Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako naj vem da je parcela ok... 10.10.2007 9:32:09
|
|
|
|
principessablu
|
sej ti morjo itak pokazat dokumente,vprašaj za lokacijsko informacijo pa za zk-izpis iz zemljiške knjige,lp
|
|
|
|
RE: Kako naj vem da je parcela ok... 10.10.2007 9:38:29
|
|
|
|
Anonimen
|
preden jo bosta kupila, naj lastniki pridobijo lokacijsko informacijo (cca. 20€) in si lahko pol 100%. Pa v zemljiško knjigo je tud dobro preverit.
|
|
|
|
RE: Kako naj vem da je parcela ok... 10.10.2007 9:53:22
|
|
|
|
TadejaF
|
Pozdravljena. Pred nakupom parcele ti naj prodajalci pokažejo lokacijsko informacijo. Sama pa se idi prepričat v zemljiško knjgo kakšno je stanje parcele, da ne bo kakšne hipoteke gor ali pa kakšnega spora. Prepričat pa se idi tisti dan, ko misliš sklepat pogodbo, da ne bi prodajalec tik pred sklepanjem spreminjal stanja na parceli. Če te ša kaj zanima, mi piši na zs. Tadeja
|
|
|
|
RE: Kako naj vem da je parcela ok... 10.10.2007 11:04:04
|
|
|
|
SašaR
|
Pred nakupom je pomembno predvsem to, koliko je lastnikov in da ni vpisanih služnosti ali hipotek. Vse to preveriš v zemljiški knjigi, če veš številko posestnega lista. Tega izveš na zemljiškem katastru, če veš številko parcele. Potem pa je za moje pojme pomembno da so na parceli notri vsi mejniki, da ne pride kasneje do soseskih problemov. In pomembna je tudi potem površina, da plačaš toliko kolikor je kvadratov in ne toliko kot piše v zemlj. katastru, saj lahko pride do odstopanj. Če te zaniima kaj več mi piši na ZS.
|
|
RE: Kako naj vem da je parcela ok... 10.10.2007 12:15:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Tako kot so že ene napisale je lokacijska tudi pomembna, saj sem že naletela na zemljišče, kjer je v lokacijski bilo zapisano, da se bo ta tam zemljišču mogla naredit nova trafo postaja oz mal večji električni drog v roku 2 let. Tak da lokacijsko si kar nabavi, saj je razvidno iz nje tudi, kaka gradnja je možna, če je sploh itd....
|
|
|
|
RE: Kako naj vem da je parcela ok... 10.10.2007 19:53:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Predvsem si poskusi pridobiti Lokacisjko informacijo. Kar najboljš že za gradnjo. Gor so napisani vsi pogoji z gradnjo in seveda status parcele. Na LI je tudi napisano, če se na območju kjer je ta parcela tudi predvidevajo spremembe prostorskih aktov. Glede na to, da se na vseh občinah pospešeno pripravlja OPNje je fajn, da se tudi pozanimaš o tem kaj je predvideno z OPNjem na parceli. Ker OPNji še niso sprejeti ta informacija NI URADNA!!!!!!! in ne pomeni nič kaj dosti. Predvsem pa PAZI na PODROBNO NAMENSKO RABO. In na vrsto te rabe. Predvsem glej, da bo parcela padla v namensko rabo z oznako S (SK, BS....), kar pomeni stanovanjska zazidava. KEr lahko je zemljišče stavbno ampak paše med centralne dejavnosti ali kaj podobnega pol se pa gor ne more delat stanovanj. No če je raba S-stavbna ali mešana je kul. Če ti uspe pridobiti LI ali pa če veš št. parcele in katastrsko občino, pa občino kjer parcela je, mi lahk na ZS sporočiš, pa ti preverim (pač vem kje ).
|
|
|
| Stran: [1] |
termometerAdminKateri termometer uporabljate?digitalni za pod pazduho (
33%)
ušesni (
17%)
čelni / brezkontaktni (
50%)
Število vseh glasov: 12Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!