Petra P. -> Porod z epiduralno (17.2.2005 22:04:00)
|
Kam pa misliš it rodit? No, na predavanje se ti vsekakor splača it. Pol je pa tako - vsaj v Postojni. Dajo ti EA, ko rečeš, da bi jo mela. Torej - če te ne boli, ti je ni treba vzet, si pa lahko kasneje premisliš in ti jo še vseeno dajo. Tega v nekaterih porodnišnicah ni (imajo politiko, da jo dobiš samo, ko si 4 cm odprta, kar pa je po mojem mnenju malo trapasto). Potem nekatere res boli že vstavljanje katetra. Mene ni. Ampak si mislim, da me raje boli minuto, kot pa par ur. Kar se pa tiče nadaljnih bolečin, jih jaz nisem imela. Čutila sem vsak popadek, ampak je bilo samo neko tiščanje, ni pa bolelo. Pri porodu bi mi bilo mogoče res bolj všeč, če bi več čutila, ampak toliko pa že čutiš, da spraviš otroka ven. Pa jaz sem vse narobe delala (kar naprej so me nekaj kregali in popravljali) :) pa sem ga spravila ven. Aha, sem že videla, Jesenice. Nasvet ostane isti: ti se kar vse zmeni za vsak slučaj. Jaz si mislim tako: nekih žensk ne boli tako da je ne rabijo. Jaz sem bila presenečena nad tem, kako bolijo popadki - sploh, ko so dodali umetne. In če slučajno padeš v isto skupino, da imaš pol sploh možnost zahtevat, da ti jo dajo. Pa fajn zrihtaj in zdravo štručko, Petra.
|
|
|
|