Alfabeta -> RE: dolenjke (16.10.2007 10:24:29)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lepa posadka Položaji pri porodu v NM porodnišnici To ni hudo psoebna tema. Ko sem rodila prvega, so ravno po celi Sloveniji reklamirali alternativne porode in so odprli v NM eno sobo za take porode. Sem imela srečo in dobila super babico in to porodno, tako smo tako podrli posteljo v polsedeč položaj. Vzglavje full dvignjeno ob riti pa se psotelja spusti za cca 40 cm in se tako ob vznožju babica lahko usede zraven in še vedno varuje presredek. So imeli tudi žogo, ki meni ni hudo pasala. Sva pa ves čas veliko hodila po porodni, pa kasete sem si prinesla s seboj :-) Meni je bilo super. V drugo je bilo vse prehitro - so mi samo vzglavje fejst dvignili, ker še babica ni dohajala. V tretje sem šla ob prvem popadku v porodnišnico, pa je bilo tudi rpehitro, tako da so mi uspeli spet samo vzglavje dvigniti in nekoa postrani sem sem dala - zame bolj čudno kot ne. Kakorkoli že - v glavnem je odvisno od babice. Večino mamic je še vedno strah pred drugimi načini poroda in si želijo bolj ležat - to pa je babicam najlažje. Meni je bil prvi porod najlepši. Torej - priporočam polsedeč položaj - pa vztrajajte, da vam posteljo podrejo takoj, ko pridete v porodno. Jaz sem pri prvem imela babico Jovanko in je bila zakon. Tudi druge so bile fajne, samo niso hotele takoj slišat za polsedeč ali sedeč položaj. Epiduralna - kot je že ena rekla - se bolj bojim kakšnih hudih injekcij, kot pa samega poroda. Vedno rodila brez vseh sredstev, a sem imela res skrajno enostavne in hitre porode. Srečno vsem... No, tudi pri meni je bila Jovanka in se strinjam da je zakon. Aja, pa v drugi smeni še Nataša, tudi zakon. Sicer pa upam, da bom kdaj tudi jaz takole pisala o drugem porodu kot pišeš ti. Namreč, moj prvi porod je bil zelo dolg (13 ur), zelo naporen, dečko zelo velik in ni hotel nikakor ven, počasi sem se odpirala, ves čas svojimi popadki in brez EA in podobnih zadev. Sedaj me tolaži to, da je drugič načeloma lažje in hitrejše. Sem pa tudi jaz popadke preležala, rodila pa v polsedečem položaju. Čeprav se po toliko urah mantra niti ne spomnim več dobro, kako je točno šlo. Aja, pa še porodna pot mi je počila skoraj do anusa in navznoter. Epiduralna pa .... Tudi jaz se bolj bojim injekcij in vstavljanja katetra, kot sem že rekla. Hja, bomo videli kako bomo tukaj pisale o porodnih izkušnjah, kajne?
|
|
|
|