|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
16.10.2007 19:33:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Abra)
  Neposredna povezava do sporočila: 551
   RE: IVF-ICSI oktober / november
16.10.2007 20:17:54   
*ajetam*
IZVIRNO SPOROČILO: Abra

*ajetam* noben zdravnik te ne pošlje direkt na ivf, to je nekako končna postaja - ko nič drugega ne pomaga oz. pri nepojasnjeni neplodnosti, ko vzroka ne odkrijejo. Navadno poskušajo najprej zdravit. Praviš, da imaš povišan prolaktin, ta je lahko zvišan zaradi nepravilnega delovanja hipofize ali pa sindroma policističnega jajčnika. Glede na to, da imaš pco, je ta najbrž kriv za povišan prolaktin. Po vsej verjetnosti ti bo ginekolog najprej predpisal zdravila.
Nekaj pa lahko narediš tudi sama. Pco je presnovna motnja in s pravilno prehrano lahko marsikaj izboljšaš. Tuki so se punce s pco o tem pogovarjale
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1858559

mislim da me ne razumete prav.jz imam vrsto preizkav že za sabo.in ne mislim da me bodo kar iz nič dali na ivf!

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 552
16.10.2007 20:33:34   
KOSTANJ
Ajetam - s čim se ti je pa Reš tako zameril?. Do mene je bil najprej tudi malo osoren, potem sem mu pa malo nazaj povedala, pa je ohladil in postal prijazen. Stalno se spravlja na mojo težo. Potem sem mu pa rekla, da sem že 8 kg shujšala, je pa utihnil. Potem je en dan hotel naj kar po hitrem postopku pospravim špike in šibam domov, pa sem rekla, da tako pa ne gre in da mi mora najprej še enkrat na hitro povedat postopek, da ne zamočim, ker sem prvič. Pa je samo pokimal in lepo še enkrat povedal. je pa res direkten in včasih nesramen, ampak jaz mislim, da strokovnjak pa je velik in mi čist vseeno kaj mi reče, samo da pridem do user posted image .

Cati - super proizvodnja!!! jaz sem jih imela pa v levem devet in desnem samo enega, he, he, ampak punkcija levega je tako hudičevo bolela, da sem se komaj vlekla, na desnem nisem pa nič čutila.

Blanč - tako mi je žal zate!!! Daj ne bodi preveč žalostna. Saj naslednjič bomo pa še bolj stiskale pesti in glasno navijale, da bosta dvojčka ratalauser posted image . Kdaj pa lahko pričneš z naslednjim postopkom?

Abra - jaz se še vedno tresem. kakšnih hudih sprememb ne čutim in to me po pravici povedano skrbi. Prsi me manj bolijo, špika me še zmeraj, M pa tudi ni. Tako, da upam, da bo. Mislim, da bom konec tedna naredila test. Potem pa če boste slišale glasno jamranje ne bo nič, če pa se bodo tresle gore, bo plusek user posted image user posted image

Rebeca - tako kot so ti že povedale sotrpinke - Reš ti bo dva dni prej povedal, kdaj imaš punkcijo in napunkciji, kdaj imaš ET.

(odgovor članu *ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 553
16.10.2007 20:34:39   
sayuri
Blanč user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KOSTANJ)
Neposredna povezava do sporočila: 554
16.10.2007 20:42:52   
Amelia
Cati pridna punca!!!user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 555
16.10.2007 20:55:36   
Abra

IZVIRNO SPOROČILO: *ajetam*

mislim da me ne razumete prav.jz imam vrsto preizkav že za sabo.in ne mislim da me bodo kar iz nič dali na ivf!

*ajetam* ne gre za to, da ti naredijo preiskave in greš na ivf. Preiskave naredijo zato, da ti lahko pomagajo tudi drugače. Da pozdravijo, kar se pozdravit da. Fajn je, da so ti našli vzrok, saj tako vedo, kaj zdravit. Če pa še ne bo uspeha, te bodo najbrž poslali še na diagnostično laparoskopijo - tej se izognejo samo tiste, pri katerih je problem slab spermiogram - po lpsc pa te lahko pošlje na ivf, ki pa na žalost tudi ni stoprocenten, ampak samo ok 30. Upam, da ti bo ratalo že prej.

(odgovor članu *ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 556
16.10.2007 21:09:32   
citrončica
blanč,
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 557
17.10.2007 7:49:01   
Anonimen
Ajetam kaj in kako naprej, boš videla na naslednjem razgovoru. Težko ti katera pove, kaj te čaka lai greš takoj na IVF. Včasih dajo G PCO-jevke takoj na IVf, včasih pa morajo prej na IUI. Odvisno od samega ginekologa in odvisno od še kakega vzroka, ki je na vajini strani, npr leta, doba poskušanja, še kak vzrok neplodnosti...... Kakor koli že, pa ne moreš na IVF, dokler ti vso dokumentacijo G ne pošlje na konzilij. Torej, če tega G še ni naredil, pomeni, ad še ne boš tako hitro na IVF, saj brez odobritve konzilija ne moreš na IVF. Da pa konzilij odobri, pa moraš opravit vse preiskave, ki jih zahtevajo, razen, da tvoj G obrazloži, zakaj niso potrebne. Ko pride tvoja dokumentacija do konzilija, preteče nekaj časa, da konzilij odloči in potem še enkaj časa, da sploh prideš na vrsto. Odvisno kake sreče si, lahko vse skupaj traja 3 mesece, lahko pa 6 mesecev ali celo več. Jaz ne vem kaj hočeš slišat od nas, vendar ti težko povemo, kaj te čaka, vse to boš zvedela na naslednjem pogovoru z svojim G.

Zadnje preiskave pred konzilijem, ki jih morajo vsi opravit so testi spolno prenosljivih bolezni (oba opravita), pap test in hormonski test. (pred tem so HSG, spermiogram, laparoskopija, histeroskopija, kar si pa rekla, da si že dala skoz). Torej zdaj smao čakaš, kdaj ti bo G reku, da je dal vse na konzilij. Če pa je že dal, potem pa čakaš smao na pošto, kjer boš o vsem obveščena.

pri Rešu ni konzilija in niso potrebne vse preiskave, tam si takoj na vrsti. Kar se tiče grdega odnosa, si pa sama moraš razčistit kaj ti je pomembneje, če se pač n epočutiš ok ob grdih besedah greš drugam. Jaz moram rečt, da so meni šle na živce lepe pocukrane besede v LJ gk, ter njihova prelaganja ter dolge vrste, bolj kok kaka grda besed ana strani Reša. Poleg tega sem imela take izkušnje, da Mi je Reš bil boljši strokovnjak, kot moj G na LJ GK. Bistvo je strokovnost in da ti dajo user posted image , se pa moraš ti počutit skozi postopek sproščeno, če ne moreš požret besed, potem je boljše it vstranuser posted image

(odgovor članu citrončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 558
17.10.2007 7:49:36   
cukica
Dobro jutro punce!

Kako se kaj imate?
Jaz zadnje dni slabo spim pol pa mal čekiram kaj ste kaj napisale.

Kako ste kaj nosečke?

Neposredna povezava do sporočila: 559
17.10.2007 7:50:47   
MARTINŠČICA
Cati, bravo. Si prava "kura nesnica" user posted image . Držim pesti, da se vsi oplodijo in da bosta user posted image user posted image  potem 9 mesecev rasla pri tebi.

*ajetam* (Mateja?) vse o tem, kako naprej, boš izvedela na naslednjem pregledu in glede na to, da si večino pregledov že dala skozi, je dokaj verjetno, da te bodo dali na IUI ali IVF. Midva sva bila na leonišču 2 leti pa pol, preden sva šla v IVF, pa še to sem zaradi večjega št. foliklov preskočila iz IUI v IVF, sicer bi se to zgodilo šele sedaj. Če ne najdejo vzroka neplodnosti para, najprej poskušajo z manj invazivnimi metodami, nato pa stopnjujejo. In IVF je res zadnja možnost. Upam, da tebi ostane na voljo še kaj drugega in ti na IVF sploh ne bo potrebno.
Ozone, če naredim predelavo: "Iz tvojih sanj v božje oči!" user posted image

Barbarela77, če boš imela anestezijo, pa na UZ ne boš mogla videti svojih foliklov. A ni škoda? Pa, saj ni tako huda bolečina, da se je ne bi dalo preživet. Pa injekcijo proti bolečinam prej dobiš. Kako boš pa potem rodila? Tudi z anestezijo? No, saj imaš možnost, samo jaz ne vem, če bi želela zamudit tak dogodek v življenju in ga prespat. Rodila še nisem. Samo predstavljam si, kako mora porod boleti, ker sem že od mnogih slišala, da boli 100x bolj od M krčev. Mene pa že takrat okrog meče. Tako da, morda sem malo mazohista, ampak še vedno menim, da je rojstvo edinstven dogodek v življenju in ga res ne bi želela kar preskočit, razen če bi to bilo nujno (CR). Ampak, to je le moje skromno mnenje.

Kostanj, držim pesti, da se bodo tresle gore, rodil se bo user posted image .

Cukica, kako si kaj?

LP Martinščica

200% MAMI

Neposredna povezava do sporočila: 560
17.10.2007 7:52:29   
Sulfinija
Jutro punce!

Jaz sem pa tole noč spala ko ubita,me je hitro vrglo v krtovo deželo tale včerajšnji naporen dan.

No sedaj pa spijem pvo jutranjo user posted image ,nato se oblečem in pol grem na svoj 5km pohod.

Punce zato mi fanj bodite se beremo in tipkamo,ko se vrnem domov.

LPuser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 561
17.10.2007 7:59:21   
MARTINŠČICA
IZVIRNO SPOROČILO: cukica
Jaz zadnje dni slabo spim pol pa mal čekiram kaj ste kaj napisale.

Jaz pa nimam težav s spanjem in bi zjutraj z veseljem malo potegnila, pa vstajam z user posted image  ob 5.30 in nama pripravim zajtrk, da sva lahko tudi zjutraj malo skupaj. Pol pa ne morem več spat in sem celo dopoldne za PC-jem, kjer redno čekiram RR, prevajam, vmes pa gledam TV. Tale vovi ponudnik (ne bom delala EPP) ima pa res zanimive programe. Kuharji, umetniki, dekoraterji ... Tako da, ves ta čas zbiram ideje za jedi, opremo v hiši, renoviranje pa takle.
Vsak dan me tudi malo pokličejo iz službe, da prečekirajo, kako je z menoj in da malo sporočijo, kva dugaja pri njih.

Drugače pa vse po starem. Joške na juriš, pa špik tu, špik tam na vsake svete cajte.

200% MAMI

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 562
17.10.2007 8:01:32   
Sulfinija
Martinščica a tudi ti uživaš,super?Kakšno je kaj tvoje počutje?A tudi ti delaš neuraden test?Če ja pol sporoči kdaj da bom hudo navijala zate?

LPuser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 563
17.10.2007 8:06:25   
MARTINŠČICA
IZVIRNO SPOROČILO: Sulfinija
A tudi ti delaš neuraden test?

Testa jaz sigurno ne bom delala, ampak bom šla lepo 29. 10. v LJ na odvzem "ta žleht" krvi in mi bodo lepo tam povedali, da sta se oba user posted image user posted image  prijela in da se čvrsto držita. Saj ne bosta nikamor ušla, a ne.

200% MAMI

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 564
17.10.2007 8:09:06   
cukica
Martinščica sem dober drgač špika me vsake toliko časa mal na eni strani mal na drugi.
Joški me bolijo sam na dotik,drgač pa velik lulam.Še12 dni do testa,jaz sem zankrat kr optimistka in mislim da sem noseča bomo pa videli kako se bo razvijal.
Pa ti?
Drgač pa gledam tv,berem,spimin in nasploh uživam.Vsake toliko me sodelavke pokličejo da vidijo če je kaj novega.

Kostanj kako pa si ti?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 565
17.10.2007 8:32:04   
Ozone
Martinščica in Cukica - navijam za vaju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

ajetam koliko pa si mlada, če ni skrivnost? Pri katerem G na GK LJ pa si? Mogoče ga pri naslednjem pogovoru z njim kar vprašaš, kako on misli glede IVF pri tebi?

lp

Where there is a will, there is a way.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 566
17.10.2007 9:07:12   
cati

Barbarela77, če boš imela anestezijo, pa na UZ ne boš mogla videti svojih foliklov. A ni škoda? Pa, saj ni tako huda bolečina, da se je ne bi dalo preživet. Pa injekcijo proti bolečinam prej dobiš. Kako boš pa potem rodila? Tudi z anestezijo? No, saj imaš možnost, samo jaz ne vem, če bi želela zamudit tak dogodek v življenju in ga prespat. Rodila še nisem. Samo predstavljam si, kako mora porod boleti, ker sem že od mnogih slišala, da boli 100x bolj od M krčev. Mene pa že takrat okrog meče. Tako da, morda sem malo mazohista, ampak še vedno menim, da je rojstvo edinstven dogodek v življenju in ga res ne bi želela kar preskočit, razen če bi to bilo nujno (CR). Ampak, to je le moje skromno mnenje.

Tu pa se popolnoma strinam s tabo. Sam da v MB ne dobiš inekcije ampak travmal kaplice in apurin  tako da si itak zadet ko minauser posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 567
17.10.2007 9:25:19   
dajamaja
Človek vas komaj dohaja ....

Blanch, zelo žal mi je, da ti ni uspelo. Drži se ženska!!! In kmalu naj ti posije sonček v tvoj srček.

Sulfinija, super, da gre tako hitro v postopek!! Držim pesti!

Držim pesti tudi za vse ostale, v katerikoli fazi ste! Hrabro in zmagovito do konca!!!

(odgovor članu cati)
Neposredna povezava do sporočila: 568
17.10.2007 10:18:33   
*ajetam*
živjo punce!
upam da nisem zatežila. zanimalo me je samo pribljižno kako daleč moraš biti s preiskavami in vsem em predno začnejo gruntat da bi te dali na iui ali ivf...
tko da hvala vam za vse informacije.
je pa res da če se mi bo na leonišču preveč dolgo vleklo bom se opogumil in šla nazaj k rešu.
eno je zanimalo:
stara sem 21 (jaa vsemmm full sem še mlada in še ni panike!! to poslušam zdej že dve leti user posted image ampak če želiš otroka je čisto vseeno koliko si star)
trudiva se že skoraj dve leti
sem pa pri dr zornu.
no počakam še en mesec pa bom videla kaj potem naprej.
hvala vam

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 569
17.10.2007 10:30:26   
Sulfinija
Ajetam,tudi jaz sem pri dr.Zornu v LJ.Jaz imam za sabo dva neuspela IVF iz MB in sma se sedaj odlkočila,da poskusima najino srečo v LJ.
Glej meni so najprej dellai IUI v MB,anto naravna zanositev in ss,nato dva IVF,pri drugem je bil + vendar se je slabo končalo.Zato sma junija letos šla na pogovor v LJ in je šlo vse super hitro,glede nato da so bili dopusti vmes.Prvič ko sma bila pri Zornu v lJ je meni opravil UZ in imela sem vse izvide z sabo,moj je isti dan dal seme in avgusta je najin karton šel na konzilij in pošto sma dobila septembra in takrat sem dobila datum,da pokličem pri dan M v novembru kdaj pridem pozdravila.Ker je šlo vse hitro sem tale pon.dočakala klic in drugi četrtek grem po prve injekcije.

Milsim pa,da bo dr.Zorn pri tebi začel prvo z IUI in šele nato z IVF glede na tvoja leta.Ko pa boš šla na naslednji posvet k njemu pa ga le pogumno vprašaj kaj in kako dalje.Jaz pa bom z tabo v mislih in ti držala ful ogromne pesti,da kaj kmalu zagledaš tako željeni user posted image .Pa srečno in naj ti dnevi čakanja čimprej minejo.

LPuser posted image

(odgovor članu *ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 570
17.10.2007 11:04:04   
*ajetam*
oh hvala ti...
no sej ravim. počakam še ta mesec pa bom videla kaj naprej...
saj nam ne preostane drugega kot da vedno samo čakamooo.......

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 571
17.10.2007 11:15:40   
blanč
Hvala punce, ker mislite name.
Jaz sem danes poklicala Reša in povedala, da postopek ni uspel. Zamrznjenčkov ni!!! Pa sem upala, da bo kak, no pa ni. Rekel mi je, da januarja se vidimo. Jaz pa nebi bila jaz, če nebi že vse preračunala na december, saj bi ravno čez praznike čakala test in mi nebi bilo potrebno spet v bolniško.Jaz bimbo mu rečem :"to bo najin 3 poskus in bi rada šla decembra" pa je rekel, da nebo na koncesijo decembra in jaz butelj spet; "saj je najin tretji poskus in bova itak samoplačnika", in je rekel uredu pol se pa en teden pred decembersko user posted image  vidimo in odložil. Jaz sem pa šele potem gruntala, kaj pa če bi naju januarja uzel na koncesijo. Joj mi je bilo žal, Samo en mesec razlike pa bi lahko prišparala 1300 eurov. 
Kajpa ve mislite, bi me uzel januarja na koncesijo???  Mogoče pa sploh ni pomislil, da je 3 poskus. Zdaj me bo pa to do nezavesti žrlouser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu *ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 572
17.10.2007 11:24:22   
cukica
Blanč kaj pa če bi ga še enkrat poklicala in vprašala?

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 573
17.10.2007 11:37:56   
soncek.djukelica
Blanč, ti ga pa res serješ!user posted image user posted image user posted image  Pokliči ga čez nekaj časa, pa ga isto vprašaj, nevem no, morda se ti splača tudi z razumom razmišljat, ne le z srcem! Čeprav te čisto zastopim in te ne kritiziram! Tale denar ti bo resnično prav prišel za tvoje detece!
Ajetam, ne bodi nestrpna! Jaz sem čakala čez 10 let,da bom konec leta držala svoje dete v rokah! Potrpljenje je božja mast!  
Martinščica, redko katera ni delala testa pred uradnim! Jaz sem ga šele 12 dan po et! Zato ti čestitam že sedaj, da te prsti ne srbijo!user posted image

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 574
17.10.2007 11:51:43   
KOSTANJ
Blanč - zakaj bi pa mogla plačat 3. poskus. A niso trije na koncesijo? Koliko je bilo pa še viška zarodkov za zamrznit?

Martinščica, Cukica - držta se. jaz ne vidim več kakšnih posebnih sprememb, tako, da se bojim, da tole ne bo vredu. Danes je 8. dan po ET.

pridne bodite...user posted image

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.