Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 20.11.2007 21:28:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Tole z narkozo ti bo najbolj znala pojasniti Sulfinija. Ona jo je imela dvakrat v Mariboru. Tudi jaz sem odločila zanjo, ko pa sem prišla tja, so rekli, da nič ne bo iz nje. Ma ravno tisti dan so se nekaj puntivali tile anesteziologi. Sicer pa preživela, mene ni bolelo nič. Obema uspešno punkcijo
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 20.11.2007 21:29:16
|
|
|
|
maja24
|
No pol je pa splošna anestazija.A pa je to tvoj prvi postopek? Kolk sm nekolturna DOBRODOŠLA
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 20.11.2007 21:31:34
|
|
|
|
ANA_P
|
grem si zdaj pripravit vse za jutri, da tudi jaz ne bom bosa po punkciji. Zanimivo zraven morem nesti haljo, pižamo in copate , nekaj novega za mene, ko greš v bolnico. Vam javim jutri kako je potekalo in kaj sem pridelala. čao
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 20.11.2007 21:32:21
|
|
|
|
arneja
|
Ana, tudi zate jutri navijam, da bo šlo skoraj brez bolečin skozi in da bo kakšno pravljično število jajčk, ampak večje do 7 . Roda, a tvoj bi se pa kar za poroke dogovarjal ? Rebeca, dragega pa kar pohvali za večerjo - večina moških se mora preeecej potruditi, da kaj spaca . Pa še jaz sem, kar se kuhanja tiče, na pol moški . Rebeca, če ti je pa čokolada zasmrdela, potem pa ni dvoma o tvoji nosečnosti . Upam, da bo meni tudi, da ne bodo šle kile prehitro gor. Ana, kar sama si si stopko dala? V rito? Pa ti je šlo? Bi se pa tudi jaz odločiča za narkozo, če bi imela to možnost, pa je žal nimam . Tassi, pa ti se boš tudi sama špiknila? Sem res samo jaz takšna rit ? Kikaa, hvala za razlago glede iztisnjenega zraka. Jaz ga bom lepo notri pustila. Moje še vedno ni .
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 20.11.2007 21:35:11
|
|
|
|
maja24
|
Ana P pa pridna bod pa držim pestke zate.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 20.11.2007 21:35:44
|
|
|
|
ANA_P
|
mene so vedno špikali drugi, nikoli sama. Sem pa se v petek naveličala skakat sem pa tja s torbo in inekcijami - špikala me je kolegica, in sem se kar sama. Tako da sem si pred stopko že enkrat sama dala diphereline in gonal. Stopko pa sem imela v trebuh kot vse ostale inekcije. Strah pa je bil , verjemi.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 20.11.2007 21:36:10
|
|
|
|
ANA_P
|
hvala, zdaj pa res grem čao
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 20.11.2007 21:37:22
|
|
|
|
kikaa
|
meeryana - mislim, da si gela ne rabiš odstranjevat, še posebej, če se skozi vidi. Jaz sem bila sicer v Lj, tako da nisem (žal) imela anestezije, ampak kakor vem, v MB dajejo samo anetezijo za 10-15 min in to tako, da ti ravno za toliko časa vbruzgajo zdravila, da zaspiš. Ni to taka anestezija, kot pri operacijah, ko te tako globoko uspavajo, da te morajo intubirat in da aparat namesto tebe diha. Če bi imela tako anestezijo, bi bila večja procedura pri pripravi - ekg, anesteziolog bi te pregledal itd. Tako, da res mislim, da je to zelo kratkotrajna anestezija za par mint, ki ni nevarna, ampak opozoriti in dati navodila ti pa vseeno morajo. Poseg je to vseeno. Ampak mislim, da ni panike. Tudi jaz v službi apliciram taka zdravila pri elektrokonverzijah (elektrošokih) pri motnjah ritma srca, in dajemo take kratkotrajne anestezije. Dve uri pa je potem treba odležat, da se res povrnejo vsi refleksi (požiralni itd...), da je pacient popolnoma zbujen in v redu, ko gre domov. Ti naredi glede gela kakor hočeš, jaz pa mislim, da ni panike... še posebej, če je prozoren. Srečno.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 20.11.2007 21:37:45
|
|
|
|
maja24
|
Jest se tut nikol nism sama špikala me je moj zmeri pa stopko sm si valda dal v trebuh.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 20.11.2007 21:41:55
|
|
|
|
Mišolina
|
Punce, hvala za lep sprejem. Tudi jaz upam, da bo ta 3 postopek "the one". Kako bo potekal bom pa izvedela v četretek, ko grem k dr. Zornu na razgovor in po napotnico. Sulfinija, čestitke za zarodke in uspešen ET jutri. Citrončica, uspešno in nebolečo punkcijo ter veliko polnih, zdravih in zrelih jajčec. Dakec in Šemalo, upam, da se kapljice krvi ne spemenijo v ta pravo in se vse še srečno konča. Poznam pa ta občutek, saj sem že bila tam. Za mene se je žal slabo končalo, vendar poznam kar nekaj primerov, ki so se končali srečno. To je tudi meni dajalo upanje ko sem čakala, kako se bo končalo. LP
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 20.11.2007 21:44:19
|
|
|
|
maja24
|
No zej grem pa jest mal rito pa prstke spočit k me že vse boli,no ja počas se bom prpravla za spanje k komi še gledam.Uglavnem lepo se še tipkajte naprej pa lepo spite,se tipkamo jutri. Vsem ki pa imate jutri punkcije pa ETje pa želim velik sreče pa držim pestke da bo vse OK. Lahko noč
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 20.11.2007 22:39:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Mišolina, upanje je še edino in upam, da se bo splačalo. Vsake bilke se držim. Drugač pa glavo pokonc pa v naslednji krog. Vsem želim lahko noč.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 21.11.2007 6:23:33
|
|
|
|
arneja
|
Jaz pa vsem želim dobro jutro . Sem seveda spet prva, nič novega . Se zbudim že bo 4-h in potem samo gledam, kdaj bo 5.50, da vstanem, pa si grem dozo vbrizgat . še vedno ni, čeprav smo imeli včeraj hudo akcijo . Je pa 31. dan. No, zdaj upam, da vsaj na 32. pride . Bi šla res že rada še po druge špikice, pa da se zadeva zares začne dogajati. Zdaj grem pa poskusit še malo zaspat, ob 8.45 bom pa že uživala pri Karmen . Saj nima veze, če grem na masažo, četudi še nimam ?
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 21.11.2007 6:24:51
|
|
|
|
citrončica
|
Hvala vsem za lepe želje, naspala sem se-apaurinček pomagal , zdaj pa se oblečem in šibava..... ...bom vse prebrala potem, če se zdaj spravim, bom ziher punkcijo zamudila, potem mi pa lahko pomotoma kar sulfinijine otročke dajo, ko bodo one za nami na ET-ju, hi hi!!! šibam.....
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 21.11.2007 6:27:04
|
|
|
|
arneja
|
Citrončica, super, da si se naspala, Apaurinček je očitno zakon . Ti samo šibaj, da ne zamudiš, me pa navijamo zate, da bo čimveč jajčk in čimmanj boleče .
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 21.11.2007 7:32:12
|
|
|
|
barbarela77
|
pozdravljene! citrončica in ana_p, čim manj bolečo punkcijo in lepo število jajčk!!!!!!!!! pri meni je včeraj padla stopka. sem zrak ven iztisnila, tako mi je tudi sestra rekla. jutri imam punkcijo pod narkozo. imam pa eno vprašanje za tiste, ki ste v MB. kaj lahko tudi vaš partner prinese seme od doma na dan punkcije? mi je sestra kr sama dala lonček in rekla da prinesemo od doma. kaj je to seme potem kaj slabše kvalitete? se še javim kaj danes. že zdaj sem zelo nervozna, ker ne vem kaj me jutri čaka, pa kolko jih bo, pa še jih bo kaj oplodilo, pa potem če jih bo kaj ostalo za ET,...joj pa saj bo, če ste vse "preživele" bom še jaz, ne?! pa, pa
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 21.11.2007 7:35:39
|
|
|
|
tassi1
|
a je katera za ?sem jo glih skuhala-tolk lepo diši... stopko mi je včeraj uspelo spravt v trehuh,sam ena kapljica je not ostala a bo v redu!me je pa pol ful špikolo v jajčnikih,še dons me tak čuno boli pa za naše otročke se splača potrudit,a ne Dons moram pa mal popeglat,oprat moje delovne cote,stanovanje spucat,kosilo skuhat,pa še kej je za naredit a bom pridna dobr da sem uradno že na dopustu(ga mam še 14 dni),pol pa na bolnišlo,sem jim kar povedala,da me letos ne bodo več vidli al rata al ne!
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 21.11.2007 8:17:50
|
|
|
|
cati
|
Zdravo Punce v mariboru ni nobene lokalne anestezije je samo ta pri kateri spiš, ali pa če greš brez dobiš 20 kapljic tadola in 1 apurin. Jaz sem tudi vprašala za lokalno (ker le to bi imela) in ker tega ni sem šla brez. Vse ki pa so šle pa so ajale
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 21.11.2007 8:23:18
|
|
|
|
cati
|
barbarela77 nevem sicer s kje si ampak moj je tudi prinesel seme od doma sem pa iz MB. Mi je pa sestra danijela rekla da seme lahko kao 1 uro stoji potem pa (vsi so od doma prinesli ) so samo eno uro tam čakali da so jim ga vzeli. tako da slabše kvalitete pomojem ni saj drugače te možnosti nebi imeli. Dam pa ti en predlog ko bosta prišla tam kr potrkajta pa povej da bi oddala seme da nebo potem čakal da bo imela katera sestra čas da vzame
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 21.11.2007 8:33:49
|
|
|
|
barbarela77
|
hvala cati za informacijo! sem iz MB, no sem že malo bolj mirna kak fajn, da se imamo tu na RR-ju in da si pomagamo in mirimo z nasveti. vsaka nekaj ve, pa je že lažje
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 21.11.2007 8:46:16
|
|
|
|
maja24
|
Dobro jutro vsem skupi,kako ste.Jest sm že ob pol sedmih vstala da sm šla proti Škofje Loki enga kolega iskat.Tok da kavo sm že spila čeprov sm rekla da jo nam več pila.Ampak dobr eno sm spila v dveh dneh,in upam da nau kej narobe.
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 21.11.2007 9:05:08
|
|
|
|
maja24
|
Vidm da še vse spite
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 21.11.2007 9:06:57
|
|
|
|
šemalo
|
dobro jutro čveke, kako smo....vidim, da kar ena čez drugo govorite... moram vas obvestit,da se je danes zjutraj v vsem svojem sijaju prikazala . ma vam povem, sem se tok presikirala, da mi čist dol visi.....sem si mislila....pol me pa bratec pokliče pa sem jokala sto na uro....pa mi je reku, glej....če bom jaz diplomiral pri 50.tih, boš ti tudi mama do takrat, ok? Zmenen? (njega ful matra študij=določen predmet). pa mi je zdaj lažje....grem december prežurat, pol pa spet v nove boje želim vam vse najlepše, vse pluske, trebuščke, zelje s sladoledom in ostalo, samo da boste v redu....
|
|
[Brisano sporočilo] 21.11.2007 9:09:23
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 21.11.2007 9:13:02
|
|
|
|
maja24
|
Šemalo ful mi je hudo,tvoj brat ma prou tok da ti se fajn pa bo bol pa boš vidla da nasleden postopek zi bo ratov in boš zagledala svoj magičen +. Naj te še .Pa poljub (na čelo) za pogum v naprej.
|
|
|
Sindrom karpalnega kanalaSadrikaVprašanje za tiste, ki ste imele v nosečnosti SKK(sindrom karpalnega kanala) zaradi otekanja.
Težave so izginile:takoj po porodu (
33%)
1 teden po porodu (
9%)
1 mesec po porodu (
26%)
z operacijo (
19%)
s pomočjo B-kompeksa (
5%)
drugo -prosim za komentar (
9%)
Število vseh glasov: 58Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!