la-na
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikec0 RR Tudi projekte montažnih hiš se da spreminjat. In kaj ti koristi dat par 1000 € manj in ne dobit kar želiš, kukr dat delat hišo po projektu in dobit kar želiš in potrebuješ. Tud 'costume made' hiše se da narest v montažni izvedbi. Če se odpoveš 'avtorskim pravicam' dobiš še neki znižano projektno dokumantacijo in če pol tvoj projekt pridajajo naprej pa še vse stroške projektiranje 'vrnejo'. No vsaj taka je bila do sedaj navada. Hudiš s temi bajtami iz kataloga je, da nikoli niso take, ki bi bile 'pisane na kožo' so vedno rezultat nekih povprečnih zahtev. Al pa ostanki pisanja na kožo nekomu drugemu. Pa ne da delam reklamo zdej za foh, sam povem kako je pol ponavadi. Ljudje niso zadovoljni. Sej največkrat nikoli nihče nič ne reče in je srečen, da je do svoje strhe nad glavo prišel. Ampak po določenem času pa se začnejo kaj bi in kako spremenili. Ker vidijo, da ne špilajo stvari. Mislim, da je res vredno žrtvovati par 1000€ več za spodoben in soliden projekt, ker dolgoročno se privarčuje, poleg tega pa če smo pošteni in realno razmislimo, da par 1000€ pri investiciji par 100.000€ ni tak velik denar. Živiš pa v hiši, ki ti je pisana na kožo. Vem, da se da projekte spreminjat, ampak kar jaz vem, lahko pri spremembah kar hitro poskoči cena. Nam je v interesu, da čimprej pridemo do hiške, imamo pa seveda omejena sredstva. Nam se v bistvu niti ne gre za ne vem kakšne luksuzne hiše z garderobnimi sobami in utility-jem in gromozansko dnevno sobo ipd (če bi zadela na lotu, bi najbrž drugače razmišljala). Bolj nam gre za to, da imamo svoj košček zemlje. Smo ugotovili, da nismo ljudje za v blok . Zdaj živimo na 66 m2 (z enim otrokom) in nam glede prostora prav nič ne manjka, tako da računamo na hiško max 150 m2. Še glede spalnic: Če je dovolj oken poskrbi, da bo v začetku ena soba, ki se jo bo dali kasneje razdeliti na 3 čumnate. Predvsem pa pazi, da bo predvideno okno za vsako čumnato in da bo razdalja med okni tolikšna da bo šlo v vsak prostor tisto kar mora it. Postla, miza stol. Omara je lahko na ostanku velike sobe za vse tri froce skup in se s tem prišpara na placu za tiste pajzle kasneje. Poleg tega, da mora imet vsaka soba svoje okno, mora imeti tudi vsaka soba vrata iz hodnika, ker prehodnih sob pa res ne bi imela. In potem spet izgubiš nekaj prostora... V bistvu je problem v tem, da meni taki pajzli niso všeč, da se še obrnit ne moreš notri. Meni deluje tako utesnjeno. Jaz sem si vedno želela imeti veliko sobo, pa četudi bi jo morala s kom deliti. Ampak če bi se otrokom to zdelo uredu, sam da so "na svojem", potem je pa tudi meni prav. Btw: kaj pa če ne boš imela treh otrok? Če jih bo manj, mislim, da ne bo problema . Več pa težko verjamem, da jih bo... čeprav nikoli ne veš
|