ČebelicaMaja
|
Mi smo danes malo boljše, smo bili pa ponoči 2x na tem, da gremo na urgenco- je spet tolk zbruhala, ampak to so takšne količine za tako majhno dete- potem je bila pa dans druga sestra ponoč dežurna in nam je rekla, naj damo malo borovničevega čaja in pol linex kapsule (včeraj je rekla ena druga naj nič ne dajemo, da bo dobila v infuziji, če bo potrebno ) no in sva ji dala in je malo bolje, zdaj sem videla, da ji celo rehidracijko tekočino že lahko dam (po 6.mes) , ker imam vse to že od Hane doma in je bolje, nismo še iz ta hudega ven, ampak dans celo noč ni driskala, sicer pa vsako uro, tko da je to že uspeh, k sreči pije in je kar dobro, tako, da sva se odločila z možem, da počakava ... zdaj pančka, kako tudi ne, saj ji manjka 20 ur spanja Mojčika glede dojenja se ne sekiraj, tudi jaz kljub dobri številki modrčka nisem ravno dobra dojilja sem se prav tako sekirala tudi v drugo, ko je bilo treba dodajat, pa je bila mala dober sesalček, pa tudi dober scrkljanček, je bolj cucljala, kakor res vlekla, bradavice sem imela že vse boge, ona je bila pa prikljopljena non stop- sem hotela vzpodbujat nastanek mleka še s črpalko, pa Tametil sem jemala (po katerem me je blazno bolela glava, učinka pa noebenga pametnega) sem se spet sekirala, pa čudno se mi je zdelo- češ, kako ne gre, če zdaj vse poznam in sem se na to pripravila, pa pač ni šlo- nekega lepega dne sem črpalko pospravila v predal in rekla-kar bo pa bo, vsaj delno lahko dojim, tudi to je nekaj- bolje kot nič- (s Hano sva se dojili in dodajali do 6 mes., z Gajo sva pri 3. zaključili zaradi refluksa) in se mi je zdelo, da bova pač z malčico uživali v tem kar nama je dano- sem poiskala pozitivne plati- npr. nahranil jo je lahko tudi mož, pa sem jaz lahko kam skočila, pa ponoči je lahko tudi mož kdaj "dežural" in je pač šlo tako, bolje da uživaš v tem kar je, da si umirjena in ima otrok veliko od tebe in dokler bo šlo , bo šlo- nas flaške niso nič zmedle- točno sta vedeli in nista nič zavračali dojke ( to je dostikrat problem). Tako da, uživaj...pa verjetno ti je hudo, ker pač imamo v glavi, da je materino mleko najbolj zdravo- pa sem naredila cel doktorat okoli tega ( veliko prebrala) in analizirala vse prijateljice mame, ki jih poznam- sploh ni rečeno, da so dojeni bolj zdravi- jaz mislim da kakor je sreča oz. kakor je nekomu gensko dano- imam sestrično, pri kateri punčka mat.mleka tudi videla ni- pa je zdrava ko dren- pri 6 letih še ni dobila AB, naša hana npr. do 17 mes. tudi prehlajena ni bila, sedaj pa..., od prijateljice fantek je pa še vedno dojen (2 leti) pa non stop bolan, pa soseda ima tudi punčko, ki jo pri 3 letih še doji, ker ima tako hude alrgije, da vsaj nekaj poje (pa seveda prej polno dojena)- res- ne se sekirat, ker tvoja kepica bo zdrava, če ji je tako namenjeno, saj v AM so tudi vitamini in vse kar otrok potrebuje. zdaj se pa prebuja... komaj čakam, da organiziramo kako srečanje aprilk in aprilčkov z bartci in sestricami- to bo pestro Žiga vse najboljše!!! Mi smo Hani za darilo kupili srf (tisto desko za otroke), mož jo bo peljal v Atlantis (to je na programu že 2 meseca ) in dobi radio-čisto svoj, da bo lahko zvečer poslušala pravljice...dedi ji bo kupil orgljice, babi pa zbirko Disneyevih knjig, ki izhajajo pri Dnevniku : http://trgovina.dnevnik.si/?product=622 . uh, sem se razpisala