Anonimen -> RE: kako uspavate vaše otročke? (4.10.2007 21:42:13)
|
halo, ja tudi mi smo morali s ta starejšo hoditi spat, in to do njenega petega leta in pol. moral si tak dolgo poleg ležat, da je zaspala. pa še potem ko si se premaknil, se je včasih zbudila. da ne govorimo o tem, da je vsako noč prilezla na veliko posteljo in se je ati itak moral selit. no ko sem bila noseča, smo jo poskusili odvajat, a brez uspeha. zgleda kak ga od malega naučiš tak potem tudi je. tu ste oz smo že napravile prvo napako. (ker si misliš - eh če pa je mali ) - ampak ta mali pa počasi raste.....in iz petih minut potem nastane kar pol ure ali pa celo ena ura..... ko pa smo dobili novega srčka in sem ji povedala, da tudi poleg [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ne hodimo spat, se je kar s tem sprijaznila, poiskala najljubšo plišasto igračko - zajčka - in od takrat je hvala bogu mir. ampak to je bila šola za v naprej. malička je sedaj stara šest mesecev in sama zaspi. najprej sem poskusila s pleničko. ko pa se je začela obračati v brisačo, ki sem ji jo polagala za hrbet, da se ne bi obrnila na hrbet med spanjem, sem takoj ukrepala, in poiskala enega plišastega kužka, ji ga položila v posteljo - in od tega trenutka dalje spi z njim v objemu. ko vidim da je zaspana, jo kar položim v poseljo s kužkom in že je mir. če pa slučajno kdaj ne more dolgo zaspati, jo obračam na levo ali desno stran- tako kot sama ko ne morem zaspati, in to ponavadi uspe.... no, upam, da bo tako tudi ostalo..... saj ne moremo biti sužnji svojih otrok....
|
|
|
|