Anonimen -> RE: stalež več kot 1 mesec (4.10.2007 12:09:04)
|
Živijo Tudi jaz sem v bolniški že od sredine avgusta, ker sem v drugem mesecu nosečnosti krvavela. K sreči ni nič narobe z bebico. Me pa grozno moti ker ZZZS tako dolgo pošilja tiste odločbe in potem z danes na jutri ne veš ali moraš v službo ali ne. Pri meni se je npr. zaključil en mesec že 15. septembra, odločbo od zdravstva sem pa dobila šele 19. septembra. K sreči so mi podaljšali stalež. kaj pa če mi ga ne bi?? So mi rekli, na zdravstvu, da ti mora v takem primeru osebni zdravnik napisati bolniško, še za tistih par dni, da ti pokrije luknjo. Kar se tiče kontrole na domu, se jaz prav nič ne obremenjujem. halo, a zdaj me bodo pa med 4 stene zaprli, da bom zgnila, a je to mogoče zdravo?? Jaz vsepovsod okoli hodim in si privoščim v teh lepih jesenskih dneh. Če bi me pa slučajno kdo iskal, bi pa rekla, da me je začel boleti zob in sem šla v zdravstven dom pogledat, kdaj dela moj zobozdravnik - dobra ne?! Zdaj me pa še nekaj zanima, če mi katera lahko pomaga. Zadnjič mi je ginekologinja dala predlog za podaljšanje bolniške za 2 meseca, to bi bilo do nekje sredine novembra. Od zdracstva sem dobila odločbo samo za 1 mesec se pravi do sredine oktobra. Zdaj me pa zanima ali mora osebni zdravnik ponovno poslati kartoteko na zdravstvo, da odločijo še o tistem enem mesecu? Ali je že imela katera tak primer, da ji je osebni zdravnik podaljšal za več mesecev, kot je bilo pa potem na odločbi? res ne vem ali naj grem kar v službo ali čakam odločbo? Mi je pa ginekologinja včeraj na pregledu dala zopet obvestilo za zdravnika, kjer piše, še počitek. Kaj zdaj to pomeni? lp
|
|
|
|