|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2007
13.10.2007 22:04:44   
nana 27
123a, jaz ji ga kar sama namešam (v 100ml vroče vode dam za eno minuto in ne več filter vrečko kamilic, dodam 5 zrnc kumine in 5 zrnc janeža in čisto malo sladkorja). Ne vem, koliko kaj pri krčih pomaga, ampak se vsaj ne naje preveč mleka, da bi jo želodček bolel in da se napenjanje hitreje uredi.

(odgovor članu 123a)
Neposredna povezava do sporočila: 101
13.10.2007 22:30:02   
lemavrica
kdaj dajate vaše malčke spat? 
od 22-24h enkrat 
po kolko minut dojite na obrok?
od 15-25 min,
ko si (če si) črpate mleko, kolko si sčrpate v kolkem času iz 1 zize? 
cca. 40ml v 10 min iz ene dojke
vaši malčki vlečejo dudo?
jo ampak ne preveč rad
se že smejejo (ne podzavestno, ampak tak ko se igrate z njim)
se je že kar nekajkrat zasmejal
kateri hrani se še izogibate?
Trenutno imamo bolj omejen jedilnik ker zelo počasi preizkušam lak lahko jem. Ima zelo občutljivo prebavo.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 102
13.10.2007 22:42:24   
zvezda71
IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

od 22-24h enkrat 
30min do 1 ure al pa še več
cca. 20ml v 10 min iz ene dojke
jo po jedi al pa če so gor koroške kapljice
ne
vsemu kar me napenja ali je bolj težko

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 103
13.10.2007 22:55:26   
PBJ
Žabonka - Plivitove d3 so na vodni in rečeš pediatrinji za recept, če je po ad3 tak problem... Jure je imel 2. in 3 . mesec plivitove, potem pa mu je vseeno predpisala ad3, ker vsebujejo tudi vitamin A, ki pa je pomemben za oči.

Ana ima ad3, pa ne opažam večjih sprememb. Njo bolj matrajo vetrovi, kot kaj drugega. Je pa pediatrinja rekla, da če bi dobila krčke, naj kar pridem po recept za plivitove.

- Ana zaspi med 22. in 23.30 uro. Kopamo se pa že ob 8.30;
- doji se okoli 10 minut, zvečer pa se še malce bolj dolgo carta cca. 20
  minut;

- danes sem si prvič izčrpala iz ene dojke po tem, ko je Ana pila in v 10 min
   je nateklo 90ml. Sem šla z malim v mesto, pa sem atiju pustila mleko za
  vsak slučaj. Spil pa ga je Jure, ko sva prišla domovuser posted image ;

- dudo uporabimo v avtu, če je potrebno, pa ati ji jo ponudi, če je z njo sam
  doma. Ni pa preveč navdušena in se dela, kot da se ji gabiuser posted image ....;

- ja, opažamo, da se že tudi bolj zavestno nasmiha, ampak je še raje bolj
  resnauser posted image .. je pa začela dojenščino uporabljati ga, ga,...;

- jem pravzaprav skoraj vse. Od sadja ne jem pomaranč ali mandarin, ker
  so tudi alergene. Mleka in mlečnih izdelkov bolj malo, ker se tudi bojim  
  alergij..
  (Jure je bil alergičen na jajca in še je na mleko) Pijem pa res samo vodo
  ali kak čaj.

< Sporočilo je popravil PBJ -- 13.10.2007 22:56:19 >

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 104
13.10.2007 23:00:43   
CUKRČEK

ob 21-ih
nekje 20 minut enega
ne črpam
ja. Že v porodnišnici so jima jo dali. Je pa odvisno od dneva, kako rada jo imata. Enkrat bi jo skoz vlekla, drugič pa usta tako skup tiščita, da je ni možno dat v usta.
da
fižolu in mandarinam v večji količini..pa hruškam

Glede spreminjanja barve oči....baje se spreminja do 6.meseca. NAjina 1.hči je imela ful svetle oči..včasih sive , drugič modre. Potem je pa kar naenkrat dobila čisto rjave in take so ji ostale. Dvojčka pa imata tudi svetle očke...me prav zanima, če bosta tudi dobila rjave(mož ima rjave, jaz imam modro-sive)

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu zvezda71)
Neposredna povezava do sporočila: 105
13.10.2007 23:03:07   
Anonimen
hejla punce!

A vam nisem že zdavnaj pisala da je čebriček super??? Mislim da je to ena izmed najbolj fantastičnih pogruntavščin po tamponih in kontaktnih lečah....

Drugače pa - jaz sem danes jedla mehiško hrano, vso po vrsti (razen tekile in piva, za kar mi je iskreno povedano bilo hudo, ampak, alkohola pač ne pijem še...) in me prav zanima če bo kak problem jutri... mislim, zaradi pekočih jedi in fižola...

čeprav sem to žev nosečnosti jedla (to hrano obožujem) in pomoje če je kaj moj ta sin, ne bi smel met problemov...

Bom poročala.

Barva oči - modre. Zaenkrat. Kdaj se že to definitivn začne izoblikovat?

imam pa grozno kožo že nekaj dni. čisto drobne mozoljčke po obrazu, vratu in dekolteju, Leo pa tudi + temence. Al sva alergična al pa se nama obema kža puca, kaj pa vem. Mene pravzaprav prav neugodno ščemi in srbi....

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 106
13.10.2007 23:06:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: duskamb

IZVIRNO SPOROČILO: sonce78

user posted image user posted image user posted image Punce kdaj ste vi zamenjale planičke iz 2-5 kg na 3-6 kg? Plenička 2-5 kg mu zmeraj prepušča (predpostavljam, da je premajhna) 3-6 mu pa seže skoraj do podpazduhe user posted image

Jaz sem jih zamenjala, ko je bil star dober teden, ampak naš Matija se je rodil s 4 kg.

no mi smo pa danes prvič kupili in sprobali papmpers active fit 3 in vam povem, BINGO! so raztegljive  v pasu da jih lahko dobro pričvrstiš, naš je bil zadnje čase vedno moker na boku ponoči, velke, pa še tisto mrežico imajo, da gre drekec skozi in otrok ne sedi v lastnem sr....

skratka super so. pa še nemške mi je uspelo dobit v našem malem zabačenem mercatorju

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 107
13.10.2007 23:23:19   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: Žabonka

Nana, hvala. Mi je že Lumpa odgovorila. Itak sva se odločila, da bova 14 dni še počakala z vsemi  kapljicami, ker tole danes je bilo pa res "tu mač". Brina je vreščala 3 ure skupaj, ves čas je bila čisto trda, potna od joka in bolečin, čisto zatečene učke je že imela od joka... Zraven pa proseče gledala mami pomagaj mi. Meni se je skoraj zmešalo, res.

ojoj žabonka! boga mala brina, se mi prav smili!!! zakaj ti je pripisale te kapljice, če ve, da povzročajo krče!!!!!! meni je tut elevit D3 pripisala in mu dam 4 kapljice/dan-tako mi je rekla nej dajam

user posted image ZA MALO BRINO!

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 108
13.10.2007 23:29:46   
Anonimen
žabonka žal mi je, da to prestajate... se spomnim kako je bilo pri hčeri - isto kot opisuješ, celo popldne in večer, po 5, 6 ur....

pa ni nič pomagalo, preživeli pa smo.

potem ko mine celo pozabiš, vsaj delno...

topel objem za korajžo in mirne živce!

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 109
13.10.2007 23:34:42   
sandra85
enej je imel najprej temno modre okice, zaj pa ima že bolj svetlo modre...upam, da bo imel modre po tatiju...js imam rjave

lahko noč!

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 110
13.10.2007 23:42:10   
PBJ
misska, Ana ima tudi Active fitke na ritkici. user posted image To so najboljše pleničke vseh časovuser posted image user posted image user posted image user posted image . Uporabljamo pa št. 3 (od 4-9kg). Imajo pa tudi v DM-u  made in Germanyuser posted image  . A ti veš, kje so najcenejše?
Ana je pred slabim tednom že imela 5,3kg, tako da kakšna dvojkica ne pride več v poštev, ker je fajn zalitauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 111
14.10.2007 0:02:22   
guppy
jst, ta hemoglobin je super!! spodnja normalna meja je 120. Če ti kaj pove, jaz sem po porodu imela 76 user posted image . Prebavo mam pa 1A

(odgovor članu jst86)
Neposredna povezava do sporočila: 112
14.10.2007 5:00:53   
Anonimen
Jutro!

Smo že pokonci. Nežika me bo pojedla vsak čas. Že  od včerajšnjga popoldneva je kar naprej priklopljena. Prav protestira, če ji ne dam. Jo bom morala na dieto dat, ko pa ima že taka okrogla lička. Zahirančli so baje nagnjeni k debelosti user posted image .
Po čaju mi pa tako bruha, da ji ga nimam srca dati.

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 113
14.10.2007 8:00:24   
lumpa6
IZVIRNO SPOROČILO: nefretiti

Jutro!

Smo že pokonci. Nežika me bo pojedla vsak čas. Že  od včerajšnjga popoldneva je kar naprej priklopljena. Prav protestira, če ji ne dam. Jo bom morala na dieto dat, ko pa ima že taka okrogla lička. Zahirančli so baje nagnjeni k debelosti user posted image .
Po čaju mi pa tako bruha, da ji ga nimam srca dati.

moja prva hči je zahiranček pa o kakšni debelosti ni ne duha ne sluha prej bi rekla da je presluha ima pa 16 let

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 114
14.10.2007 8:33:37   
Anonimen
Lumpa: samo taprva hči je bila zahiranček?

Hvala bogu, da nagnjenost k debelosti ni pravilo.

(odgovor članu lumpa6)
  Neposredna povezava do sporočila: 115
14.10.2007 8:38:15   
sandra85
mi smo že budni...
no enej bi še kar spal-v najini pojstli, pa sem ga lepo preoblekla in odnesla v dnevno, odgrnila zavese, prižgala TV da bo galama in ga dala v gugalnik in zaj se igra z unimi igračami, ki dol visijouser posted image

je pa noč bila polomija!

podojila sem ga ob 23h30, je zaspal in ko sem ga hotela dat v pojstlco je bil tako buden kot še nikoli! pol sem ga dala k nama v pojstlo in ker je vedel da če bo zaspal ga bom dala v njegovo pojstlco, si ni upal zaspat, pa so se mu tak učke zapirale, on pa je vztrajal!
pol sva šla v dnevno, prižgala sem luč in TV, ga dala ležat na trebuh in v 5 minutah je spal.
pol sem ga odnesla v pojstlco in čez 1 uro se je zbudil (mal ga je zvijalo, saj je bil na zizi in vsake tolko se je fajn zadrl) to je trajalo 10 minut in ol sva podrla kupčka in v pojstlco in ko sem čez par minut ugasnila lučko-jok (že zadnjič sem opazla, da ga je očitno strah teme-JE MOŽNO?user posted image )
pol sem ga mogla cartat...spet zaspal za 1h, pa pol in pol joška in je spal naprej v najini pojstli! pol pa niti nevem več, kdaj sem ga dojila, ker dam zizo ven, se priklopi, js pa zaspim...ma mislim, da je spal od 4h-7h30, nisem pa sigurna...

no, zaj pa čakam da se user posted image zbudi, ker moreva po plenice, ker sva bila včeraj v našem merkatorju in so imeli vse razen pampersk 2 in 3 user posted image

sem pa vesela, ker je včeraj 3x napolnil pleničko, danes zjutraj je bila spet čist polnauser posted image

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 116
14.10.2007 8:48:24   
lumpa6
IZVIRNO SPOROČILO: nefretiti

Lumpa: samo taprva hči je bila zahiranček?

Hvala bogu, da nagnjenost k debelosti ni pravilo.

ja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 117
14.10.2007 8:50:10   
PBJ
Mi smo pa danes prvič slabo spali, pa ne zaradi krčkov ali lakote, temveč zaradi Aninega zabasanega noska. Zato se je zbujala in zbujala... Sva ji nosek polnila s fiziološko, tako da se mi je že smilila, ampak kaj hočeš...
Moj prehlad se je prenesel še nanjo.

Zdaj pa revica spi, ker mora nadoknaditi noč. Ponavadi ponoči prespi skupaj 7- 7,5 ur; to noč pa ni šlo.

Upam, da se čim prej pozdraviva.  Danes teden mislimo imeti krst. Jaz imam tudi celo glavo zabasano, grlo me pa na srečo več ne boli.

Tako, zdaj sem se pa še jaz morala potožitiuser posted image

Pa lepo nedeljo vsem!
user posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 118
14.10.2007 9:01:45   
helenav
Lumpa tudi tvoja hči je bila zahiranček, ampak je že starejša, pa se verjetno ne spomniš, kdaj se pri njih konča ta grozen skok v rasti, ko bi samo jedli in jedli in jedli?

Z možem greva danes kupit kengurujčka, ker naši sprehodi so še vedno živ obupuser posted image user posted image včeraj se je spet hotela samo nosituser posted image user posted image user posted image user posted image in zdej ko mož gre delat, jaz ne bom mogla hkrati nje nosit in jo vozit v vozičku. Ga katera že uporablja.

user posted image user posted image
Včeraj sem zasledila da ste se pogovarjale kdaj daste malčke spat..kako s tem mislite..a jih držite budne??? Ker mi najino kopamo med 19 in 20, po tem se fajn naje in takoj zaspi, ker jo čisto zmantra kopanje, pred tem pa ima tudi krče ki jo fajn namučijo. Mi pa spi potemod 21 pa tja do 1...Bi bilolepo pa , če bi teh 5 ur oziroma 4 imela raje od 23h naprej....

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 119
14.10.2007 9:02:28   
sandra85
mi bomo eneja krstili spomladi, ko bo fajn toplo, pa na  štajerskem ga bova krstila, ker je meni gor bolj všeč za take stvari

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 120
14.10.2007 9:03:29   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: helenav

Z možem greva danes kupit kengurujčka, ker naši sprehodi so še vedno živ obupuser posted image user posted image včeraj se je spet hotela samo nosituser posted image user posted image user posted image user posted image in zdej ko mož gre delat, jaz ne bom mogla hkrati nje nosit in jo vozit v vozičku. Ga katera že uporablja.

js in je super stvar! user posted image

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 121
14.10.2007 9:09:28   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: helenav

user posted image user posted image
Včeraj sem zasledila da ste se pogovarjale kdaj daste malčke spat..kako s tem mislite..a jih držite budne??? Ker mi najino kopamo med 19 in 20, po tem se fajn naje in takoj zaspi, ker jo čisto zmantra kopanje, pred tem pa ima tudi krče ki jo fajn namučijo. Mi pa spi potemod 21 pa tja do 1...Bi bilolepo pa , če bi teh 5 ur oziroma 4 imela raje od 23h naprej....

ne, ampak kdaj ga navadimo, da je zaj noč in čas  da gremo vsi spat in ga damo v pojstlco, ker čez dan  naj nebi spal v svoji postelji

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 122
14.10.2007 9:50:59   
tinki_winkica
mamice septembrke 2007 lepo pozdravljene.

Tako lepo čvekate, da bi se vam rada pridružila.
No mi smo imeli PDP 9. oktobra, pa smo prehiteli za en mesec.
13. septembra 2007 nas je prijetno presenetilo rojstvo modre štručke (BOR). Težek je bil komaja 2600g in 47 cm. Tako, da sem po novem septembrka 2007.
Včeraj, ko smo bili stari 1 mesec pa smo tehtali 3200g, kar vzpodbudno, glede na to, da smo ob odhodu iz P tehtal isamo 2395g. Se izključno dojimo, na 3h, ponoči pa kot zdrži, največ 5h.

Vsem mamivam čestitke in veliko lepih trenutkov s svojimi user posted image

kot večina po 23h
koliko minut dojite na obrok?
15 na eni 15 na drugi, vendar se poskušamo navadit samo na eno
ne črpam
ja. predno zaspi in v vozičku, ga potolaži ko ga dajejo krčki
ne
vsej hrani, ki se odsvetuje zaradi zvijanja in pa tisti, ki je problematična zaradi alergij (razen čokoladi - sem jo takoj sprovalauser posted image )

Ena od težav, ki nas trenutno spravlja ob pamet je prekomerno polivanje (bruhanje), ali ima kater kakšen nasvet.

Drugače pa sem razočarana tudi nad kg, posebno pa zdaj ko pospravljam in menjujem garderobo in opažam da je stanje porazno. Zredila sem se za 14 kg, ostalo mi jih je še +7, morem se začet kaj gibat.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 123
14.10.2007 9:56:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lumpa6

user posted image kakšno barvo očk imajo vašiuser posted image

Plavo, zaenkrat je še temno plava,  vendar predvidevam da bi morale enkrat postati svetle kot moje in moževe. So pa že sedaj čudovite.

Čajček mu dajem jaz že od prvega tedna Hippovega in najprej se je kremžil zraven, sedaj pa ga prav "žlampa", mu ga moram kar iz ust potegnituser posted image .

(odgovor članu lumpa6)
  Neposredna povezava do sporočila: 124
14.10.2007 10:00:06   
nana 27
Dobro jutro! Tudi pri nas pestra noč. Maja ima zabasan nosek in se je zato večkrat zbudila, ampak še zmeraj v "normalnih" razmikih - vsaj na tri do štiri ure pa je navajena spati več ur v kosu. Še zdajle lepo spi, Miha pa je šel na dopoldnaski izlet z babico in dedkom. Prav paše tale tišina user posted image  Helenav, mi je ne držimo budne. Je kar sama od sebe pokonci, ampak ima jokanje zaradi krčkov "tempirano" nekje okrog 22. ure, tako da ni šans, da bi jo dali prej spat. Nefretiti, tudi jaz sem najprej pomislila na poskok v rasti ali pa je bil pač tak dan.  Sandra, sigurno ga ni strah teme. Strah pred temo je privzgojen. Verjetno se je zbudil in začel jokati, kerr te ni bilo zraven in se je namesto v tvojem naročju zbudil v posteljici. Saj pravijo, da troka najlažje navadiš spanja v svoji posteljici vso noč, če ga v posteljico položiš še budnega. otroci se ponoči večkrat zbudijo, odprejo oči in če so se zbudili tam, kjer so zaspali, znajo sami od sebe zaspat nazaj. Naučiti jih same zaspati pa je vprašanje za milijon dolarčkov user posted image  Poskusi ga dajat še budnega (amapk zelo zaspanega) v posteljico pa zraven posteljice kakšno napravo, ki daje enakomeren zvok, ampak moraš ugotoviti, kaj bi Eneju ustrezalo in s emu nato ne več kazati, ampak biti v bližini tiho kot miška user posted image  Nama je tašča rekla, da so včasih dajali ob posteljico (se opravičujem, ker ne poznam izraza - naj me kdo poduči) tisto napravico, ki daje glasbenikom takt. Midva prižgeva zdaj, ko je prehlajena kar vlažilec zraka. Vem za nekatere, ki imajo kar fen prižgan user posted image  dokler otrok ne zaspi. Mogoče bi delovalo tudi pri vas. Je treba poskusit. PBJ, en zdravilen objemček za vaju z Ano user posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Partner
hmm...

Ali bi bili še naprej z partnerjem, če bi vas vdaril?

da (9%)

mogoče, če bi mi zagotovil da se več ne ponovi (32%)

ne (59%)

Število vseh glasov: 290

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!