Ilije -> RE: stalež več kot 1 mesec (4.10.2007 15:59:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen K sreči so mi podaljšali stalež. kaj pa če mi ga ne bi?? So mi rekli, na zdravstvu, da ti mora v takem primeru osebni zdravnik napisati bolniško, še za tistih par dni, da ti pokrije luknjo. Tudi meni se je večkrat zgodilo, da sem dobila odločbo od komisije kakšen dan ali dva prepozno. Pa sem se enkrat o tem z osebnim zdravnikom pogovorila, kaj naj naredim, grem v službo ali kako? Pa je rekel, da načeloma bi mogla it, sam da je skoraj prepričan, da mi bojo podaljšal, zato naj kar doma ostanem. Če mi pa ne bodo, pa nama še vedno pritožbe ostanejo. Hvala bogu, so mi potem še vedno podaljšal in mi ni bilo treba pritožb pisat. IZVIRNO SPOROČILO: Katina Mogoče tole vprašanje ne spada čist v tole temo, pa vendar... Ali ste, glede na to da ste v bolniški, delodajalcu takoj povedale, da ste na bolniški zaradi nosečnosti, ali ne? V katerem tednu ste mu povedale? Jaz sem mu takoj povedala, saj sem bila v staležu praktično od zanositve dalje. In kar se preverjanj na domu tiče. Mene niso preverjal, sem pa morala it pri prvem podaljšanju osebno na komisijo in so mi potem v bistvu brez problemov vsak mesec sproti podaljševali, sedaj na koncu pa le za 14 dni, sicer ne vem zakaj, a se ne obremenjujem več s tem, ker sedaj mi tako že teče porodniški dopust. Sem bila pa večino časa doma, le enkrat mesečmno sem si mogoče privoščila kakšen družinski izlet, pa še tist bolj s strahom.
|
|
|
|