sonček balonček
|
Pozdravljene po dolgem času! Pri nas smo že od julija kar naprej bolani (Maruša), od septembra dalje pa tudi Lara in jaz. Lara je od septembra dalje v vrtcu in od takrat dalje je ves čas bolna, potem dobi še Maruša in še jaz. Iz tega razloga namesto, da bi maksimalno uživale zadnje mesece porodniške, čepimo doma in se zdravimo. Lara je pa itak dva dni v vrtcu, pa potem zboli, potem 1 teden doma, paj vedno znova tako... Lara se je glede tepenja Maruše malo umirila. Le še cca 2-4x na dan jo prime, da Marušo malo porine, ugrizne ali klofne, pohodi, ipd. Zadnje dni se spet rada stiska k meni. Upam da ne le zato, ker je bolna. Je na AB (vneta ušesa in oči, že 5. dan ima vročino). Podobno je bila prejšnji teden boln maruša, ampak ji pediatrinja ni dala nič. Tudi železo naj zdravimo kar s hrano?!?!? Od rojstva še ni presegla železa nad 103. Revica je pa že od julija morda 10 dni vsega skupaj brez šmrklja, kašlja in vročine. Res pa nikoli nima zelo visoke vričine. Tudi jaz sem ravno zaključila z AB, ker sem imela vneto uho, pa sem ta vikend že spet koma bona (prav tako visoka vročina, grozno boleče grlo, glava). Vsi ti prheladi, viroze, vnetja, se kar vlečejo od enega k drugemu, vsak dan je bolan vsaj eden družinski član, tako da niti nikakršnih počitnic ne upam planirat. Maruša je predvčerajšnjim naredila prvi korakec, en dan prej je bila stara 10 mesecev. Govori že precej (mama, ata že nekaj mesecev, sedaj pove kako dela kuža, kravica, muca, kokoš, reče kokakola, kakav, tta (to pomeni zizi), zapoje prvi dve besedi z melodijo vred ringaringaraja), rada pleše, poskuša jest sama z žlico in poskuša risat z barvico na papir. Je nič ne silimo ali učimo, enostavno vse ponavlja za Laro. Pojma nima kaj je kakav in kak kokakola, enostavno posluša Laro in potem ponavlja, dokler ji kmalu ne postane še jasno, kaj to v resnici pomeni. Jaz vsaj enkrat na teden, bolj dvakrat grem v službo (izobraževanja, sestanki, na srečo mi delat še ni treba). Sem se pa zmenila z dir., da začnem bolj proti koncu januarja. Vmes pa pridem na pomembnejše sestanke, da bom na tekočem. Lara se na vrtec ne more prav privadit, ker je večinoma doma. Dva dni gre tja, potem zboli in je do konca tedna doma, pa tako znova in znova! Tako da razmišljam, da jo izpišem, sploh ker izgleda, da za Marušo ne bo prostora v vrtcu in jima skupaj poiščem varuško. Zdi se mi namreč nemogoče zjutraj razvozit obe na dva konca Velenje in ju potem že tako pozno (vsi otroci gredo prej iz vrtca), iskat na dva konca. Kar takoj izgubim cca 1 uro na dan. Sem na hitro prebrala, kaj se je dogajalo vam, drage decemberke! Bino, sem držala pestke, da bo RD kaj pomagal Bini in da sta uživali! V kakšnem vrtcu pa imaš ti Bino? V privat? NRMM, za končan projekt in želim vam, da res kvalitetno nadoknadite ločeno življenje! Lonja, a je res že tako hitro minilo tvojih okroglih 7-8 mesecev? Kdaj točno že imaš rok? MMl, pa ti, si že kaj nervozna, ker se bliža služba? Bo še eden ? Močno pogrešam Jano! Kaj se je zgodilo z njo? KAj ni še ravno kupovala hišo v lJ, zdaj pa je v MB? A sem kaj zgrešila?!?! No upam, da je vse OK z njo in z ELo! Pegica, a tebi se ba že v službo lušta? LAhko greš namesto mene! Pa dr? Je že pri koncu? Meni so veljavnost teme za magisterij podaljšali še za eno leto! Tako da sem si zdaj oktobra, vzela dopust od neštudiranja, tako da ne študiram. Začnem jutri, oziroma ko ne bo nihče doma bolan! To je očitno NIKOLI! Se vidimo na srečanju, sem absolutno ZA!
|