RE: dolenjke (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Alfabeta -> RE: dolenjke (16.10.2007 10:36:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Suzi*

Jaz sem pa pri porodu imela babico Metko in Natašo. Ful sta dobri. V porodni sem bla 4 ure, imela sem dodatek umetnih popadkov, Metka me je na koncu tudi sama odpirala, pa dobila sem protibolečisko inekcijo v rito in prespala ves čas med popadki. Mali je pa v enem popadku ven uletel. Se je Nataša ulegla na trebuh pa ga je kar izstrelilo ven. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Sicer sem bla prerezana in še mal raztrgana, je blo pa to potem 100x hujš kot rodit. na porod imam same dobre misli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Ja, sedaj pa je Nataša še na porodniški in je ne bo do marca. Torej jaz nimam možnosti, da bi bila prisotna pri mojem porodu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Jenny Anny -> RE: dolenjke (16.10.2007 10:47:02)

Suzi jaz sem na telovadbo hodila v Domžalah, k Dolenjkam sem se poforčkala kot bivša Dolenjka, ker zelo pogrešam Dolenjsko.

Drugač pa mamo tukaj telovadbo v ZD in je zelo bedna ura ob pol enih (se pravi moraš na šihtu frej vzet), no je pa še v dveh centrih (fitnes, aerobika), ma saj bi tud v NM kje na Košenicah mogoče naredil kaj takega, sam težite jim, pa če bo naval, bi po mojem tud organiziral!?




Katja 271 -> RE: dolenjke (16.10.2007 11:16:40)

http://www.zavod-tamala.si/Sola.aspx

Telovadba za nosečnice
 
Pridite na našo vadbo in poskrbite za svoje psihofizično počutje. Poleg same vadbe boste imele možnost prisluhniti tudi našim strokovnjakinjam s področja babištva, fizioterapije in psihologije ter se na ta način celostno pripraviti na prihod novega družinskega člana.

ZAČETEK PRVI TEDEN V OKTOBRU





Novo mesto
Osnovna šola Drska, Ulica Slavka Gruma 63, 8000 Novo mesto [image]http://www.zavod-tamala.si/Images/Magnify.gif[/image]
ČETRTEK 13.00-14.00


Evoooo telovadba za naaaassss!!!!
Sem že zadnjič na Loki vidla en plakat, pa sem rekla bom pol prebrala, ko se bom vračala. Ja, in pol sem pozabila na ta plakat. Sem šla pa zdej na net brskat in sem našla. Podrobnosti si poglejte v linku.
Samo katera pa bo lahko hodil ob 13 ih?!?!? Ja, tiste, ki smo v službi najbrž ne.


Kar se pa Košenic tiče, pa dvomim. Tist Robi je taka škrtica, da si še čistilke ne privošči, kaj šele voditelja vadbe za nosečnice.

Drugače pa sem si jst nabavila DVD - Vadba med nosečnostjo in po porodu od Vzajemne (upam, da to ni reklama) in sem parkrat migala kar v domači dnevni sobi. Pa se mi dopade, ker lahko vadim takrat, ko meni paše in imam čas, ne pa takrat, ko je telovadba na urniku.




Suzi* -> RE: dolenjke (16.10.2007 11:23:22)

Super za telovadbo, sam po moje bo kmalu ukinjena ker halooo, katera bo pa vzela dopust za telovadbo??? Kaka ura, ne morem verjet!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa sej so takrat še otroc v šoli, al ne???!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Katastrofa.

O DVDju od V. sem pa tud jaz razmišljala....bo izhod v sili, ker se sama težko spravim doma kej migat pred tv.




mklks -> RE: dolenjke (16.10.2007 11:32:20)

glede telovadbe za nosečnice....bla sem prejšnji teden pri G in sem v avli vidla od hop kluba brošuro, na kateri je bla zapisana tud telovadba za nosečke, sam nism si zapomnla kdaj in kako...tko da tiste k se zanimate bi blo mogoče še najbolj da katera pokliče...ker mogoče pa ni dost zainteresiranih
v glavnem punce, če se boste zbrale skup, je čist možno da bodo potem kej organiziral??




Alfabeta -> RE: dolenjke (16.10.2007 11:39:31)

Evo:
<http://www.hopklub.si/vadba_nosecnic.php>




Suzi* -> RE: dolenjke (16.10.2007 11:48:56)

Bo treba poklicat, ker na urniku je še vedno ni. Da bi pa hodila na aer. 50+ s trebuhom mi pa sploh ni. Če se grejo tako vadbo, naj bodo pač same nosečnice pri njej.




lepa posadka -> RE: dolenjke (16.10.2007 12:36:00)

Še ena na temo babic v NM: jaz res ne vem za nobeno, k ne bi bila fajn. Bolj so lahko smotke potem sestre na oddelku, samo če nimaš težav, je lahko prav fino. Jaz imam vsakič lepo izkušnjo. Le v zadnje sem imela eno psiho cimro, da sem si že kar želela domov :-)

Glede telovadbe pa: Meni se sliši tista zadeva na Drski fajn, samo morda bi malo pritisnile na njih, da bi prestavili uro?




mklks -> RE: dolenjke (16.10.2007 12:53:15)

ja, to sem tud jst slišala, da so babice kar vse zlo fajn, tko da me glede tega čist nč ne skrbi, jih je pa veliko skritiziralo sestre na oddelku, ampak verjetn kokr si ti do njih so tud one do tebe, mejčken morš pa tud potrpet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]....

jst sm šla pa danes spet delat mal, ne morem bit več doma, pospravljeno in preribano je vse, potem pa sam sedim pa razmišljam, tko da grem rajši mal v službo, pa se ne obremenjujem...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




vaney -> RE: dolenjke (16.10.2007 13:08:19)

vidim, da veliko komentirate babice v novomeški porodnišnici. a potem ste že vse odločene, da boste kar tja rodit? ker jaz sem nekako skeptična glede na njihov sloves. po drugi strani je pa ljubljana(130km) ali brežice(120km) malo daleč, ko imaš enkrat popadke, ti odteče voda... Kaj pa ve pravite?




vaney -> RE: dolenjke (16.10.2007 13:09:18)

aja, pa še nekaj sem pozabila vprašat. a ima katera dr. Bučarjevo? Jaz jo imam in me zanima še kakšen komentar o njej......




lepa posadka -> RE: dolenjke (16.10.2007 13:26:38)

Babice v NM: res same pohvale za vse. Kot že rečeno. Sestre na oddelku svoja zgodba.
Porodnišnice v SLO: vsaka ima kakšno takšno in drugačno zgodbo. Jaz se ne bi vozila drugam in bila med samimi tujci...
Bučarjeva: bila sem rpi njej v prvih dveh nosečnsotih. Ker nisem imela nobenih težav, je bila tudi ona OK. Delovala je simp in ni komplicirala. Pregledi so bili v glavnem takile: kako se počutite. Ok? Zatekate nič? Gibe čutite? Pregled čez 4 tedne. Meni je bilot akrat čist super. Potem pa sem morala parkrat bris dat, ko so se ravno selili, pa ona je bila rpedstojnica ginekologov in sestankovanje po telefonu med mojo seasno...me je malce zmotilo. Sem bolj iz radovednosti šla k Mijailoviću in sem full zadovoljna. On se pa reeees potrudi. Sicer drugih pripomb nanjo nimam. Tudi kolegice so pri njej zadovoljne.

Srečno.




Alfabeta -> RE: dolenjke (16.10.2007 13:26:53)

mklks, ja drži, potrpet. Ampak ene so res nemogoče, sestre namreč. No, takrat ko sem bila jaz, 4 leta nazaj, je bila samo ena taka, obupna,  stara z rdečimi lasmi, pa samo po 4 ure je delala. Do mene sicer ni imela kakih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], ampak do sosede pa.... Ta ni mogla dojiti in jo je dobesedno maltretirala tako da je reva večino časa prejokala. Drugače pa jaz nimam pripomb. Res pa nisem komplicirala in jih klicarila.

vaney, za Bučarjevo sem pa jaz slišala tako veliko različnih komentarjev, da ..... jaz osebno sem šla od nje že pred 10 leti. Moja svakinja je pa njena pacientka in ko primerjava moje preglede ali pa njene... Njenih je manj, precej časovno krajši so, ker nima časa ob kupu obveznosti, poleg tega pa je baje postala zelo "šlampasta" in te kar pozabi pregledati po porodu, redkobesedna. Ampak imaš pa ženske, ki so izredno zadovoljne z njo. Tako da.....




majčica30 -> RE: dolenjke (16.10.2007 13:29:05)

Lep pozdrav, VANEY!
Tut jaz sem dolenjka, sprašuješ ali je katera pri dr. Bučarjevi.
Jaz sem in do včeraj sem imela sobro mnenje o njej.
Sem pa kar nekaj nepohvalnih besed slišala o njej.
Kakšne izkušnje imaš ti z njo?
Še to : [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]PDP imam konec maja, pa ti?




Katja 271 -> RE: dolenjke (16.10.2007 13:42:38)

Suzi, jst se tud strinjam s tem, da nekako telovadba za +50 in nosečnice ne gre skup. Pa nimam nič proti starejšim ljudem... Mogoče bi blo res fajn kontaktirat in ene in druge (OŠ Drska in Hop klub), pa bi poiskusile programe prilagoditi našim željam.

vaney, jst sem se načeloma odločila za NM porodnišnico, saj sem mnenja, da se tudi najboljšim dogajajo napake (spomnimo se Postojnske porodnišnice par mesecev nazaj). Če je namenjeno, da bo šlo kaj narobe bo šlo, kjerkoli že bom. S tem da, če bi se vozila kam daleč lahko samo še povečam to verjetnost. Ne vem... to je moje razmišljanje.
Sicer pa kolikor poslušam, letijo kritike predvsem na osebje (sestre) v porodnišnici. Čez porodno osebje (dr. in babice) pa v glavnem same hvale.

Bučarjevo sem imela pa jst za izbrano G vse dokler nisem zanosila. Namerč do nje je bilo nemogoče pridt. Ali je ni bilo v ordinaciji, ali me pa sestre niso spustile do nje (kljub npr. vmesnim krvavitvam). Pa še to me je motilo, da odkar je VD, sem bila pri njej kot na tekočem traku. Pri odvzemu brisa, letos aprila, sem bila v 5 min not in ven iz ordinacije. Sej drugače pa nimam nobenih pritožb čez njo...


Nosečke moje, uživajte tale sonček!!




Suzi* -> RE: dolenjke (16.10.2007 14:20:53)

Evo, sam g. Berger me je klical nazaj in potrjuje, da nosečniške telovadbe letos ne bo, ker je tista, ki jo je vodila, noseča, zamenjave pa ne bo.  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Torej edina izbira je 50+, kar mi pa ne potegne.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mklks -> RE: dolenjke (16.10.2007 14:36:15)

ja, jst sem se tud odločila kar za novomeško porodnišnico...po eni strani se mi zdi nesmiselno vozit se kam drugam, ker res samo še povečaš možnost komplikacij.
pa tud čist drugačen občutek je po moje rodit v domačem okolju kot pa npr. v postojni, kjer je vse novo, nobenga ne poznaš, pa tud na obisk ne more zarad razdalje skor noben pridet...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

jst pravm...ne komplicirat, strokovno osebje je povsod, kamor greš, kot je rekla katja 271, če ti je namenjeno, da bo šlo kej narobe, bo šlo, kjerkoli že boš...sicer pa, po moje, jst sam da bom mela svojo bejbiko v rokah, se mi ne bo zdelo več pomembno, kako se obnašajo do mene, ampak samo, če je moja bejbi zdrava[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




kodrana -> RE: dolenjke (16.10.2007 14:40:15)

IZVIRNO SPOROČILO: majčica30
Še to : [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] PDP imam konec maja, pa ti?


evo, jst imam pdp tud po zm konec maja, samo verjetno bo prestavljen v začetek junija. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

jst bom šla tud rodit v nm. najbližje.. pa saj, nikjer ni božansko, brez bolečin rodit. tiste 3,4dni, ko si pa še noter na oddelku, bom pa tudi zdržala. sem pa slišla kritike na račun sester na oddelku, ja. najlepše ternutke, ti potem uničjo prav taki..




mklks -> RE: dolenjke (16.10.2007 14:41:43)

sem pozabila prej napisat...a ma še katera probleme s krči v nogah? čez dan sicer ne, ampak ponoč pa, vsakič ko nahitro premaknem nogo, al pa ko jih nahitro stegnem, me tako primejo, da mi grejo solze v oči. in to se zdej konstantno ponavlja že ene 14 dni...

ma katera kak nasvet domače lekarne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Suzi* -> RE: dolenjke (16.10.2007 14:44:58)

IZVIRNO SPOROČILO: mklks

sem pozabila prej napisat...a ma še katera probleme s krči v nogah? čez dan sicer ne, ampak ponoč pa, vsakič ko nahitro premaknem nogo, al pa ko jih nahitro stegnem, me tako primejo, da mi grejo solze v oči. in to se zdej konstantno ponavlja že ene 14 dni...

ma katera kak nasvet domače lekarne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


punca, kalcija ti manjka. probaj magnezij + kalcij. tako je meni Kostanjškova svetovala.




Sunny Morning -> RE: dolenjke (16.10.2007 16:33:13)

IZVIRNO SPOROČILO: vaney
aja, pa še nekaj sem pozabila vprašat. a ima katera dr. Bučarjevo? Jaz jo imam in me zanima še kakšen komentar o njej......

Ja pa Bučarjeva še dela v ZD? Sem namreč slišala, da odhaja iz ZD.




Sunny Morning -> RE: dolenjke (16.10.2007 16:34:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Suzi*
Evo, sam g. Berger me je klical nazaj in potrjuje, da nosečniške telovadbe letos ne bo, ker je tista, ki jo je vodila, noseča, zamenjave pa ne bo.  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  Torej edina izbira je 50+, kar mi pa ne potegne.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Potem pa naj kar sami telovadijo. Jaz imam tudi DVD od Vzajemne in bom raje v dnevni sobi migala.




nicolina -> RE: dolenjke (16.10.2007 16:49:48)

Dober dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

jaz sem se tudi odločila za novomeško porodnišnico, kaj čem sploh koplicirat. Za babice sem tudi slišala, da so ok, sestr na oddelku pa kakor naletiš. Ma, sej bo. Saj najbrž ni nikjer briljantno, ravno nekaj dni nazaj sem brala, da je v Lj. porodnišnici nora gužva, tudi po 14 na dan jih rojeva in se sigurno ne morejo posvetit vsaki posebej, to gre ko po tekočem traku.

Jaz omam tudi kaseto od vzajemne, včasih pomigam malo, ampak grem na spehod skoraj vsak dan. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Glavno je, da nekaj narediš za sebe.

Mklks, sigurno ti primajkuje kalcija, ko te tako prime krč, je najbolje spit kozarec mleka. Meni to pomaga. Čez dan vzemi še  kakšno Mg šumečo tableto.

Punce,ki ste iz NM, a veste morda, a so turbo limach že odprli, ker je bil zadnjič zaprt?

Se beremo...




Katja 271 -> RE: dolenjke (16.10.2007 16:50:12)

Sunny Morning - z Bučarjevo je pa tako, da po novem bo ostala v ZD. Sej ne vem, če so te informacije za v javnost, ampak vseeno: šla naj bi na ZZZS, je naredila že pravosodni izpit, pogodbo je imela pripravljeno (če ne že podpisano celo), potem se je pa kar naenkrat "premislila". Drugega ozadja pa ne vem...

mklks - za krče lahko v lekarni kupiš Magnesol šumeče tabletke (cca3,5 EUR), ki pomagajo proti krčem.




Sunny Morning -> RE: dolenjke (16.10.2007 16:55:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Katja 271
Sunny Morning - z Bučarjevo je pa tako, da po novem bo ostala v ZD. Sej ne vem, če so te informacije za v javnost, ampak vseeno: šla naj bi na ZZZS, je naredila že pravosodni izpit, pogodbo je imela pripravljeno (če ne že podpisano celo), potem se je pa kar naenkrat "premislila". Drugega ozadja pa ne vem...

Jaz sem tudi to slišala, zato sem pa mislila, da je ni več tam.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>