|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2007
4.4.2008 18:38:14   
pikceva
Ej, Emamair, tvoji so pa res pridni.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 401
4.4.2008 20:50:53   
emaa
Ja za spat, pa jest, pa za lumparije, od tega da okrasni del štoka potegneta iz stene, polomita žaluzije, ogledalo snamet skoraj z vseh kaveljčkov, odpreta vse, kar ni prišraufano ali kako drugače zavarovano. Sej ne da namenoma lomita stavri, ampak je treba vse pregledat in stvari pač ne zdržijo tega kar naj bi po njunem mogle. 

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 402
4.4.2008 20:54:13   
gt
Do tja mi še pridemo...

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 403
4.4.2008 21:24:52   
dodi
IZVIRNO SPOROČILO: emamair

Ja za spat, pa jest, pa za lumparije, od tega da okrasni del štoka potegneta iz stene, polomita žaluzije, ogledalo snamet skoraj z vseh kaveljčkov, odpreta vse, kar ni prišraufano ali kako drugače zavarovano. Sej ne da namenoma lomita stavri, ampak je treba vse pregledat in stvari pač ne zdržijo tega kar naj bi po njunem mogle. 

Zakaj bi pa imeli samo mi take?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 404
4.4.2008 21:28:14   
siskamiska
IZVIRNO SPOROČILO: dodi

IZVIRNO SPOROČILO: emamair

Zakaj bi pa imeli samo mi take?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Meni se pa naša spodnja soseda smili ker imamo lesene strope user posted image user posted image user posted image user posted image

Joj kaj nas še čaka....

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 405
5.4.2008 10:10:17   
VALČA
me bolj zanima kako ste ve bile čez dan z otroki ste jih veliko nosile po rokah kje ste jih največkrat imele čez dan
IZVIRNO SPOROČILO: karmyka

Sama sem ju pretežno imela in ju imam še vedno na blazini, kot jih imajo na FT, z nekaj igračami ter preostalimi v zaboju, iz katerega si postrežeta sama. Po rokah ju nisem dosti nosila, če je bila huda kriza sem si v stanovanje pripeljala voziček, jima dala stekleničko in tako sta ponavadi zaspala. Sicer pa tudi jaz opažam, da če je mami zraven ni nobeden drug več dober, takrat se je najlepše mamici obesiti na hlače in tuliti, da bi se ju še kamen usmilil. user posted image user posted image user posted image Otroci pač znajo.

Spanje celo noč je tudi pri nas še vedno nepredstavljivo razkošje - do zdaj nam je samo enkrat uspelo da sta oba spala celo noč v enem "kosu". Pa mi je kar nekaj manjkalo, proti jutru sem šla pogledat če je vse OK. Drugače pa je Zala zelo pridna za spanje, Luka pa maaaaalo manj. user posted image

Lp, Valerija

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 406
5.4.2008 10:33:16   
karmyka
Hvala punce za pomoč se bomo že morali nekako znajdit sej verjetno je pa potem to tako če sta podnevi takšni lumpi sta pa potem ponoči toliko  bolj pridni da vso lumparijo spravita notri.(TRKAM)user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu VALČA)
Neposredna povezava do sporočila: 407
5.4.2008 14:02:16   
tatam
Veš Ema,da te potolažim,da ni samo pri vas tako.Jaz sem jima za petama,če je le možno.Če ne pa samo molim,da ne bo kaj letelo po zraku v tistem trenutkuuser posted image Včasih še s strahom na wc letimuser posted image
Najraje sta tak v bližini tv,radia,pc-ja,vtičnic...Mislim,da bosta električarja,ko odrastetauser posted image
Nosila pa ju tudi jaz nikoli nisem.No,ne ravno nikoli,ko sta utrujena in cartava se že požulimo.Ponavadi sta tak na tleh,jaz pa z njima in jima dajem kake igrače,se skup igramo zdaj že...Pa preplezamo in prelazimo celo hišo podolgem in počezuser posted image
Trenutno pa smo itak najraje zunaj!!Dolgi sprehod dopoldan,pa še kaki popoldan...Komaj čakam,da bo še bolj toplo,da se ne bomo rabli več tolko oblačit!!
Ups,sirene!

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 408
5.4.2008 16:29:12   
emaa
komponente pc so pri na skrite, ker sta držalo za tipkovnico že odlomila, radio je pa pleksijem, prenosni radio sta dobila v roke in je polomljen, vem da ni vsepovsod tako hudo, nekje je boljše, zna bit tud slabše, so zvedavi, ampak naša dva tolk časa gledata, da tud zaščite pogruntata

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 409
5.4.2008 22:49:00   
mpotocn
Živjo!

Pridne, pridne, je vsak dan dost za prebratuser posted image user posted image user posted image

Pri nas smo zadnje čase okupirani z nepričakovanimi preobratom.
Enkrat sem že govorila o gibalnem zaostanku naše Vite in v zadnjem mesecu se je izkazalo, da je zadeva zelo zelo resna. Zaostanek ni posledica 2 otrok v trebuhu, ampak možganske poškodbe pred ali med porodom. Zaenkrat vemo le to, da bo napredek zelo zelo počasen in da bo potrebno ogromno vaje in pravilnega rokovanja, da se bo usmerjala v pravilne gibe. To pomeni kar nekaj reorganiziranja našega vsakdana, a izbire nimamo. Vadiva dvakrat na dan in takrat rabim pomoč za drugi dve punci.
Hudo je, a mormo it naprej in delat in probat verjet, da nam bo uspelo.
Sicer sem že premišljevala, da se ne bi več oglašala tukaj in vas morila, ampak kljub termu rada preberem stvari, ki se dogajajo drugim dvojnim mamicam.

LP vsem!

NAJINE PUNČKE
Manca
Vita in Vesna

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 410
5.4.2008 22:55:37   
mpotocn
Aja, še nekaj v zvezi z zgornjim postom...

Če katero mamico dvojčic zanima, jaz prodajam marelco

http://www.mothercare.com/gp/product/B000QGI3D4

Nabavla sem jo še preden smo jo zares rabili in v bitsvu smo se peljali z njo gotovo vsega petkrat.
Ker se sedaj maksimalno držimo vsega, kar nam svetujejo v RA, je marela seveda čisto izključena.

Za vse ostalo mi pišite na ZS.

NAJINE PUNČKE
Manca
Vita in Vesna

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 411
5.4.2008 23:17:54   
dodi
Mpotocnik-in vse to so ti ugotovili šele sedaj?user posted image
Žal mi je za tvojo punčko in upam,da boste čimveč skrbi odpravili...
Za marelco sem ti pa poslala zs na monu.
Mi bi jo rabili za v avto,ker je ta preštorast in preveč zašari.........tako,da se že nekaj časa namenjam da jo kupim

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 412
6.4.2008 9:55:39   
sombica
Mpotocnik ne obupaj....za našo punco ki je že od starosti 10 dni na NFT -sedaj ima 7 let...so vse sorte napovedovali...pa da ne bo hodila do 2 leta ampak ona je shodila pri 13m,poškodba ki je nastala ob porodu se ne bo nikoli popravila -čeprav so mi rekli v porodnišnici da bo v 8 tednih vse okuser posted image ,kolko sem jaz dala skoz z njo,2 leti neprespanih noči,nikoli se ni umirila ,toliko časa je hodila okoli da je zaspale bilo kje-tud v travi-user posted image še danes je 100% drugačna od sestrice starejše ma veš tak porod kot sem ga imela jaz pusti posledice,no saj takrat mi je bilo že čisto vseeno če umrem tam tako je bilo hudo in bolelo.
Sedaj hodi že v šolo in je zelo brihtna ...a vidiš vse se porihta,ampak umirila se pa še ni,pa tudi do danes še ni nikol zaspala sama,zmeraj zaspi v dnevni na kavču in jo odnesem v sobo...zato tudi ne hodim nikamor zvečer ker hočem da sem pri hčerki ker vem da brez mene ne more bit.,tako me rada drži za roko in zaspi.
Mpotočnik še se javi....veš take reči moremo nekomu zaupat ker se potem lažje prebijamo iz dneva v dan.user posted image

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 413
7.4.2008 10:34:24   
tatam
Mpotocn kako pa to,da so komaj sedaj ugotovili to?Nam so pri odhodu iz porodnišnice ugotovili poporodne možganske krvavitve pri obeh.In so nas takrat pripravili na to,kaj vse lahko gre narobe,da bosta morda malo zaostajala ipd.Pri enem mesecu,ko smo bli v bolnici zaradi pljučnice in RSVja so pri Aneju ugotovli še rahel šum na srcu in dve luknjici...Tak da sem bla en čas kar obupana!!!Potem se sprijazniš in greš naprej kot je treba!
Sedaj sta stara 15 mesecev in sicer res še ne hodita,ampak glavno da je vse ostalo o.k.Pa tudi hoja se nam v kratkem obetauser posted image Do enega leta pa sploh nista delala drugo kot se kotalila sem in tja-nič po štirih,nič na noge...Potem se jima je odprlo in sedaj gre kar hitro!
Tak da ne obupat!!Da se vse porihtat!Jaz pa pošiljam tvoji pupiki polno user posted image user posted image user posted image user posted image da bo čimprej vse tako kot treba bit!!!Pa ne nehat pisat sem gor!Sploh zdaj nas bo zanimalo kak napredujete,saj veš da smo bolj radovedne sorte,neuser posted image ??

(odgovor članu sombica)
Neposredna povezava do sporočila: 414
7.4.2008 11:17:22   
mpotocn
Hvala punce!!!
Pri nas je blo skoz vse bp, v najlepšem redu, nihče ni omenjal možganskih krvavitev, a nihče tud ni preverjal...V RA so nas napotili, ker v KR to naredijo vsem dvojčkom preventivno in tak odnos sem tud imela do tega, ja, saj bo, bolj počas.
Sama sem slutila, da ni dobro, a so mi vsi govorili, ne primerjaj otrok med seboj, vsak je sam zase, ne glej tabel, kaj naj dosežejo, s tem otrokom ni nič narobe... In čas je šel mimo. Tud v RA ni nihče omenjal resnosti zadeve, dokler nismo po vezah dobili informacij naše zdravnice, da je stanje zelo resno. Diagnoze se sicer ne postavljajo tako zgodaj, a to je sum na CP. Ne da se napovedovat, lahko se še veliko spremeni, a treba bo delat, delat in samo delat.
Po glavi se tolčem, ker smo v bistvu že toliko časa vrgli proč, ko bi ji lahko pomagali in jaz bi bila 'vesela', da bi mi takoj zagnali paniko, da je lahko kaj narobe in bi se jaz temu ustrezno obnašala do otroka, ki brez ustrezne vadbe in handlinga ne bo napredoval. Stara je 8 mesecev in ne drži glave, trup je popolnoma mehak in ni zmožna kontrolirat svojih gibov.

NAJINE PUNČKE
Manca
Vita in Vesna

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 415
7.4.2008 12:16:57   
tatam
Joj Mpotocn mi je ful hudo zate in za tvojo pupiko!
Prav imaš,sem kar vesela,da so mi prvotno napovedali vse kar je lahko narobe in se je kasneje izkazalo,da sploh ne bo tako hudo!To kar doživljata z Vito je pa velik šok najprej,potem pa še pride vse za tabo,kaj to pomeni itd...
Upaj na najboljše!Jaz upam z vami in držim pesti za Vito!!!

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 416
7.4.2008 12:18:49   
tatam
Aja,pa nam so pred odhodom domov naredili Uz glave-Mb in so nam rekli,da delajo to preventivno vsem dvojčkom.Ker bi naj bil sam porod malo težji in bolj rizičenuser posted image
Škoda,da tudi pri vas ni tako!

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 417
7.4.2008 13:26:39   
siskamiska
Mpotocn user posted image user posted image user posted image user posted image  in user posted image user posted image user posted image  za Vito.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 418
7.4.2008 15:00:13   
karmyka
mpotocn še od mene mali VITI pa veliko sreče  boš videla da bo še  vse ok
držim peste za njo.user posted image

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 419
7.4.2008 15:02:54   
karmyka
Ni hotel pikapolonice pokazat pa pujska pa objemček še enkrat upam da zdaj bo.
Še enkrat za mpotocn pa za malo vito user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 420
7.4.2008 16:38:38   
emaa
Nam je zdravnica iz RA delala UZ glave, za vsak slučaj, mpotocn upam na najboljše, da le ni CP.

(odgovor članu karmyka)
Neposredna povezava do sporočila: 421
7.4.2008 21:26:04   
Afnica
Joj, mpotocn user posted image ...držim pesti za Vito. Da bi ji šlo čim bolje! Pa upam, da so zdravniki malo pretiravali z diagnozami.

Glede vozička...škoda...pa toliko živcev ti je vzel.

Pri nas so delali UZ glavice obema že dan po porodu. Oba sta imela ishemične lezije, Lan tudi možganske krvavitve. Kontrolo smo imeli pri 5ih in 9ih mesecih. Preden je delala Lanu UZ, mi je povedla najslabši možni scenarij- ne bo hodil, saj je imel krvavitve na centru za gibanje. Lan je sedaj star korigiranih 9 mesecev in je že naredil prve korake. Naredi korak, dva, največ do sedaj 4 in čofne na rit. Malo je še nesiguren, malo 'pijan', ampak daleč od napovedi. Smo bili v RA na kontroli in je rekla, da je vse super, da razvojno sledi hoja in da skoraj hitreje ne morejo shoditi. Naslednjo kontrolo imamo, ko bosta že lepo hodila. Lana pa je kakšen mesec za njim- sedaj se je začela spuščat med stanjem. V RA nam je rekla, da naj bosta čimveč na tleh, da se bosta sama naučila vsega- tudi hoje in tega se držimo.

mpotocn...čudi me, da niso tega opazili že prej. Upam res, da so tudi pri vas zdravniki pretiravali, saj konec koncev vedno povedo najslabše kar se lahko zgodi. Mamice smo pa tiste, ki verjamemo v svoje otroke in damo in delamo vse, da bi jim bilo lepo.
Rokovanje je pomembno- zato ti naj ne bo težko komu povedat - pa čeprav 3x ponovit, da ravnajo s tvojim otrokom kot je najbolje zanj. Meni je pediater rekel, da naj otroka prijemajo tako kot ga je treba, drugače ga pač ne smejo. Pa je bilo nekaj zamer...pa se 'posmehujejo' sedaj, ko je res vse lepo-prelepo, da kaj sem pretiravala...ampak ne ve se pa kaj bi bilo, če ne bi.

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 422
7.4.2008 22:49:31   
CUKRČEK
mpotocn...upam,d a se uredi in da ni tako hudo, kot napovedujejo.

Dohtarji znajo fajn pretiravat z diagnozami. Tudi moji Klari so napovedovali strašne stvari. Mogoče ste kakih 14 dni nazaj v Slovenskih novicah brale o 14-letniku, ki ima bolezen, ko se mu "lupi" povrhnjica kože. Gre za bulozno mislim da distrofijo. Grozna bolezen. In to so rekli, da ima moja Klara, ker se ji je 2 dni po rojstvu olupila koža na zapestjih in gležnjih. Pa se je vse to lepo poselilo in se ni nikoli več ponovilo. PA saj mogoče ima kaj v sebi, samo nikakor pa ni tako hudo. Ne vem zakaj tako radi napovejo najslabšo možno varijanto. In to par dni po porodu, ko smo mamice sploh občutljive.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 423
7.4.2008 23:24:51   
emaa
Najslabša možna varianta zato, da se pripraviš, saj se vedno ne izteče lepo, meni so skorja rekli, da David nima šans, pa se je zlizal, ne upajo preveč napovedati, pa sme šla gledat in je smrtnost novorojenih s problemi prebavnega trakta velika, velik minus pa je bil še zahiran in nedonošen. In sem srečna, da je mnogo bolje kot so nam kdaj napovedali in tudi zdravniki so prijetno presenečeni. Starši se pač vedno trudimo, da se izteče najboljše kot se le lahko in prav je tako. 

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 424
10.4.2008 9:22:51   
Naty 76
Mpotocn zate in za Vito en velik user posted image . Ostani močna, če nas kdaj potrebuješ smo tukaj.

Kje ste ostale mamice?

Kako pogrešamo sonček. Tako hitro mine dan, ko greš na sprehod. Ko smo notri sem zvečer veliko bolj utrujena, jasno, saj je treba animirat tri pajacke.

Odločila sem se, da pustim maladva v domačem varstvu do septembra 09. Moja starša komaj čakata, danes se moram zmenit še s taščo. Imeli bi ju vsak en teden, pa še jaz bom probala delat na začetku po 6 ur. Bomo videli kako se bo obrnilo.

Danes gremo spet telovadit. Ne vadimo samo z mišicami, tudi pljuča uporabljamouser posted image .

Jezik ljubezni je v očeh.

Jan - 22.12.2003
Tia & Žan - 8.8.2007

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?