|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2007
15.10.2007 15:17:41   
sandra85
user posted image  Mam še jaz eno vprašanje? Kaj vse že dajete čaje? Meni je pediater rekel, da do 6 meseca ni potrebno. Čeprav zdej pa razmišljam, da bi, ker se še vedno prepogosto dojiva.
js sem mu ga dajala nekaj časa vsak dan po žličkah (sem ga skuhala z zrnci kumine in janeža) pa ga ne mara, zato mu ga dam sam če se mi zdi da ga mal zvija

user posted image  Ah, pa še eno! Tisti, ki ste imeli kolke A1, ali jih kej povijate al dajete samo Pamperske?

moj ima oba kolka 1a, pa previjam zaradi preventive do pregleda v  valdoltri, kjer mu bojo še 1x regledali kolke
mu pa dam 2x na dan dol une plenice in ga imam po kako uro samo  v pamperskah da se lažje sprdi in  zbrcauser posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 201
15.10.2007 15:19:45   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: misska

IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

IZVIRNO SPOROČILO: misska

no mi smo pa danes prvič kupili in sprobali papmpers active fit 3 in vam povem, BINGO! so raztegljive  v pasu da jih lahko dobro pričvrstiš, naš je bil zadnje čase vedno moker na boku ponoči, velke, pa še tisto mrežico imajo, da gre drekec skozi in otrok ne sedi v lastnem sr....

js sem danes kupla pamperske 3 active baby in se mi zdi, da so ful mehke in udobne za pa še lepe so

miska nisem pa opazila, da je kaka mrežica, kjer se drekec posebej nabira...
ni se  mi še pokakal v pampers 3, ker sem mu sam eno probala dati, da vidim kake so, pa se mi takrat ni pokakal...imam še enih 5 pampers2 za porabit

ta "mrežica" je zelo tenka, z okroglimi luknjicami, je pa pakunga od plenic vijolčasta, ja, kot so že napisali.

pol sem kupila napačne, pa še jumbo pack sem vzela user posted image

ma sej te so tudi fajn-ful udobne mi delujejo...

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 202
15.10.2007 15:33:32   
sandra85
enej je tudi zlo močen, saj so se že v P vsi čudili, ker je glavico kar dvigoval user posted image

srček, tebi bo žan res kmalu zbežal če bo šlo tako naprej user posted image
je pa res da nekateri pač prej počnejo take stvari...od kolegice punčka je tut že čisto na začetku vse znalauser posted image ...tako kot tudi hitro zobke dobila, rekla tata, jedla sama piškotek,.......

js imam čez dan veliko eneja na igralni blazini in zelo rad gleda mudvedke in lunico, ki dol visijo
pa v gugalniku se že z unimi visečimi stvarmi igra-z rokicami

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 203
15.10.2007 15:39:56   
LEVASI
user posted image za preselitev. Tudi jaz se vam bom pridružila v debatah ko bom prišla do računalnik. Če me ne okupira moja mala je pa moj za računalnikom.

No da malce odgovorim na vaša vprašanja:

kje in v kakšni legi imate čez dan malčke?
v svoji posteljici, včasih jo damo tudi sredi postelje na povšterček... malce privzignemo in podložimo in je tako mehko... spi kot angelček.

Varčevalni račun za malčka?
Ga še nismo odprli, vendar ga bomo.

s čim umivate ritke?
Z robčki iz Mueller-ja, ki jih namočimo v vodo.

kako pogosto zračite ritke?
Ritke ne zračimo razen toliko kot traja da jo zavijemo nazaj.

na kolko segrejete sobo, preden ga previjete?
Po potrebi segrejem kopalnico, če je čisto slečena (jutranje umivanje) ali ko se kopamo... ne vem na koliko stopinj.

že kej študirate, kje in kako boste preživeli 1. božič in novo leto z malčkom?
:-) Doma... nič posebnega

Kdaj dajate vaše malčke spat?
Čisto odvisno od 22-24h... kot sama hoče... nimamo nobenega ustaljenega ritma :-)....

vaši malčki vlečejo dudo?Naša je komaj začela vleči dudo, prej je ni marala... ko jo ima zadosti pa jo kar ven pljune.

se že smejejo... se že zasmeji pa še ne vem ali je to namenoma ali ne.

še vedno vse prekuhavate 10 minut?tudi črpalko po vsaki uporabi??? jaz zložim flaške in črpalko v sterilizator praviloma 1x na dan, drugače pa peremo pod vročo vodo.

jaz imam črpalko ampak se zdaj trudimo dojiti... na začetku ni znala vleči in sem si črpala in ji dajala po flaški... fasala sem tudi začetek mastitisa... ampak sem potem v parih dneh s tabletami zadevico rešila. Sem šla v Lj. porodnišnico in sem si izčrpala levo dojko ki je bila "zamašena" in je bilo potem boljše. Načrpam pa zelo malo glede na to kar berem, koliko si ve načrpate. Jaz imam največ mleka sredi noči ko se zbudim... iz obeh načrpam komaj 130 ml user posted image ... ne vem zakaj... ko sem bila pa z njo v posvetovalnici pa mi je iz ene dojke spila 110 ml v dobrih 10 minutah... no zdaj se trudimo dojit ampak se še loviva... se jezi včasih na dojko pa se mi zdi da preveč šprica... nisem pa sigurna.... ampak ko jo noče več prav vidim kako ven šprica... ona pa je vsa od mleka okoli ust in po bradi... bogica.. in potem joka in tuli.... se mi prav smili... mogoče katera ve kako to špricanje upočasniti??? sem probala stisnit ob kolobarju ampak očitno ne pomaga...user posted image mi jo je pa hudo gledat ker vidim da ji ni fino... rada bi pa še pila...user posted image . Drugače je pa kar hitra in se tam okrog v 10 minutah naje. Aja še eno vprašanjce... če polije to pomeni da se je najedla in vrgla ven samo odvečno mleko??? Mam skoz občutek da je mogoče potem še lačna... čeprav tudi potem zaspi in ni problema... če pa še išče ji pa ponudim še malo.

aja mere za na seznamček.... 4.090, 55 cm ... nismo se toliko zredili kot ostali (glede na seznam), čeprav je sestra v posvetovalnici rekla da ni nekega recepta in da je čisto odvisno od otroka do otroka.... drugače pa lepo napredujemo....

Naša prva princeska se je rodila 9.9.2007.
Druga princeska pa nas je osrečila 6.11.2009.

(odgovor članu 123a)
Neposredna povezava do sporočila: 204
15.10.2007 15:41:02   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: nefretiti

kakšni so pa stranski učinki...oziroma zakaj niso G navdušeni?

mislim, da so proti samo ginekoloki, ki so še iz "stare šole". MEni jo je G hotela zadnjič kar takoj vstavit, vendar sva se potem zmenilo da počakave na rezultate brisa. Nisem pa nikoli slišala nobenega, ki bi bil proti.

Leamavrica....jaz sem fuuul veliko sama doma z dvojčki + 3-letnico. PA se da sfolgat. Saj je včasoh malo hudo, ampak se da...samo pozitivno moraš mislit. Meni je huje to, da sem takrat ful osamljena....pa saj z otroki marsikaj počnem, vendar imam rada "odraslo" pogovarjanje in mi je zgolj zaradi tega hudo. Drži se!

Kolki...mojadva imata tudi kolke 1A in jih ne povijam široko....mi tudi nihče ni rekel nič okoli tega.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 205
15.10.2007 15:47:32   
PBJ
Ana tudi glavico fajn drži, že od prvih dni, ampak jo še pazim in ji ne dovolim preveč, ker ne bi rada, da bi imela kakšne težave.
S hrbta na trebuh se še ne obrača (ima še čas), z boka na hrbet pa se, ampak jo imam večinoma spredaj in zadaj založeno - tudi zaradi polivanja.
Se pa naprej"premika" po postelji na boku z zgornjim delom telesa, tako da prileze čisto k ograjici.

Bova pa kmalu šli na telovadbo k eni znanki, ki je odlična fizioterapevtka za otroke,  da jo malo obdelauser posted image . Sem hodila z Juretom na občasne telovadbe in je užiiiiival 100/uro. Ona tudi pokaže handling user posted image .

user posted image  Koliko dni za prejemom potrdila za zdravstveno zavarovanje, ste dobile
    še     kartico zdravstvenega zavarovanja za vašega user posted image ?

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 206
15.10.2007 15:49:35   
cuma
IZVIRNO SPOROČILO: srček

No,meni je vse kaj naredi normalno, ker nimam s čim primerjat. Sem pa sedaj malo knjige brala in sem kar malo v šoku kaj se ta moj Žanek gre. A bo pri 6 mesecih hodil, pri enem letu pa kolo voziluser posted image user posted image user posted image Mogoče pa se mu kam mudi da se mene reši čim prejuser posted image user posted image user posted image

user posted image  user posted image  user posted image  Ta je pa dobra!
Jaz pa glih pravim za našo Emo, da bo najbrž še v gimnaziji govorila samo po zlogih .... user posted image vsako novo besedo pa poimenovala kot sedaj: "bigm bigm" user posted image . Npr. žoga - go, kruh - ka, hvala - a, potem pa seveda mama, tata, papa, bi,.... tako, gem - grem, uuuu - tobogan, dat- dam, ne, ja, pau -Po ... večina stvari pa ostaja bigm bigm ali samo bigm..., Shodila pa je že pri desetih mesecih ... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 207
15.10.2007 15:56:41   
guppy
cuma, povej Emici, da ji M&M sporočata: bigm bigm uuu aaa.

Kok ste fajn čvekice...
Meni je danes spet pomagala teta. Je posesala in pomagala hranit in kupčkat tamaledva. Vseeno sem utrujena. Za kosilo sem na hitro naredila pire + piščančje medaljone s sirom, zdaj pa greva z možkom pod kovter, če bo Maja nehala uaaa-uaaa-vat.

Kakšno bo vreme na Obali v soboto???

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 208
15.10.2007 17:00:49   
Anonimen
Guppy, ta ti je dobra. Le kako naj vemo kao bo vreme v sobotouser posted image user posted image user posted image . Vprašaj še 1x konec tedna, pa bom pogledala skozi oknouser posted image

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 209
15.10.2007 20:21:19   
surya
srček, že par mesecev te nameravam nekaj prosit, pa vedno pozabim. Rada bi vidla tvojo slikco Žanove sobice, prosim!user posted image  Kaj ni čudovito, ko vsak dan opaziš napredek pr svojem otroku?

Pbj jaz še sploh nisem dobila ne potrdila ne kartice, pa mamo že 7 tednovuser posted image . Joj, pa un obrazec za doklade sem spet pozabla kupit. A ga je katera že poslala? Rečejo, da ga moraš v treh mesecih poslat, drugače ne dobiš denarja za nazaj.

Moj zna bit zvečer tako noro pospan, pa noče niti pod razno zaspat. Npr. danes. V celem popoldnevu ni spal več kot dve uri. Še to na sprehodu! Zdej se pa prav trudi, da gleda. Kot, da noče nič zamudituser posted image . Vražiček mali.

user posted image A se igrate kakšne posebne igrice s svojimi user posted image ? Midva se ves čas pogovarjava. Moram se pa kakšnih igric in pesmic naučit. Na tem področju sem čisto bosauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 210
15.10.2007 21:06:31   
nana 27
PBJ, en teden po potrdilu je prišla še kartica user posted image  Surya, pa si kaj urejala zavarovanje pri svojem ali moževem delodajalcu? Cukrček, jaz sem pa glede mirene slišala, da je dosti težav. Krvavitve pol leta ves čas dokler se ne uravnajo hormoni user posted image  Ne vem, kako se bom odločila, ampak Mireno je na seznamu na zadnjem mestu. http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1185812&mpage=1&key=mirena&#1187554 http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1012767&mpage=1&key=mirena&#1042258

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 211
15.10.2007 22:21:59   
sandra85
sem dala nove slikce v album...

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 212
15.10.2007 22:23:27   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

sem dala nove slikce v album...

lepi steuser posted image

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 213
15.10.2007 22:26:47   
sandra85
hvala user posted image

kaj pa vi, se slikate kej?
js kot obsedena špilam fotografa noč&danuser posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 214
15.10.2007 22:27:16   
nana 27
Sandra, tudi jaz sem vas ravno prečekirala user posted image  Res ste super user posted image  Nič se ti ne vidi neprespanost.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 215
15.10.2007 22:51:38   
LINA31
tudi jaz sem pogledala tvoje fotke. Prav konkreten fantek je že Enej. user posted image user posted image

Jaz probam zdajle Žana uspavat na rokah. upam, da mi bo zspelo in da gremo kmalu spat.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 216
15.10.2007 23:14:07   
guppy
punce, mene že drugič tako ubijalsko boli glava, da nič ne pomaga. boli fuuul, probala sem ice obkladek, vzela sem lekadol in je isto, pa še bruhala sem :(
kaj se dogaja?

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 217
15.10.2007 23:26:13   
nana 27
Upam, da nisi zbolela, Guppy...ali pa je spet kaj čudnega v zraku user posted image  Še en nasvet proti glavobolu - eno ruto ali trak si zelo na tesno zaveži okrog glave  (čez čelo). Meni to zelo pomaga.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 218
15.10.2007 23:27:55   
PBJ
guppy, kaj če imaš migreno, ali pa si tako utrujena?

Naša Ana pa se je danes tako lepo nasmihala. Prav zlata je, pa pridna, pa naš cartekuser posted image , zelo rada je v naročju in potem naju opazuje, posluša, da so jo same očke..

Sandra, ma jaz tudi preveč slikam, Moram tudi kaj novih dati na RR. Jutri jih dam spet nekaj razvit  prek interneta. Vedno izberem najbolj posrečene, ostale pa jima dam na CD-je.

surya, obrazec za otroški dodatek si lahko tudi sprintaš:
http://www.csd-lj-siska.si/pdf/otroski_dodatek2007.pdf

Za potrdilo mora pa delodajalec prijaviti otroka na Zavodu za zdravstveno zavarovanje z enim obrazcem(tvoj ali možev- odvisno po katerem bo otrok zavarovan).Par dni potem dobiš potrdilo z zavoda, ki nadomešča kartico. 
Jaz sem samo v službo poslala rojstni list in je ostalo vse tajnica uredila. Zdaj čakam še samo kartico.

Nana, kako kaj Maja? Ana je precej bolje, ponoči je lahko spala.

V nedeljo imamo pa krst in grem še jutri za oblekico gledat.user posted image

< Sporočilo je popravil PBJ -- 15.10.2007 23:28:00 >

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 219
15.10.2007 23:41:07   
nana 27
PBJ, hvala z skrb. Kar pridno čistim noska in moram potrkat. Upam, da bo današnja noč OK glede spanja. No, super, da ste že bolje. Pri teh mičkenih škratih smo pač malo bolj panični. Je Jure zdrav? Miha je smrkav in tako držim pesti, da bi zdržal v vrtcu vsaj en teden v kosu oz. brez bolezni. Vi boste na volilni dan user posted image  imeli krst - pri nas pa bomo praznovali Mihov rojstni dan. Jutri moram naročit še torto v obliki traktorja user posted image

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 220
15.10.2007 23:41:07   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: guppy

punce, mene že drugič tako ubijalsko boli glava, da nič ne pomaga. boli fuuul, probala sem ice obkladek, vzela sem lekadol in je isto, pa še bruhala sem :(
kaj se dogaja?

ojoj guppy, si mogoče preutrujena, premalo ješ, piješ...????
čuvaj se user posted image user posted image

kaj če bo lepo vreme, pridete za vikend na obalo?user posted image user posted image

hvala za komplimente punce....se mi ne vidi da sem nenaspana? to vsi pravijo-sam čakam da me en dan kar pobere(da se nabere vse na kupu)user posted image

moram pa povedat, da sem se verjetno že navadila, saj sem v nosečnosti tut slabo spala (enej je bil že takrat ponoči aktiven, pa skozi sem lulat hodila-to pa itak tut same veste kako jeuser posted image )

zaj je enej spil iz flaške (sem si prej ščrpala) 70ml, pol sem ga preoblekla in je bil še na zizi nekje 5 minut, tak da sem sigurna da je cca 100ml pojedeluser posted image user posted image user posted image
upam da bo mal več spal-zaj sem ga dala v pojstlco, pa čujem po el. varuški, da se mal oglaša, pa še tik tik mi dela, ker se premika po pojstli...user posted image

no grem tut js spat-je moj zaj prišel iz službe... user posted image

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 221
15.10.2007 23:50:35   
PBJ
Ma, Jure pa je danes malce pokašljeval, tako da ni šel ven, ker je bilo pri nas zelo hladno, pa še pihalo je kouser posted image .
Potem bo pa pri vas tudi veselo in naj Mihec ostane zdrav!!!

V petek ima Ana ortopeda za kolke. Ma upam, da bo OK. Res se držim tega in jo široko povijam, ponoči in podnevi. Samo popoldne jo pustim eno uro brez in je samo v pamperski, da malo potelovadiva.
Jutri pa grem na ortopan - slikanje celotnega zobovja. Tam nekje na 5 let me pošlje, da vidi, kako je stanje.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 222
15.10.2007 23:53:34   
PBJ
Katera ve, kako bi si dala v avatar dve slikic i- tako da bi se izmenično prikazovali. Jaz pojma nimam, kako to naredišuser posted image

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 223
16.10.2007 0:01:02   
sandra85

IZVIRNO SPOROČILO: PBJ

Katera ve, kako bi si dala v avatar dve slikic i- tako da bi se izmenično prikazovali. Jaz pojma nimam, kako to naredišuser posted image

boo pojma nimam, js bi tudi to imela, ker sem vidla pri nekaterih

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 224
16.10.2007 8:23:53   
LINA31
Dobro jutro,

smo spet bolj slabo spali. Joj, čez dan je tolk priden, ponoči pa sračka...nikakor ga ne morem uspavat. Skos gode, pa mal joka, pa nosil bi se....user posted image
Zdaj spi, jaz pa sem malo pospravla in bom šla tud najbrž za nekaj časa še ležat.

Guppy...jaz bi rekla, da je to migrena. Jaz sem jo full doskrat imela, predvsem zaradi fizičnega napora. Meni je full pomagal ASPIRIN MIGREN, res takoj prime, ampak nevem če ga lahko vzameš.

Slikice v avatar...jaz pa še ene ne znam shranituser posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?