dory
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko IZVIRNO SPOROČILO: teja. Kaj pa vem, moj bo v osnovno solo hodil cisto blizu doma, tako kot v vrtec,ker bi rada,da ima vse blizu...da je v domacem okolisu...srednjo solo,pa bom skrbno zbrala in se ze danes nagibam k privat varjantam...bomo vidl,kaj bo o tem menila nasa trma :) Ne morem mimo, da tega ne bi komentirala. Mislim, da ima otrok pravico, da si sam izbere SŠ, starši ga lahko pri tem mogoče usmerjamo, mu svetujemo, predvsem pa stojimo ob strani. In kaj, če bo fant želel biti pek ali avtomehanik - kako mu boš pa potem skrbno izbrala šolo? No, še dobro, da si napisala tisti stavek na koncu. Drugače pa sem enakega mnenja kot Gina. Tudi sama sem mnenja, da je šola del otrokovega življenja tudi po pouku, predvsem pa je za vse veliko bolj enostavno, če je šola čim bližje doma. Tako se otrok tudi hitreje nauči samostojnosti, da gre sam v šolo in iz nje in zame ni bilo večjega veselja, kot to, da sem se lahko s sošolkami že na poti v šolo naklepetala, na poti iz šole pa še bolj . Šole pa so dobre in slabše, to drži, ampak v veliko meri je to odvisno od posameznika: nekomu je lahko ena šola super, drugemu pa povsem zanič. Zato jaz osebno niti nočem kaj dosti informacij o šoli, na katero naj bi hodila moja otroka, bi mi bilo pa to, da na šoli vladata red in disciplina prej en velik plus kot minus. No, osebno bi moglo biti s šolo res kaj zelo narobe, da bi zato otroka vozila kam drugam. Sama sicer veliko razmišljam o waldorfski šoli, ampak samo za sina, ker menim, da bi mu njihov način bolj ustrezal, ampak ko pomislim na vožnjo, pa na to, da ne vidim razloga, da bi tja vpisala še hčerko, bomo verjetno vsaj štartali z navadno šolo. Potem bom pa videla, kaj in kako. Pa še to - sin je letos dobesedno izgubil vse prijateljčke, ker je še eno leto lostal v vrtcu, in vidim, kako jih pogreša. Tudi v vrtec ne hodi več s takim veseljem kot prej. Vem, da bo slej ko prej stvari prebolel, ampak če ne bi bilo to nujno, ga nikakor ne bi želela ločiti od njih. hehe, jst ga bom usmerjala v kako privat solo...itak,da bo trma na koncu rekla ja ali ne :)...na meni pa je,da se tud sama pozanimam vsa ozadja in tako...vsec mi je ze danes skofijska...bomo vidl...
|