ČebelicaMaja
|
ojla... se spet malo javim po dolgem času- bom probala bit kratka, ampak se je kar nabralo... Miklavž pri nas ni bil nič posebnega, ker itak vsak dan prinese za vsako dudo nekaj, ki jo da Hana pod smrekco ... upam,da se jo do novega leta res znebimo...jo psihično pripravljam, pa se mi zdi, da nam bo kar uspelo. Zdaj že sama pove, da jo bo dala Miklavžu in Božičku. Z Gajo sva bili na gastro kontroli, pa je malo bolje, ampak še vedno ne pridobiva dovolj, tako da bo naslednji mesec dobila močnejša zdravila , pa rota cepljenje zaenkrat odpade, smo pa imeli pregled včeraj in smo dobili prvo pikico, ki jo je kar dobro prenesla. no naša P je bolj optimistična, kot tista na Gastro in se ji zdi, da dovolj dobro napreduje- je pa zaradi refluksa zategnjena-posebej v ramenskem delu in greva v razvojno ambulanto, kar mi je čist všeč, saj tudi sama opažam, da je bogica premalo razgibana, a kaj ko so mi prepovedal kravce past in podobno, pa veliko sva pokonci... se kar pozna v primerjavi s Hano, ko primerjam. ...no danes sva bili pa še s Hano na ORL pregledu in bom skopirala iz druge teme, kaj sem napisala oz. kakšna navodila smo dobili... : Midve sva bile ravno danes na ORL pregledu, kjer sva dobili naslednja navodila...razpršilo ni za pucanje noska, ampak samo za vlaženje, saj je premalo in noska ne očisti. Ker smo ji dosedaj pucali nosek s pumpicami je postala "lena" in se ji pač nebna mišica ne zapira pravilno- zato je izrecno dala navodila, ki pravzaprav veljajo za vse, samo ne vem, zakaj nam to v ZD že prej niso povedal; Nos pucamo v sedečem položaju, glava rahlo nagnjena naprej. V eno nosnico z nežnim curkom vlivaš fiziološko (dozirka se nabavi v Sanolaborju, fiziološko kuhaš zaradi velike porabe doma) toliko časa, da priteče na sosednji nosnici ven čista tekočina- bistra- ne bela ali od smrklja... hkrati pa kar je najpomembneje- mora imeti odprta usta in pljuvat fiziološko čez usta no o tem jaz nisem imela pojma in mi je res žal, da tega nisem vedela že prej- v bistvu smo ji vlivali fiziološko, ampak narobe- tu se je dr. sploh ni dotaknila, samo s curkom je dosegla vse, dozirko sploh ni dala v nosek - ampak cca 1cm stran od noska... tako se pravilno razvijejo mišice in refleks, kar posledično pomeni, da se infekt več ne seli horizontalno (ušesa) in navpično (pljuča), ampak gre ven, pa še nauči se pihat ven, ker naša je pri tem res lena in nam pusti, da vse naredimo mi namesto nje je pa stara 2,5leti in se pri novem načinu pucanja noska ni prav nič upirala- kot da bi vedela, da ji hočemo pomagat... upam, da sem dovolj jasno napisala- meni je sedaj kristalno jasno, kje smo ga polomili, škoda samo, da nam tega niso povedali že pred časom, da vseh teh vnetij in bronhitisov morda ne bi bilo toliko... Drugače pa je bila Hana ta teden še doma, ker še vedno kašlja, ta adeno viroza lahko kar traja, ampak je sicer čist bp- razgrajačka . Smo šle babe v Avstrijo po mleko za Gajo. Smo Gajo prešvercal, ker še nimam osebne zanjo pa v totalnem snežnem metežu smo se peljale domov v sredo zvečer- smo šli 20 na uro do Lesc- me je bilo kar malo strah ampak je šlo. potem mi je pa mami povedala, da je napadlo skoraj meter snega... če bo vse posreči, se gremo jutri ali pa v neseljo sankat- Hana je kot mali eskimko- bolj, ko naletava in bolj ko je mraz bolj uživa- samo sem jo tudi opremila ustrezno- kot eskime Joj... pišem tale post ravno že 4 ure (po delih), sem že izgubila redečo nit... Zvezdica sočustvujem s tabo glede službe, mene morda konec januarja čaka podobna usoda, sicer mi je rečeno drugače, ampak sedaj, ko je ta recesija, je res v megli vsako zaposlovanje- ampak glej iz svetle strani (jaz sem bila v pejšni porodniški na istem)- se pač 8 dni po preteku porodniške prijaviš na zavod- kjer ti še tri mesece pripada 75% plače (nadomestilo) in imaš v bistvu podaljšano porodniško in si lahko doma s tamalima...kar je pa tudi veliko vredno...jaz sem tudi rekla, da se ne bom sekirala, edino za kar mi je hudo, da se pač selitev prestavi dokler ne dobim na ned.čas pogodbe (pač nekje)...tako da kar pogumno naprej- jaz se držim načela, da je vsaka stvar za nekaj dobra... Barba, ti se pa drži te službe, tvojega delodajalca smo občudujem- ni veliko takih- plačani dopusti, team buildingi, božičnice... kaj naj rečem- jest bi tud Joj Mojčika, tvoja nosečnost je pa tudi pestra in upam, da se stanje kmalu umiri, da boš lahko bolj mirno uživala vsaj zadnje tromesečje... ...kako pa se je z možekom izšlo? no, upam, na najboljše... Je bil moj dogovorjen tudi za en projekt v nekem Portoroškem hotelu, pa so rekli, da je prestavljeno do konca recesije, saj tako malo gostov ni bilo že 10 let Baje letos prvič za novo leto nimajo zasedenega hotela. Jah, upam, da bodo kmalu boljši časi... no, zdej grem pa še za službo mal delat, potem pa spat... (pa HB za copy-paste )