Še ena T -> RE: Porod z epiduralno (28.3.2006 14:01:55)
|
Rodila sem z EA v Postojni. Vse, ki ste v dilemi, pojdite na kakšno predavanje, tam dobite tudi črno na belem napisane možne posledice, potem pa same pretehtajte, kaj vam je bolj pomembno. Jaz sem bila že itak čisto preplašena, tako da me tiste informacije o možnih zapletih itd. niso mogle še bolj prestrašiti. EA je na srečo prijela, ampak dobila sem jo tik pred porodom in moram reči, da bi šlo tudi brez nje, samo z veliko več muje. Dozira ti jo samo toliko, da zmanjša bolečino ob popadkih, čutiš pa, kdaj je treba pritiskat in me je bolelo, ko se je strgal presredek in so me šivali. To je bolelo ne glede na EA. A smo si tako različne ali enim EA drži še potem da tega ne čutijo? Naslednjič si želim roditi z EA v Ljubljani. Zaradi možnosti poporodnih zapletov. Itak so mi urgentno prepeljali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] v Ljubljano, zaradi srčne napake. Ves strah v zvezi s tem je bil tako hud, da sem v trenutku pozabila na bolečino popadkov. Tudi jaz sem bila v sobi z eno, ki je rodila brez EA. Zelo je bila glasna, ampak tisto niso bili kriki bolečine, temveč bolj pomoč pri naprezanju, pritiskanje... No, vsaj jaz sem to tako dojela, pa tudi ona je kasneje pritrdila. Tako da: ne se zastrašit še s tem. Nič med porodom pa se ne more primerjati z bolečino in skelenjem na šivanih mestih še par tednov po porodu...
|
|
|
|