Pikabu -> RE: OKTOBER 2006 (1.12.2007 20:18:27)
|
Mi imamo spet en zelo lep dan za seboj. [sm=smiley1.gif] Sicer smo ga preživeli v večini sami, pa smo vseeno uživali. [sm=smiley14.gif] Dopoldne sem sicer rabila malo časa, da sem se sestavila, v bistvu sem bila bolj taka lena, nič se mi ni dalo, sem gledala en film, maledva sta se zraven igrala in je prav pasalo. Potem je šel pa Maks spat, sem se pa lotila pospravljanja in kuhanja. Danes so mi res odlično uspele mesne kroglice. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Vmes sem se pa lotila rezanja kartona za novoletne čestitke. Sem narezala ves karton, pa lističe, na katere smo potem izdelovali. Ko sem ravno končala z rezanjem, je prišl mož in smo imeli kosilo. Potem je sledilo pospravljanje, pa igranje. Jaz sem šla gledat Pesem ptic trnovk, možek se je pa lotil iz krompirja narediti pečatnike. Na enega je naredil hlevček s sveto družino, na drugega zvezdo repatico, na tretjega pa smrečico. Ko je šel možek nazaj na pevske, smo se pa lotili tiskanja naših čestitk. A vam povem, koliko jih bomo poslali? Nekje okoli 70. Za te praznike pa res pošljemo čisto vsem, s katerimi smo vsaj malo v stiku, pa še sorodnikov imamo veliko in mi je v veliko veselje, ko se lotim izdelovanja, pisanja, pošiljanja. Letos smo se lotili kar malo prej, da nas čas ne povozi. Ko smo končali s tiskanjem, sta oba otroka še malo pacala, ker smo delali s prstnimi barvami, potem smo pa pospravili. Po risanki smo imeli večerjo in po večerji smo začeli z našim advetnim obredom. Že danes smo prižgali prvo svečko, zmolili smo Angelčka, zapeli eno pesem, potem sta pa lahko odprla prvo okence na adventnem koledarju in pojedla vsak svojo čokolado. Po tem obredu je pa sledilo umivanje zob in kopanje. Oba sta bila navdušena, smo se vsi trije spravili v bano.[sm=ribica.gif][sm=racka.gif] Maks je itak čisto nor na vodo, je spet naredil celo poplavo v kopalnici z brcanjem in čofotanjem. Najhuje pa je, ko moramo ven iz bane. Joj, kakšen jok.... [sm=smiley13.gif][sm=smiley19.gif] No, zdaj sta pa oba že v posteljah, jaz se lotim še priprav, pa čestitke grem dokončati, če se mi bo dalo, potem pa upam, da bo možiček že doma. Maxica, upam, da se bo možek čim prej "poštimal". Zdaj ga pa le razvajaj in crkljaj. [sm=9nebesa.gif] Pa vročino napodite stran. Nima kaj iskati pri vas. [sm=hudicek1.gif] Moci in Zoja, naj vaju čim prej zdravi spustijo domov. Mislim na vaju. [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif] Muki, super za lep večer in uživanje. Si si zaslužila. Le še kdaj si kaj podobnega privošči. [sm=smiley20.gif] Adventni venček smo mi kar kupili, nimam žilice, niti potrpljenja za kaj takega, je pa vseeno lep. Maxica, nič še nisem pokomentirala vašega praznovanja. Res si krasno napisala, vas kar vidim, kako se imate lepo. Imamo tudi mi zelo podobnega, edino pice nimamo, si navadno kaj "slavnostnega" privoščimo. Bom enkrat ob priliki napisala, kako je pri nas, zdaj grem res priprave pisat. So pa tudi meni to najlepši prazniki in vsak dan se bolj veselim in odštevam, kdaj pridejo. Lep večer.
|
|
|
|