|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kaj narediti
17.10.2007 13:12:29   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: mika

In na ta način bi dobile resnične samohranilke v stiski toliko več. To vse so dejstva, ki so znana in jasna vsem

čist nič več ne bi dobile. bi šel pa denar za kakšen oklepnik večuser posted image , pa mo0goče bi  še kakšno politikovo ženo na račun države šoferji furali po šopingih, pa mogoče kakšen nesmiselen referendum bi nardili, kateri se spolh ne bi upošteval....sej poznaš štorije na kakšna 'pametna mesta' vse gre davkoplačevlaski denaruser posted image .
potem ga naj raje imajo lažne samohranilke.

Hja, maš prav. user posted image  

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 26
17.10.2007 13:13:08   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: jazz

Ja, res je zanimivo vse tole!!! Bi rekla da tudi pri navideznih samohranilkah obstajata dve varianti. 1. kjer nesojeni očka zasluži 800 evrov...in 2.kjer nesojeni očka zasluži 400 evrov!!!!!! 1.brezposelna mamica še vedno kupi čevlje zase za 50 evrov in 2. brezposelna mamica kupi čevlje za otročka za 10 evrov.....zase pa NE, ker bodo morali predlanski zdržat še eno sezono, da bodo lahko plačali opomin za elektriko. Katero samohranilko je treba zapret?

Predvsem je bistvena razlika, da tej drugi ni potrebno sploh igrat samohranilke, ker zato ne bo dobila čisto nič več.  Sej sm že parkrat rekla, da splača se tistim, kjer je en partner brezposelen, drug pa zelo dobro zasluži. Ker tukaj gre za igro upoštevanja ali neupoštevanja dohodka. Kajti zaradi tega, ker je neka mama samohranilka, ne dobi nič več iz tega naslov, samo dohodki se razporedijo drugače.

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 27
17.10.2007 13:16:09   
pety78
user posted image user posted image user posted image Ene in iste na tej temi pa bla, bla, bla o morali....user posted image user posted image user posted image

Jaz mislim, da če bi bila cena vrtca enaka za vse, sploh ne bi bilo kvazi samohranilk, tako pa so res prevelike razlike, da o cenah glede na položaj v Sloveniji niti ne razglabljamo. Menda imamo najdražje vrtce.
No, ko (če ) se bo to uredilo, bo pa vam, pravim samohranilkam ostalo več....če verjamete....user posted image

Veliko vas je privatnic.... Kako moralno pa poslujete?

Poznam veliiiiiiko primerov, ko NE, pa če bi, bi bilo več denarja v državni blagajni in bi lahko prave samohranilke zopet dobile več............če verjemete....user posted image

Aja, a vse vozite po omejitvah in spoštujete vse zakone? Itak! user posted image

Zato ne nakladajte o morali....ker je to tipičen primer..."zakaj hudiča bi jaz plačevala enkrat več vrtca, kot moja soseda....user posted image "

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 28
17.10.2007 13:18:12   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Jaz mislim, da če bi bila cena vrtca enaka za vse, sploh ne bi bilo kvazi samohranilk,

S tem pa se nikakor ne morem strinjati. Zakaj bi en par, ki zasluši 1000€ na mesec plačeval glih toliko za vrtec kot par, ki ima 2000€ mesečnega dohodka?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 29
17.10.2007 13:18:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

IZVIRNO SPOROČILO: jazz

Ja, res je zanimivo vse tole!!! Bi rekla da tudi pri navideznih samohranilkah obstajata dve varianti. 1. kjer nesojeni očka zasluži 800 evrov...in 2.kjer nesojeni očka zasluži 400 evrov!!!!!! 1.brezposelna mamica še vedno kupi čevlje zase za 50 evrov in 2. brezposelna mamica kupi čevlje za otročka za 10 evrov.....zase pa NE, ker bodo morali predlanski zdržat še eno sezono, da bodo lahko plačali opomin za elektriko. Katero samohranilko je treba zapret?

Predvsem je bistvena razlika, da tej drugi ni potrebno sploh igrat samohranilke, ker zato ne bo dobila čisto nič več.  Sej sm že parkrat rekla, da splača se tistim, kjer je en partner brezposelen, drug pa zelo dobro zasluži. Ker tukaj gre za igro upoštevanja ali neupoštevanja dohodka. Kajti zaradi tega, ker je neka mama samohranilka, ne dobi nič več iz tega naslov, samo dohodki se razporedijo drugače.

Mislim da je cenzus za tričlansko familjo nekaj pod 100 bivšimi tisočaki. S tem pa trije, ki so v najemu res ne morejo živeti. Zato jaz določenih ljudi ne obsojam če to naredijo.

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
17.10.2007 13:19:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Jaz mislim, da če bi bila cena vrtca enaka za vse, sploh ne bi bilo kvazi samohranilk,

S tem pa se nikakor ne morem strinjati. Zakaj bi en par, ki zasluši 1000€ na mesec plačeval glih toliko za vrtec kot par, ki ima 2000€ mesečnega dohodka?

Tud jaz te logike ne razumem. Itak da bom recmo jaz še enkrat več vrtca plačvala k soseda. Če tud zaslužim še enkrat več. Logično.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
17.10.2007 13:19:36   
pety78

Zakaj? A otroke v vrtcih drugače obravnavajo? A imajo otroci parov, ki več zaslužijo boljšo hrano?

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
17.10.2007 13:19:43   
Anonimen
po 19 letih sem bila teh.višek ko sem prišla po porodniški delat.zato,ker nisem mogla na 3izmene,sbote,nedelje biti v službi.pa ni gostinstvo.takoj sem dobila drugo službo in ker mi v nobenem vrtcu niso vzeli otroka,sem ostala tud brez tega.nimam babic,dedkov,varuške si ne morem privoščit...
dobivam 410e socialne.in ko plačam najem+stroške mi ostane 00eur.
kako preživimo?težko!
lahko je nekaterim s polno ritjo srat in pamet solit o poštenju.toliko kot nam država pokrade mi ne bomo nikoli državi ukradli

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
17.10.2007 13:21:14   
pety78
A zato, ker si sposoben, ker si končal fax, diplomiral, vložil ogromno truda in denarja v to,... da boš lahko dobro živel....zato boš plačeval več za iste storitve???

Potem pa tudi tisti, ki več zaslužijo naj plačujejo večji znesek za kruh in frizerja, pa več za plenice, ....

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 34
17.10.2007 13:21:44   
Anonimen

Zakaj? A otroke v vrtcih drugače obravnavajo? A imajo otroci parov, ki več zaslužijo boljšo hrano?

Ne, ampak če bi dali enotno ceno bi bile cene kar visoke. In nekateri si vrtca več ne bi mogl prvoščit. Ker če pa utopično pričakujete da bodo vsi dajal 50€ za vrtec....hja itakuser posted image

V švici so recmo enotne cene. Visoke zelo. In zato so ženske dostikrat prisiljene ostat doma. Ker je cena vrtca skoraj identična njihovim plačam.

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
17.10.2007 13:22:11   
tanikaa
Ne v tem seveda ni razlike. Ampak ne vem, no, bolj pravično se mi zdi, da so določene lestvice. Na ta način si lahko finančno šibka družina privošči vrtec. Finančno močnejša itak zmore. In na koncu dobiš eno povprečje, ki v določenem procentu krije stroške vrtca, ostalo pa je itak na državi.

Eh, moje blond mnenje. Stroka verjetno bolj obvlada to situacijo. Se pa popolnoma strinjam, da so cene vrtcev absolutno prevelike.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 36
17.10.2007 13:24:14   
pety78
Za finančno šibke bi itak mogle biti kakšne subvencije, ker roko na srce... najmanj vrtca plačujejo privatniki, ki si prikazujejo najnižji dohodek....itd, itd.

Pravično tako nikoli ne bo, žal.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 37
17.10.2007 13:24:43   
Anonimen

Za finančno šibke bi itak mogle biti kakšne subvencije, ker roko na srce... najmanj vrtca plačujejo privatniki, ki si prikazujejo najnižji dohodek....itd, itd.

Pravično tako nikoli ne bo, žal.

To je pa tud res.user posted image

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
17.10.2007 13:26:35   
mika
Zakaj bi en par, ki zasluši 1000€ na mesec plačeval glih toliko za vrtec kot par, ki ima 2000€ mesečnega dohodka?

zato, ker otrok bogatejših staršev ne zahteva čist nič več, kot otrok staršev, ki zaslužijo manj.

jaz sem sicer za brezplačne vrtce in sploh ne razumem, zakaj jih je treba plačevat, če osnovne šole ni treba itd.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 39
17.10.2007 13:28:15   
Taula
osnovne šole ni treba itd

Kot vsi vemo je OŠ samo uradno brezplačna. K sreči obstajajo učbeniški skladi...tega včasih ni bilo.

Brezplačni vrtci..žal utopija.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 40
17.10.2007 13:29:02   
mika
Stroka verjetno bolj obvlada to situacijo

ja.... da nas na pošten način, v imenu zakona, konkretno napizdiuser posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 41
17.10.2007 13:29:35   
tanikaa

Zakaj bi en par, ki zasluši 1000€ na mesec plačeval glih toliko za vrtec kot par, ki ima 2000€ mesečnega dohodka?

zato, ker otrok bogatejših staršev ne zahteva čist nič več, kot otrok staršev, ki zaslužijo manj.

jaz sem sicer za brezplačne vrtce in sploh ne razumem, zakaj jih je treba plačevat, če osnovne šole ni treba itd.

Še enkrat: S tem se strinjam. Ampak poglej tudi z druge plati. Če bi vsi plačevali isto, bi to bil kar velik znesek. Otroci "revnejših" parov ne bi hodili v vrtec, ker si starši tega ne bi mogli privoščiti. Torej bi vrtec bil samo še za "bogate".

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 42
17.10.2007 13:29:55   
piščanc

zato ker oskrba otroka stane enako, ne glede na dohodek staršev.

glede samohranilstva je pa tako, da se vse deli na št. oseb. najbolje je najti službo.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 43
17.10.2007 13:30:42   
tanikaa

zakaj jih je treba plačevat, če osnovne šole ni treba itd.

O brezplačni šoli pa ti kar sanjaj. user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   [Brisano sporočilo]
17.10.2007 13:30:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
17.10.2007 13:31:44   
pety78

Še enkrat: S tem se strinjam. Ampak poglej tudi z druge plati. Če bi vsi plačevali isto, bi to bil kar velik znesek. Otroci "revnejših" parov ne bi hodili v vrtec, ker si starši tega ne bi mogli privoščiti. Torej bi vrtec bil samo še za "bogate".

Najprej se bomo spogajali, da bo cena za vse enaka, potem jo bomo pa zbijali, prav? user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 46
17.10.2007 13:32:01   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

zato ker oskrba otroka stane enako, ne glede na dohodek staršev.

Joj ste se obesile na ta stavek. user posted image  Saj to je razumljivo vsakemu.

In zdaj še vprašanje: Zakaj ne plačujemo vsi enake dohodnine?

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 47
17.10.2007 13:32:56   
tanikaa

Najprej se bomo spogajali, da bo cena za vse enaka, potem jo bomo pa zbijali, prav? user posted image

Meni je čisto vseeno. Ker jaz več nimam otroka v vrtecu, niti ga več ne bom mela. user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 48
17.10.2007 13:35:40   
pety78

Meni je čisto vseeno. Ker jaz več nimam otroka v vrtecu, niti ga več ne bom mela. user posted image

A si že slišala o zarečenem kruhu?user posted image user posted image user posted image

Grem jaz mal na dojenje pogledat. Se dogaja tam. user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 49
17.10.2007 13:36:28   
tanikaa

A si že slišala o zarečenem kruhu?user posted image user posted image user posted image

Grem jaz mal na dojenje pogledat. Se dogaja tam. user posted image

Ja, pa nažrla sem se ga tudi. user posted image user posted image user posted image  

Na dojenju pa dogaja. Faaajtt.user posted image user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?