Gina
|
Ste hotele zelenjavne polpete: 1. varianta: Čebulo, seveda drobno narezano stenstaš (beri prepražiš), dodaš naribane korenčke (če se ti ne ljubi, lahko spustiš), vegeto (ali sol in začimbe), peteršilj, malo česna (če se ti ne da svežega, daš tistega v prahu) in še malo popražiš. Odstaviš z ognja, streseš v večjo plastično posodo, dodaš naribane bučke, jajce, nariban sir, moko in drobtine, da dobiš primerno maso. Premešaš kar s kuhovnico in z njo daješ kupčke na razgreto ponev, potlačiš jih, da oblikuješ polpete. Zapečeš še iz druge strani in jih položiš na papirnato brisačko, da popivna morebitno maščobo To je to. 2. varianta, ki je zelo primerna za mesojedce, kajti celo moj, ki nikoli ne je bučk, pravi, da se jih tu ne čuti in v hipu poje vse, kar sem sploh spekla Naribaš dve mali bučki, dodaš eno zžvrkljano jajce, vzameš mešanico za zelenjavne polpete, ki jo kupiš v trgovini pod tem imenom (škatla je velika kot škatla malega čokolina, samo malo ožja, smo je nimam ta hip doma, ker smo 3 dni nazaj tole jedli - vendar ne upoštevaš tistih navodil, ampak moja ) in streseš vse skupaj notri. Pustiš, da masa nabreka kake pol ure, lahko tudi manj, če se ti mudi, ali več, če še nimaš časa vse skup spackat. Potem dodaš malo sira, malo drobtin in malo moke. Ne sme biti presuho. Spet s kuhalnico vse skup zmešaš in z njo jemlješ kupčke in jih polagaš na vroče olje. Sploščiš, da dobiš polpet in zlatorjavo zapečeš iz obeh strani. Njami, njami, njami. Katera zelenjava ti je pa všeč, iz katere bi delala? Jaz menda skoraj vso zelenjavo obožujem (razen rjavega fižola v zrnju), mi je resnično najboljša hrana na tem svetu.
|