni prej nič povedal. In odgovori, da je bila do sedaj OK. Torej, vsak ima svoj tempo razvoja . Zdaj pa grem likat, potem v klnjižnico, čistilico in na obiske. LP
< Sporočilo je popravil Ankica -- 18.4.2008 8:52:03 >
|