|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako naj vem da je parcela ok...
10.10.2007 9:15:44   
kimi
Lep pozdravček.
Ponovno pišem v vezi z hišo. Jutri gremo na ogled parcele potem pa bomo videli ali jo bomo kupili ali ne. Strah me je da ni kaj ok s parcelo. Kako naj vemo da je vse? Da ne bomo kupili potem pa bodo na občini rekli da ne moremo graditi ali pa pripeljati kakšnih priklučkov k parceliuser posted image . Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako naj vem da je parcela ok...
10.10.2007 9:32:09   
principessablu
sej ti morjo itak pokazat dokumente,vprašaj za lokacijsko informacijo pa za zk-izpis iz zemljiške knjige,lp

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.10.2007 9:38:29   
Anonimen
preden jo bosta kupila, naj lastniki pridobijo lokacijsko informacijo  (cca. 20€) in si lahko pol 100%. Pa v zemljiško knjigo je tud dobro preverit.

(odgovor članu kimi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
10.10.2007 9:53:22   
TadejaF
Pozdravljena.

Pred nakupom parcele ti naj prodajalci pokažejo lokacijsko informacijo. Sama pa se idi prepričat v zemljiško knjgo kakšno je stanje parcele, da ne bo kakšne hipoteke gor ali pa kakšnega spora. Prepričat pa se idi tisti dan, ko misliš sklepat pogodbo, da ne bi prodajalec tik pred sklepanjem spreminjal stanja na parceli.

Če te ša kaj zanima, mi piši na zs.

Tadeja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.10.2007 11:04:04   
SašaR
Pred nakupom je pomembno predvsem to, koliko je lastnikov in da ni vpisanih služnosti ali hipotek. Vse to preveriš v zemljiški knjigi, če veš številko posestnega lista. Tega izveš na zemljiškem katastru, če veš številko parcele. Potem pa je za moje pojme pomembno da so na parceli notri vsi mejniki, da ne pride kasneje do soseskih problemov. In pomembna je tudi potem površina, da plačaš toliko kolikor je kvadratov in ne toliko kot piše v zemlj. katastru, saj lahko pride do odstopanj.

Če te zaniima kaj več mi piši na ZS.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu TadejaF)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.10.2007 12:15:50   
Anonimen
Tako kot so že ene napisale je lokacijska tudi pomembna, saj sem že naletela na zemljišče, kjer je v lokacijski bilo zapisano, da se bo ta tam zemljišču mogla naredit nova trafo postaja oz mal večji električni droguser posted image v roku 2 let. Tak da lokacijsko si kar nabavi, saj je razvidno iz nje tudi, kaka gradnja je možna, če je sploh itd....

(odgovor članu SašaR)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
10.10.2007 12:47:59   
mojgal
Ko smo mi kupovali parcelo smo se skoraj za j... Kupovali smo jo preko nepremičninske agencije dobili vse lokacijsko informacijo, izpisek iz zemljiške knjige, kao vse v redu. Potem so naju pa drugi opozorili da pa ni vse tako v redu in da naj greva na urad za okolje in varstvo. Tam so nama pa povedali da cirka čez 5 let bo šla tam točno čez parcelo cesta naju je skoraj kap. Na srečo še nisva nič za arala ali karkoli bila pa sva zelo zagreta zanjo, zato res pazite kaj kopujete raje 10 krat preverite.user posted image

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.10.2007 19:53:08   
Anonimen
Predvsem si poskusi pridobiti Lokacisjko informacijo. Kar najboljš že za gradnjo. Gor so napisani vsi pogoji z gradnjo in seveda status parcele. Na LI je tudi napisano, če se na območju kjer je ta parcela tudi predvidevajo spremembe prostorskih aktov.
Glede na to, da se na vseh občinah pospešeno pripravlja OPNje je fajn, da se tudi pozanimaš o tem kaj je predvideno z OPNjem na parceli. Ker OPNji še niso sprejeti ta informacija NI URADNA!!!!!!! in ne pomeni nič kaj dosti.

Predvsem pa PAZI na PODROBNO NAMENSKO RABO. In na vrsto te rabe. Predvsem glej, da bo parcela padla v namensko rabo z oznako S (SK, BS....), kar pomeni stanovanjska zazidava. KEr lahko je zemljišče stavbno ampak paše med centralne dejavnosti ali kaj podobnega pol se pa gor ne more delat stanovanj. No če je raba S-stavbna ali mešana je kul.

Če ti uspe pridobiti LI ali pa če veš št. parcele in katastrsko občino, pa občino kjer parcela je, mi lahk na ZS sporočiš, pa ti preverim (pač vem kjeuser posted image ).

(odgovor članu mojgal)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

termometer
Admin

Kateri termometer uporabljate?

digitalni za pod pazduho (33%)

ušesni (17%)

čelni / brezkontaktni (50%)

Število vseh glasov: 12

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!