Krista28
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojčika No pa dajmo en monolog udarit :-) jhihi sej ni tko hudo....men tolk časa zmanjkuje.... Pri nas se ne izkopljemo iz prehladno viroznega obdobja že nekaj časa. MM že od avgusta neprestano pokašljuje, bolj ponoči. Ko se že zdi, da smo ok, se v roku enega tedna spet kaj nalezemo, a nikoli kaj bolj kot kašljanje in smrkanje. Z vročino nam je v večini prizaneseno, spimo pa bolj malo. Tudi LJ je bila prehlajena, te dni pa ima virozo z drisko in res malo je, a ker še kar nekaj spije, jo nismo peljali še nikamor, ker tu pri nas, sploh v Idriji, je gripa v polnem zagonu :-(. Cepili se nismo, pa tudi če bi se hoteli, nismo bili že nekaj časa ne tako zdravi, da bi se lahko. Kristjan je pa prejšnji teden imel slinovko. Ni blo hudo, brez vročine, samo smo bili doma, ker je vseeno kužen. Sem tud N. ven vzela, ker je bilo 3/4 bolanih. Pri njej smo zaenkrat rešili brez bolezni....trkam, trkam...Bla sta pa tako živahna, da sem na momente mislila, da bosta bajto okol obrnila. Sta ugotovila, da je N. posteljca bazen in sta s Kristjanove v njeno skakala, no metala...in potem ven...ja K. že, N. je pa ruknla k ta velka...sem se kar stresla...pa vstane in gas naprej... Sta en dan ful nagajala, pa sem ju skoz neki mirila pa na konc vpila, pa je K. prjavu: "Prid N. greva dol, je mami tečna " Mala vse spusti in gasa za njim....za vse p.....jo pripravi... Bo moral pa še nekaj časa poslušat Z MM smo počasi zaključili s popoldanskim spancem in če le zdrži do sedme ure zvečer, potem zelo lepo spi v svoji sobi celo noč od 19.30 do 7.00, čeprav kašlja. Če pa ne zdržimo in gremo spat popoldan, spi kar na kavču in bi lahko sesala zraven nje, pa se spanje zavleče vse do 22.00 ure, po dveh urah jo zbudi kašelj, po pa hodi sem in tja, se zaspi, a če se le da, zbudi LJ , pestro včasih, ni kaj . Pri nas zna bit tud podobno...Ma, K. sploh ne pripravim več, pa je zmatran.. Tudi sama se ne morem pohvalit s krepkim zdravjem, ob vsem mi popolnoma zmanjka časa, da bi šla na svež zrak, da bi se nahodila, predihala, razmigala. Mož pa tudi ni lih v neko hudo pomoč, ga je treba kar malo spomnit, da bi pa jaz tudi imela malo časa zase, se je kar navadil, da sem doma, pridna mama, ki dežura ponoči in vstaja z otroki . No tukaj se jaz nisem dala...pa še N. zdaj vedno pokliče ati - ker jo on k nama prnese, jaz jo pa nazaj v posteljci uspavam...hihi..Dedce je pa itak treba skoz spominjat da smo ženske..al pri času za zrihtat se, pri prostoru v omari, al kopalnici, al času zase... V službi me snubijo, da bi prišla delat malo prej, a sem rekla, da samo, če uredijo, da bo doma lahko mož, sicer ne. Še tako bi rada nekako varstvo uredila, da bi šli iz zime ven, preden začnemo z vstajanjem ob pol šestih zjutraj. Joj meni je bila tako luštno zdaj 1 teden doma z malima...ma tolko zamujamo ko smo v službi, sam kaj ko že tako komi shajaš.....sem imela kar kepo v želodcu včeraj zvečer... Se pa strinja, da gospodinja bit je en ..jajc...pa saj lahko on porodniško vzame...pr nas v službi je to čisto normalno... Ob koseškem bajerju.....
|